Poveži se s nama

Vijesti

3D printeri su budućnost prehrane

Doznajte nove trendove u pripremi hrane

Objavljeno

Zavod za znanstveni istraživački i umjetnički rad Velika Gorica u organizaciji s Hrvatskom Akademijom Znanosti i Umjetnosti, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatskim Veterinarskim Institutom 1. ožujka u 11 sati će održati simpozij pod nazivom ”SIGURNOST I KVALITETA HRANE jučer, danas, sutra” u zgradi Zavoda na adresi Šetališta Franje Lučića 15.

Četiri dame, ekspertice u ovom području, održat će set zanimljivih i korisnih predavanja. Teme su raznolike, pa će tako prof. dr. sc.  Mirjana Hruškar s PBF-a  govoriti o kvaliteta hrane, o znanstvenoj ispravnosti hrane s mikrobiološkog aspekta pričat će nam dr. sc. Vesna Jaki Tkalec s Veterinarskog Zavoda Križevci, dr. sc. Nina Bilandžić sa Hrvatskog Veterinarskog instituta dotaknut će se teme antibiotika u mesu i mesnim prerađevinama, a doc. dr. sc. Tomislava Vukušić s PBF-a uvest će nas u tematiku budućnost i sadašnjost 3D printanja hrane.

-Svakodnevno se po novinama protežu teme poput slučaja s kvalitetom mesa u Poljskoj, često se govori o novitetu trodimenzionalnog printanja personalizirane prehrambene proizvodnje kontroliranih troškova, što i kako jesti, stoga je ovaj simpozij odlična prilika za osvještavanje sviju – ističe akademik Željko Cvetnić.

Vijesti

VIDEO Obilježen Dan mimoza

Godišnje u Hrvatskoj od raka vrata maternice umire 120 žena

Objavljeno

on

Kupnjom buketića po simboličnoj cijeni od 10 kuna Goričani su se i ove godine odazvali humanitarnoj akciji Dan mimoza. Na goričkom Tržnom centru akcija se održala osmi put, a u video prilogu pogledajte tko je sudjelovao te zašto je važna prevencija raka vrata maternice.

 

 

Nastavi čitati

Crna kronika

U požaru kuće u mjestu Barbarići Kravarski poginula jedna osoba

Više informacija očekuje se nakon očevida

Objavljeno

on

Muškarac (62) poginuo je u požaru koji je u sinoć u 22,20 sati buknuo u kući u Ulici Duga u mjestu Barbarići Kravarski, izvijestila je zagrebačka policija. Nakon što su susjedi uočili požar, iz kuće su iznijeli 62-godišnjaka gdje je, nažalost, preminuo.

Požar su na terenu gasili DVD Kravarsko i JVP Velika Gorica, a tek su oko 2 sata uspjeli ugasiti buktinju.

Za sada se ne zna što je uzrok požara, a više informacija očekuje se nakon očevida.

Foto: DVD Kravarsko/Facebook.com

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno