Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebački gradonačelnik najavio poskupljenje karata

Umjesto dosadašnje četiri, uskoro bi mogli plaćati šest do sedam kuna

Objavljeno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom gostovanja u emisiji “Zagrebi po Zagrebu” na Radiju Sljeme najavio je poskupljenje polusatne karte s četiri na šest do sedam kuna. Priznao je kako su te karte unatoč povećanoj prodaji takvih karata, ZET-u smanjile prihode.

Karta od četiri kune uvedena je prije više od godinu dana u predizborno vrijeme.

Vijesti

Počeli radovi na pješačkoj stazi od Gradića do Petrovine

Radovi će trajati 35 dana

Objavljeno

on

Započeli su radovi na nogostupu između Gradića i Petrovine, kroz oteretni kanal Sava – Odra, koji će trajati 35 dana. Prema planu gradnje radi se o stazi dužine 360 metara od Gradićke ulice do ulaza u Petrovinu. Staza će biti široka dva metra, plus zaštitni pojas od 0,5 metara. Specifičnost projekta je što staza prolazi kroz oteretni kanal te je potrebna dodatna zaštita kako se ne bi uništila u slučaju puštanja vode u kanal.

– Prije nešto više od dva mjeseca osigurali smo prijevoz školaraca od prvog do četvrtog razreda koji iz Petrovine Turopoljske idu u Područnu školu Nikole Hribara u Gradićima, tako da više ne moraju nesigurno prelaziti taj kanal koji uistinu nije zadovoljavao sigurnosne uvjete. Nakon izgradnje ovog nogostupa, školarci će moći sigurno doći do svoje osnovne škole, kao i oni koji idu na vjeronauk za prvu pričest i krizmu ili u sportski klub – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je danas i obišao početak radova.

Također, Ačkar je kazao kako je ovaj nogostup tek prva faza, dok će u drugoj fazi uređenja ovog dijela Velike Gorice nogostup proći i kroz cijelo naselje Petrovinu.

10.5.2021. Petrovina – Započela izgradnja nogostupa od Gradića do Petrovine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Dječje igralište na Tuđmancu od sada ima i igrala za djecu s invaliditetom

Projektom Jednaki u igri cilj Grada Velike Gorice je u dječja igrališta postaviti igrala posebno namijenjena za djecu s invaliditetom

Objavljeno

on

Dječje igralište u Parku dr. Franje Tuđmana od danas je bogatije za igrala za djecu s invaliditetom. Dio je to programa “Jednaki u igri” koji je pokrenuo Grad Velika Gorica, u sklopu koje će dječja igrališta dobiti igrala za djecu s indvaliditetom. Nakon igrališta u najvećem goričkom parku, igrala te vrste Grad će postaviti i u Cvjetnom naselju, a onda i po drugim dječjim igralištima u gradu i okolnim naseljima.

10.5.2021. Velika Gorica – Postavljanje novih igrala na dječjem igralištu u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

– Grad Velika je doista grad jednakih mogućnosti za sve osobe. Osobito vodimo računa o našim najmlađima i zato smo pokrenuli akciju Jednaki u igri. Ovdje će biti tri sprave, a sprave ćemo postaviti u svakom dječjem igralištu. Velika Gorica mora biti grad jednakih mogućnosti i radit ćemo na tome, među ostalim i kroz projekte vezane za sigurnost kao što su nogostupi, koje ćemo izgraditi u svim naseljima, što smo već započeli – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

10.5.2021. Velika Gorica – Postavljanje novih igrala na dječjem igralištu u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

 

Nastavi čitati

Vijesti

Glavna ulica kroz Jagodno dobiva novi asfalt

Radovi će trajati do kraja tjedna

Objavljeno

on

Radovi na asfaltiranju cesti u brojnim goričkim naseljima se nastavljaju. Započelo je tako i asfaltiranje ceste od Novog Čiča do Jagodnog, a radove je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar. Radi se o 1.150 metara županijske ceste široke oko šest metara na kojoj se obnavlja asfalt.

– Planirano je da radovi završe do kraja tjedna. Nastavljamo sa asfaltiranjem prometnica u našim naseljima i to nam je od iznimne važnosti – poručio je iz Jagodnog Krešimir Ačkar.

– Dovršetak radova će ovisiti o vremenskim uvjetima. Zbog najavljene kiše u srijedu možda će se završetak radova morati prolongirati – objasnio je direktor VG komunalca Jurica Mihalj.

Foto: Facebook.com/Krešimir Ačkar

 

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno