Poveži se s nama

HOTNEWS

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Čekaju li nas novi izbori?

Pokušaj trećeg konstituiranja Skupštine mora biti održan u zakonskom roku od 30 dana, ukoliko niti tada ne bude postignut dogovor, raspisuju se novi izbori za Županijsku skupštinu koji bi mogli koštati 5 milijuna kuna…

Objavljeno

Nakon što je sredinom lipnja propao prvi pokušaj konstituiranja Skupštine Zagrebačke županije, danas je propao i drugi. Nije izabrano Mandatno povjerenstvo koje bi verificiralo mandate, a time ni predsjednik i potpredsjednici novog saziva Skupštine.

– Postoje vrlo jasni i čvrsti razlozi zašto danas nismo konstituirali Skupštinu. Domovinski pokret u Zagrebačkoj županiji nije izašao na izbore i borio se da bi bespogovorno dizao ruku za HDZ. Jer u ovoj situaciji župana Kožića nitko ništa ne pita, a glavnu riječ vodi HDZ što mi nikako ne možemo podržati – kazala je Barbara Knežević iz Domovinskog pokreta.

Na izjavu Knežević, očitovao se i HDZ-ov Željko Turk koji je istaknuo kako je Domovinski pokret potpisao Sporazum sa strankom Stjepan Kožić – nezavisna lista  koji govori o načinu funkcioniranja Zagrebačke županije, gdje kao takvi prihvaćaju mjesto potpredsjednika skupštine bez bilo kakvih drugih uvjeta.

– Čvrsto vjerujem da ćemo u zadnjem krugu imati dovoljno snage i mudrosti, kako bi smo konstituirali Skupštinu. Rekao bi da stranka SKNL i partnera i s naše strane ima iznimno visoku korektnost i uvažavanje te sam osobno sa županom Kožićem u više nego dobrim odnosima. Zadnje mi je na pameti da bi našeg koalicijskog partera stavili u poziciju da ga na neki način ucjenjujemo – izjavio je Turk.

Zagrebačka županija, inače, 17.srpnja slavi svoj Dan te se zadnjih godina to obilježavalo svečanim sjednicama i dodjelom godišnjih priznanja.

– Ovog trenutka, na žalost to ne možemo tako obilježiti. Koristim ovu priliku da svim žiteljima županije čestitam naš dan i obećanjem da čim se stvore uvjeti da ćemo onda ovu situaciju popraviti. Formirat ćemo povjerenstvo i putem javnog poziva za dodjelu javnih priznanja razmotriti sve prijedloge i dodijeliti nagrade i priznanja naknadno – kazao je župan Stjepan Kožić.

Podsjetimo, kako su na Lokalnim izborima 2021.godine mandate u Županijskoj skupštini, njih po 13 osvojili koalicija HDZ-HSU-HNS-HSLS, a jednak broj ostvarila je i koalicija SDP-HSS. Koalicija Stjepan Kožić – nezavisna lista – Bandić Milan 365 osvojila je 8, stranka Fokus 6, Domovinski pokret 5 i Most dva mandata.

Pokušaj trećeg konstituiranja Skupštine mora biti održan u zakonskom roku od 30 dana, ukoliko niti tada ne bude postignut dogovor, raspisuju se novi izbori za Županijsku skupštinu koji bi mogli koštati 5 milijuna kuna.

 

 

HOTNEWS

Manifestacija Via Kino u Velikoj Gorici odgođena za nedjelju 24.listopada

Program ostaje isti…

Objavljeno

on

Kako ističu iz Turističke zajednice Zagrebačke župnije zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo do promjene termina održavanja manifestacije Via Kino u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana. Manifestacija, o kojoj smo pisali ovdje, će se umjesto sutra u subotu, 23. listopada održati u nedjelju , 24. listopada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

PROVALE U KOLODVORSKOJ: Ne ostavljajte vrijedne predmete u parkiranom automobilu, čak ni u vlastitom dvorištu!

U gluho doba noći razbio je staklo i ušao u automobile.

Objavljeno

on

Tijekom noći s 20. na 21. listopada nepoznati počinitelj provalio je u dva automobila te otuđio ruksak s novčanikom iz jednog te novčanik iz drugog – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Provalnik je u automobile u Kolodvorskoj ulici ušao razbivši staklo. U jednom otuđenom novčaniku, na sreću, bili su samo dokumenti, dok je u drugom bio i novčani iznos.

Zanimljivo je da to što su vozila bila parkirana u dvorištima obiteljskih kuća nije spriječilo počinitelja da pristupi automobilima i izvrši krađu vrijednih predmeta.

Iz policije upozoravaju da građani ne ostavljaju novčanike, torbe i slične predmete u automobilima preko noći, čak ni u vlastitom dvorištu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velika Gorica ponijela je titulu najboljeg velikog grada u kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika”

Inače, Velika Gorica konačno je osvojila titulu najboljeg, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu…

Objavljeno

on

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima večeras je Novom Vinodolskom i službeno završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojega, četvrtu godinu zaredom, gradonačelnik.hr organizira u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos.

U kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika” ovo veliko priznanje pripalo je upravo Gradu Velika Gorica. Ovo je Velikoj Gorici prvi naslov najboljega, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu. A po čemu je to naš grad poseban da je ušao u veliko finale pročitajte na gradonačelnik.hr.

Nakon proglašenja oglasio se i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istakno kako je ponosan na Goricu. Ponosan na svoj grad.

Velika Gorica najbolji grad

 

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno