Poveži se s nama

Vijesti

3D printeri su budućnost prehrane

Doznajte nove trendove u pripremi hrane

Objavljeno

Zavod za znanstveni istraživački i umjetnički rad Velika Gorica u organizaciji s Hrvatskom Akademijom Znanosti i Umjetnosti, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatskim Veterinarskim Institutom 1. ožujka u 11 sati će održati simpozij pod nazivom ”SIGURNOST I KVALITETA HRANE jučer, danas, sutra” u zgradi Zavoda na adresi Šetališta Franje Lučića 15.

Četiri dame, ekspertice u ovom području, održat će set zanimljivih i korisnih predavanja. Teme su raznolike, pa će tako prof. dr. sc.  Mirjana Hruškar s PBF-a  govoriti o kvaliteta hrane, o znanstvenoj ispravnosti hrane s mikrobiološkog aspekta pričat će nam dr. sc. Vesna Jaki Tkalec s Veterinarskog Zavoda Križevci, dr. sc. Nina Bilandžić sa Hrvatskog Veterinarskog instituta dotaknut će se teme antibiotika u mesu i mesnim prerađevinama, a doc. dr. sc. Tomislava Vukušić s PBF-a uvest će nas u tematiku budućnost i sadašnjost 3D printanja hrane.

-Svakodnevno se po novinama protežu teme poput slučaja s kvalitetom mesa u Poljskoj, često se govori o novitetu trodimenzionalnog printanja personalizirane prehrambene proizvodnje kontroliranih troškova, što i kako jesti, stoga je ovaj simpozij odlična prilika za osvještavanje sviju – ističe akademik Željko Cvetnić.

Vijesti

Za vikend nova akcija prometne policije

Kažnjavat će prekršaje koje nazivaju ‘četiri glavne ubojice u prometu’

Objavljeno

on

Gorička prometna policija najavila je novi preventivno-represivnu akciju. Od sutra do ponedjeljka ujutro, posebno u popodnevnim i noćnim satima, policija će kontrolirati vozače. Posebnu pažnju obratit će na alkoholizirane, prebrze vozače te one koji ne koriste pojas ili neporpisno koriste mobitel tijekom vožnje.

– Akcija će biti usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kazali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb

Objavljeno

on

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio je za petak, 31. srpnja, od 11,30 do 13 sati mirni prosvjed. Hodanjem nogostupom ispred Centra za socijalnu skrb Velika Gorica pokazat će svoje nezadovoljstvo radom Centra u slučaju njegove malodobne kćeri. Silaj u svome pismu navodi kako je sporazumni razvod braka na kraju rezultirao uključivanjem socijalne službe i policije u cijeli slučaj, a smatra da sustav nije učinio dovoljno da zaštiti njegovo dijete.

– Spreman sam poginuti za pravdu i istinu. Ne bojim se lokalnih “šerifa”! Najavio sam prosvjed i pozivam vas da mi se priključite kako bi spriječili zlostavljanje ne samo mog djeteta već i ostale djece koja se nalaze u sličnim pogubnim situacijama – poručio je Silaj.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Gorica nema novih slučajeva, u županiji jedan novooboljeli

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije jedna je novozaražena osoba. Jedini novi slučaj u protekla 24 sata bilježi područje Dugog Sela. U Velikoj Gorici i susjednim općinama nema novih slučajeva koronavirusa, što znači da je i dalje aktivno 12 slučajeva.

– Apeliramo na sve stanovnike županije da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno