Povežite se s nama

Vijesti

Zdravlja, više zagrljaja, osmijeha, mira, manje stresa novogodišnje su želje naših sugrađana

“Budite pažljivi kad nešto poželite. Može se ostvariti.”

Objavljeno

na

DSC 0643

Početak svake godine uvijek je vrijeme kad si svi nešto poželimo, i nadamo se da će se barem dio toga ostvariti. Kako je prošla godina bila nepredvidiva i prepuna neugodnih iznenađenja, svi nekako najviše priželjkujemo zdravlje i mir.

Nakon što je za svoj roman  “Slava” u 2019. dobio nagradu “Albatros”, prošla  godine za Stipu Bilića, u poslovnom svijetu, bila je još jedan korak naprijed, postao je novi voditelj izdavačke djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu. Čovjek koji je odrastao  s desetero braće i sestara, te je prošao u životu puno toga za ovu godinu nema puno želja.

-Nakon ove neizvjesne i turbulentne godine neka  2021. svima donese puno mira i radosti, a najvažnije neka nam svima podari puno zdravlja i empatije jednih prema drugima, ali ne samo u ovim teškim vremenima. Postanimo bolji ljudi po svojoj ljudskosti. – ističe Bilić.

DSC 0197

Naša uspješna judašica i osnivačica Judo kluba za osobe s invaliditetom  Fuji, Marina Drašković iza sebe je imala privatno tešku godinu, a zbog epidemioloških mjera ni sa svojim Fujijevcima nije mogla biti kao inače.

-Želje su mi ustvari velike, ali i najosnovnije… Želim manje tužnu godinu. S obzirom da sam ostala bez tate ove godine, a mjesec dana nakon njega otišla je i baka, želim da mi obitelj ostane zdrava i živa. I želim da Fuji preživi iduću godinu koja neće biti nimalo laka ali vjerujem da ćemo uspjeti! Idemo dan po dan… – kaže Marina.

Marina Drašković 4 e1516364715534

Uvijek vesela, djevojka koja širi pozitivu gdje god se pojavi, nesigurne novinarske vode zamijenila je ulaskom u svijet “sama svoja šefica” i nastala je Plartforma. Ana Katulić nanizala je niz predstava, projekata, vodila mnoge gradske manifestacije, a onda je došla 2020. godina, vrlo malo mogućnosti za rad, ali njen optimizam je i dalje tu, evo što je poželjela za ovu godinu.

-U idućoj godini želim manje straha, više zagrljaja i puno sunčanih dana. Želim da oni koje volimo budu zdravi, da mi kao društvo budemo bolji i svjesniji, da sve ono čemu nas je naučila ova godina prigrlimo, osvjestimo i primijenimo. Neka nas to ojača i vodi. Hvala joj što se dogodila jer mene je naučila kako je to kad svakodnevica koju sam do sad poznavala više ne postoji, naučila me što znači samoća, strah, tjeskoba i koliko je važno imati oko sebe puno ljubavi. Želim nam svima u idućoj godini prvo puno puno ljubavi prema sebi samima, da se njegujemo s pažnjom; svoje misli, svoje srce i svoje tijelo, da budemo nježni i ljubavni prema drugima, prema svim bićima, a posebno prema prirodi, da primimo pod ruku svoje strahove i prošetamo ih ponosno. Ja sebi želim da hrabro kročim u novu godinu. Za početak. Hrabrost i ljubav. To su moje male, velike želje u  2021. – kaže Ana.

ANA KATULIĆ

Još jedna gorička umjetnica, i još jedna Ana, izgurala je prošlu godinu najbolje što je znala i kako kaže  2020. smo više puta nazvali apokaliptičnom.

-Doista smo se često osjećali bespomoćno i pitali se: Dobro, jel dosta ili će sutra počet padati žabe s neba? U najtežim trenucima onemogućen nam je bliski, ljudski kontakt. Ali sve ove nedaće, pa i ova posljednja i najtragičnija, u Petrinji i okolici, pokazala je da unatoč svemu imamo veliko srce. U 2020. sam više nego ikada bila svjesna ljubavi – moje ljubavi prema drugima – mojoj obitelji, djeci u sirotištu u kojem volontiram a koju ove godine  zbog epidemiološke situacije ne mogu zagrliti,  sjetim ih se svakog poimence, pa i ljubavi prema životinjama – pridružili smo se udruzi LePas pa sada udomljavamo i čuvamo mace; i ljubavi koju primam – od vlastitih roditelja i roditelja polaznika Anine glazbaonice. Toliko sam podrške i divnih, toplih mailova primila da sam gotovo nad svakim zaplakala. Ne veličam time 2020., i dalje mi je omražena, premda je prema meni još bila blaga u usporedbi s time kakva je bila drugima. Čak i u profesionalnom smislu. Malo je muzičara koji mogu reći da su ove godine radili. Ja sam, eto, imala tu sreću.  – kaže Ana Lovrenčić, i nastavlja sa svojim pogledom prema ovoj godini.

-Što želim u 2021.? Spokoj. Želim nam da bezbrižno spavamo. Želim nam svima još više empatije i da čuvamo druge bez obzira na to smatramo li da trebamo čuvati sebe. Profesionalno, želim stati pred svoju publiku, želim zagrliti dječicu u Kući ljubavi, želim provesti sve projekte i svoju školu mjuzikla, koji čekaju u ladici bolju epidemiološku situaciju.  I želim da me nađu oni kojima mogu pomoći. U Aninoj glazbaonici uvijek ima i bit će mjesta za one  potrebite slabog imovinskog stanja. Svake godine 10% moga rada je dobrotvorni rad. Mnogo je djece ove godine doživjelo traume i potrebna im je sva psihološka podrška koju mogu dobiti, a ono što im ja mogu ponuditi je individualni pristup zasnovan na muzikoterapiji s ciljem osnaživanja djeteta i prevladavanja traume, pri čemu emocije koje dijete ne može izgovoriti može izraziti muzikom, u sigurnom okruženju. Toj su djeci vrata uvijek otvorena. Želim nam svima zdravlja, ljubavi prema drugima, ljubavi prema različitima, tolerancije, i čvrsto tlo pod nogama!- poručila je Lovrenčić.

ANA LOVRENČIĆ 1

S djecom u osnovnoj školi Eugena Kumičića radi i profesorica povijest i geografije Lada Rojc, koja kad nije u školi onda je najvjerojatnije na nogometnom terenu, ali ne kao igrač, nego kao sutkinja koja je 2017. godine postala instruktor za suđenje u FIFA-i. Dakle, stalno prenosi svoje bogato znanje! Prošla godina donijela je i za nju nove izazove, malo je vremena provela s djecom u učionici, više su se gledali preko ekrana, ali ostaje nada da se to više neće ponoviti.

-Svi imamo istu želju da se vratimo u normalu života, da se pandemija povuče, da nastavimo gdje smo stali u veljači prošle godine… Kao geograf želim također da se ovi rasjedi ispod nas umire, da nam ta silna energija Zemlje prestane demonstrirati svoju moć. Svim građanima našeg grada želim zdravlje, sreću i mir te manje stresa! Kao profesor u školi želim klincima povratak u normalu nastave, treninga i drugih aktivnosti. Želim im također odlaske na maturalac, do Vukovara na terensku nastavu i na sve ostale školske izlete koji nam toliko nedostaju! – kaže Rojc.

LADA ROJC

I na kraju, završit ćemo jednom kineskom poslovicom. “Budite pažljivi kad nešto poželite. Može se ostvariti.”

Najave

Stiže punoljetno izdanje goričkog Dječjeg jesenskog krosa

Prijave su u tijeku…

Objavljeno

na

Objavio/la

DSC 0900

Nakon dvije godine stanke, vraća se Dječji jesenski kros u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica, i to u svom 18. punoljetnom izdanju.

Iz kluba pozivaju sve male trkače i trkačice da se prijave na ovogodišnju utrku, koja je u potpunosti besplatna za svu djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Trčat će se po godištima u osam kategorija. Oni najmanji će trčati s roditeljima 25 metara, dok će najstariji klinci odnosno tinejdžeri trčati 1 500 metara.

Utrka će se održati u subotu, 8.listopada na igralištu OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Jurja Habdelić, a okupljanje je predviđeno od 9 sati dok će start utrke po kategorijama i proglašenja pobjednika biti od 11 sati.

Poželjno je da roditelji prijave djecu online putem poveznice ovdje ili na stranici Maraton kluba, ali moći ćete se prijaviti i na sam dan utrke. Više informacija vezane za utrku možete pronaći na stranici Maraton kluba Velika Gorica.

Nadamo se da će vrijeme poslužiti organizatore, a oni su svima poručili:

– Veselimo se vidjeti vas sve na startu!

 

Nastavite čitati

Sport

Stiglo “bombastično pojačanje”, lov na prvu ligu počinje – kupom!

Futsal Gorica Epic Brozo ima “sveti” cilj plasirati se ove sezone u najviši rang, ali za početak će trebati odraditi posao u kupu. U subotu u 14 sati igrat će protiv MNK Zagreba 92, i to sa šest pojačanja

Objavljeno

na

Objavio/la

futsal gorica epic brozo 10

S prvim vikendom listopada svoja će natjecanja započeti i oni koji kreću najkasnije. Među takvima je i futsal, pa su velikogorički ljubitelji ovog sporta morali pričekati do ove subote u 14 sati, kad Futsal Gorica Epic Brozo otvara novu sezonu pred svojim navijačima…

“Sveti” cilj ove sezone je plasman u najviši rang, koji je prošle sezone pobjegao u kvalifikacijama, ali za početak će trebati odraditi posao na prvom koraku Kupa Hrvatske. S druge strane bit će MNK Zagreb 92, igrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani, u kojoj će tribine sasvim sigurno biti lijepo popunjene.

– Mi s tim nemamo problema, na našim utakmicama je više-manje sve puno – zadovoljno kaže Igor Mostarlić, prvi čovjek kluba koji ima najviše moguće ambicije.

U Futsal Gorici Epic Brozo sanjaju puno veće stvari od ovih koje su trenutačno na snazi, ne skrivaju da žele u godinama pred nama postati najbolji klub u državi i dovesti Ligu prvaka u naš grad, ali svjesni su da se koraci ne smiju preskakati. I da prvo treba ponovno uzeti prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, pa kroz kvalifikacije ispraviti pogreške iz prvog pokušaja.

U tu svrhu momčad se ovog ljeta ozbiljno pojačala – stigli su Franjo Matković, Ivica Majić, Mateo Čekol, Bruno Jakovljević i Leonardo Mostarlić. A nakon svih njih, stiglo je, ako je za vjerovati upućenijima, i najveće pojačanje.

“Bombastično pojačanje sletjelo je u Futsal Goricu Epic Brozo. Bivši igrač Dobovca, Litije, Maribora, Uspinjače, Šibenika…, odlučio je ove sezone driblinzima, asistencijama i golovima dizati velikogoričke tribine na noge. Dame i gospodo, Josip Jurić!”

Tako su iz kluba predstavili svoju novu devetku. A kako će sve to izgledati na parketu, koliko će nova momčad biti bolja i jača od lanjske, doznat ćemo uskoro.

Počevši od subote u 14 sati.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Ne propustite BUŠ-KUŠ! Čekaju vas kokteli, tortilje, tekila i latino ritmovi

Večeras od 18 sati u Buševcu.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gin i hamburger party u sklopu manifestacije Kino u Stalici u Busevcu 2

Glazbenici iz Meksika, Kostarike i Češke, jutros su razveselili Velikogoričane nastupajući na platou kod Tržnog centra, sa svojom tradicionalnom glazbom i instrumentima. No, ako ste propustili ovu glazbenu poslasticu ne brinite. Prvu priliku imate već večeras.

Zbog odličnog odaziva na ljetni Buš-Kuš, Ogranak Seljačke sloge Buševec organizira završno, jesensko izdanje ovog zabavnog programa s temom “Tequila i tortilja party”. Ujedno je to i uvertira u 20. izdanje Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala čiji će svečani koncert biti održan sutra u 19 sati u Domu kulture Buševec.

20.Medunarodni festival tradicijskih glazbala Busevec

30.09.2022. – Velika Gorica – Sudionici 20.Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala u Buševcu – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

A večeras od 18 sati u šatoru iz Doma kulture čeka vas druženje i zabava uz živu glazbu iz Meksika i Kostarike. Organizatori su se pobrinuli upotpuniti ugođaj gastro ponudom.

– Ako se bojite da će vam biti hladno, ne brinite, mi ćemo vas zagrijati sa koktelima, meksičkom pivom, vrućim čili umacima te plesnim ritmovima Meksika i Kostarike. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj jer jedino kod nas možete vidjeti i čuti originalne svirače iz Srednje Amerike – poručili su iz Ogranka.

Tekila party

Nastavite čitati

Sport

Kreće nova sezona nove Gorice: ‘Želja je ponoviti ono što smo napravili lani!’

Košarkaši Gorice u subotu u 17 sati otvaraju novu sezonu domaćim ogledom sa Zabokom. Novi je trener, novi kapetan, novih pet igrača, novi tajnik kluba… A ciljevi kažu – barem ponoviti prošlu sezonu!

Objavljeno

na

Objavio/la

kk gorica novi dresovi

Cijela 132 dana proći će ove subote – od 17 sati na startu novog prvenstva u grad stiže Zabok – od posljednje službene utakmice koju su odigrali košarkaši Gorice. Od onog spektakla u Gradskoj sportskoj dvorani, od druge utakmice polufinala prvenstva, od poraza u posljednjim sekundama, košem Roka Prkačina…

Od tog ponedjeljka do ove subote, u tih nešto više od četiri mjeseca, puno se toga promijenilo u svijetu KK Gorice. Za početak, tadašnji trener je otišao, novi došao. Miki Starčević preselio je u Furnir, u Dubravi će voditi omladinski pogon, a njegovo mjesto popunjeno je dolaskom Vladimira Krstića. Čovjek s lijepom i uspješnom igračkom karijerom danas je 50-godišnjak u najboljim trenerskim godinama, s iskustvom vođenja tri naša prvoligaša.

– Trebat će nam neko vrijeme da se posložimo, na to moramo računati, ali vjerujem da ćemo u ključnoj fazi sezoni biti u najboljem izdanju – rekao je trener Krstić nakon povratka s Eurobasketa, na kojem je bio kao dio stožera izbornika Damira Mulaomerovića.

Na poziv predsjednika Duška Radovića odmah je rekao “da”, zahvalio na suradnji sinjskom Alkaru, u kojem je završio prošlu sezonu, i došao u Veliku Goricu. Nažalost po klub, tek dva tjedna prije početka nove sezone, uoči ogleda protiv Zaboka.

– Evo, čeka nas prva utakmica u sezoni, a mi nažalost nismo kompletni. Imamo velikih problema pod koševima, ali to ne mora previše značiti, budući da i Zabok ima svojih problema s ozljedama i bolestima. Bit će to sraz dviju momčadi koje nisu kompletne, a mi ćemo u svemu tome napraviti sve da pobijedimo. Morat ćemo igrati dobru obranu, dobro skakati i zatvarati njihove kontranapade. Uz podršku publike, koju pozivam da dođu u što većem broju, vjerujem da ćemo doći do prve pobjede u prvenstvu – kazao je Krstić.

vladimir krstic gorica

Osim trenera, promijenio se i tajnik kluba. Nakon sedam goričkih godina otišao je Ljubo Prgomet, a zamijenio ga je 65-godišnji Senad Beganović.

“Dugogodišnji sudac, košarkaški djelatnik i entuzijast svojim će iskustvom pomoći u podizanju kluba na još viši nivo. Poseban akcent bit će u radu s mlađim kategorijama, ali ni seniori neće bit zapostavljeni”, predstavili su ga iz kluba.

– U odnosu na prošlu sezonu, imamo dosta novih igrača i novog trenera u našem rosteru, pa je vrlo nezahvalno prognozirati domete u nadolazećoj sezoni. Novi igrači su vrlo dobri, ali treba vremena da se uigraju. Dosta je bilo promjena i u drugim klubovima, pa se s nestrpljenjem očekuju prve utakmice koje će pokazati koliko je tko pogodio u odabiru igrača – kazao je Beganović i nastavio:

– Mi u novu sezonu ulazimo oslabljeni jer su nam dva važna igrača, Dino Cinac i Karlo Mikšić, nažalost ozlijeđeni. Naše želje su da ponovimo prošlogodišnje rezultate i sve ćemo učiniti da u tome uspijemo.

Uz novog trenera i tajnika, imamo i novog kapetana. Ante Mašić, s navršenih 37, preuzeo je traku od Borne Kapuste, koji će u petak debitirati u dresu Cibone. Istim putem otišao je i Marko Baković, a u Split se vratio Mate Kalajžić. Trojici važnih igrača u odlasku se pridružio i Lukas Tomas, pa je trebalo popuniti kadar.

KK Gorica KK Cibona 1

Stigao je tako u Goricu MVP prošle sezone domaćeg prvenstva u dresu Škrljeva, bek Toni Jelenković, iz Njemačke se vratio trenutačno ozlijeđeni Karlo Mikšić, a stigli su i Ivan Nakić Vojnović, Vito Porobić i Ivan Oršić, trojac koji će tražiti svoju afirmaciju u društvu starosjedioca poput Uljarevića, Batura, Majića, Sokola, ozlijeđenog Cinca i, naravno, kapetana Mašića.

– Čeka nas jako teška utakmica jer Zabok je ozbiljna momčad. Pred nama je nova sezona s novim trenerom i dosta novih igrača, koji su se dobro uklopili. Imamo malih problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo biti spremi za Zabok. Očekujem tešku utakmicu i pobjedu Gorice, da na najbolji način otvorimo novu sezonu – istaknuo je Mašić.

U subotu od 17 sati Goričani će prvi put zaigrati u novim dresovima, proizvodu tvrtke Alpas. Toliko toga novoga da je doista pravi trenutak za novu sezonu.

A mogao bi ovih dana, doznajemo, stići i još jedan novi igrač, posebno zanimljiv…

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Oprezno u prometu, kod Doma zdravlja sudar automobila

Prema informacijama nastala je samo materijalna šteta, a u tijeku je očevid.

Objavljeno

na

prometna DZ 2

Mjesec dana nakon što se kod goričkog Doma zdravlja dogodila teška prometna nesreća, danas se oko podne dogodila još jedna. U sudaru dvaju automobila, prema prvim informacijama, nastala je samo materijalna šteta te trenutno nema podataka o ozlijeđenim osobama. Na teren je izašla gorička policija pa će se o uzroku nastanka prometne znati nakon obavljenog očevida.

Promet se na toj dionici ceste odvija usporeno pa se mole vozači za dodatan oprez.

Foto:D.M./FB grupa Velika Gorica može i mora bolje

Nastavite čitati

Reporter 419 - 22.09.2022.

Facebook

Izdvojeno