Poveži se s nama

Vijesti

Za 40-ak osoba s područja Kravarskog koji nisu u svojim kućama dolaze topli obroci

Centar za socijalnu skrb sutra će zaprimati zahtjeve za jednokratnom novčanom pomoći, a Općina je otvorila i donacijski račun

Objavljeno

Na području Kravarskog tijekom vikenda su trajali radovi na pokrivanju krovova najlonom kako snijeg ne bi napravio novu štetu na ionako oštećenim kućama. Osim toga, na terenu su bili i dimnjačari koji su popisivali štetu na dimnjacima.

– Skinuli smo 400 dimnjaka s kuća i sad ih dimnjačari popisuju, a Općina će ih naručiti po kratkom postupku tako da se ljudi mogu grijati. Dosta njih je pustilo dim na tavan, što nije dobro i zato smo išli u tom pravcu da spriječimo zapaljenje kuće i požare koji su mogući u takvim situacijama – kazao je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko te dodao kako će taj trošak pokriti Općina.

Kolarec podsjeća i kako su otvorili donacijski račun. Cilj im je prikupiti sredstva dovoljna za rješavanje stambenog pitanja 15-ak obitelji koje vjerojatno više neće moći živjeti u svojim kućama jer ih je razorni potres 29. prosinca previše oštetio.

Pomoć će mještani Kravarskog dobiti i od Centra za socijalnu skrb Velika Gorica. Naime, 2.500 kuna dobit će domaćinstvo s jednim članom, a 3.500 kuna domaćinstvo s više članova. Zahtjev za pomoć mještani mogu predati u Centar, a u utorak od 9 do 12 sati službenici Centra će zahtjeve zaprimati i u Kravarskom , u društvenom domu Kravarsko na Trgu Stjepana Radića 16.

Načelnik Kolarec nada se kako će naći i sredstva kako bi pomogli onima čije su kuće dobile crvenu naljepnicu. Od sutra će mještani koji nisu u svojim kućama dobiti i

– Imamo 40 osoba koje smo prijavili za prehranu od države za one koji nisu u svojim domaćinstvima, koji su u kamp kućicama i nemaju mogućnost kuhanja. Već danas dolazi ručak za njih. Za par dana će ih sigurno biti i više jer će se vratiti oni koji su u hotelu, a smjestit ćemo ih u neki novi prostor ili vikendicu, pa će i oni biti ti za koje će se trebati kuhati, preuzimati u Kravarskom i dostavljati na njihove adrese – kaže Kolarec.

Vijesti

Do 11.30 sati na izbore u Velikoj Gorici izašlo 13,80 posto birača

Izbori traju do 19 sati

Objavljeno

on

Od 7 sati ujutro otvorena su birališta na lokalnim izborima u Velikoj Gorici. 55.556 građana s pravom glasa biraju gradske četvrti i mjesne odbore, gradonačelnika i župana te gradsko vijeće i županijsku skupštinu. Do 11.30 sati na 68 birališta na goričkom području izašlo je 13,80 posto birača, odnosno 7.665 Velikogoričana, javlja Državno izborno povjerenstvo. Što se tiče Zagrebačke županije, do sada je glasovalo 15,12 posto stanovnika. Odazvi je isti kao i prije četiri godine.

Svoju građansku dužnost obavili su i kandidati za gradonačelnike Velike Gorice, svatko na svom izbornom mjestu.

 

Na svom biračkom mjestu glasovao je i kandidat Domovinskog pokreta za župana Zagrebačke županije Velikogoričanin Domagoj Lovrić.

Što se pak goričkih općina tiče, najmanja je izlaznost u općini Orle gdje je izašlo 13,24 posto birača. No, takav slabiji odaziv ne čudi budući da je pobjedu za mjesto načelnika već odnio Ervin Vujica kao jedini kandidat. U općini Kravarsko do 11.30 sati na birališta je izašlo 19,34 posto birača, a u općini Pokupsko čak 27,64 posto.

Nastavi čitati

Vijesti

Povelja Republike Hrvatske stigla u Turopolje

Za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske

Objavljeno

on

Na prijedlog Saveza povijesnih postrojbi Republike Hrvatske, još u vrijeme prije pandemije, Plemenitoj općini turopoljskoj i njenoj postrojbi Turopoljskom banderiju dodjeljelo je Predsjedničko priznanje Povelja Republike Hrvatske – za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske.

– Nadali smo se i čekali svečano uručenje, no Predsjednik je odlučio da neće biti prijma povijesnih postrojbi te nam je s Pantovčaka, preko ureda Saveza u Karlovcu, stigla u Turopolje. Priznanje je to svim članovima Plemenite općine turopoljske na neumornom radu na očuvanju turopoljske baštine, naročito banderijalcima koji su proteklih 30 godina ponosito nosili odoru Turopoljskog banderijalca! – kazali su iz Plemenite općine turopoljske Juraj.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO: Masovno cijepljenje bez zastoja i redova

Objavljeno

on

Autor

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četvrti krug masovnog cijepljenja protiv COVID-19 u devet gradova Zagrebačke županije proveden je jučer, a bilo je planirano procijepiti 11.000 osoba cjepivom Pfizer. Cijepljenje u Velikoj Gorici opet je bilo u holu Srednjih škola na deset stolova, a na prijemnim stolovima radilo je 15 zdravstvenih djelatnica.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cijepljenje se odvijalo bez zastoja i dugih redova. Samo su na početku bili formirani redovi, primjerice, tri kolone u 8:20 sati, pola sata kasnije svi su već bili u holu. Prema neslužbenoj informaciji, cijepljeno je 1.900 osoba, utrošene su sve doze cjepiva. Treba spomenuti da su neki jučer dobili i drugu dozu.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sve je bilo završeno do 14:30 sati, tako da su domari Srednje strukovne škole mogli početi pospremanje stolova i stolica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno