Povežite se s nama

Vijesti

Vizija parka u kojem će se okupljati mještani: Žele napraviti sportske terene, boćalište, javni voćnjak…

Članovi udruge Vukovina u srcu osmislili su ambiciozan plan za zelenu površinu u središtu mjesta

Objavljeno

na

Mjesto na kojem bi se okupljali mještani, poligon za vatrogasce, kombinirano igralište za odbojku, košarku i nogomet s umjetnom travom, fitness park, boćalište, pump track staza, dio za odmor i dio s pitkom vodom te veliki javni voćnjak sa 60 sadnica voća – vizija je ovo za uređenje zelene površine u samom središtu Vukovine, budućeg parka omeđenog Ulicom Mate Bedeka, njezinog ogranka i Vatrogasne ulice. Kako bi ostvarili ovaj ambiciozni plan, mještani Vukovine okupljeni u udrugu Vukovina u srcu već su napravili prve korake. U suradnji s Mjesnim odborom projekt su prijavili na gradski natječaj na kojem su dobili sredstva za izradu idejnog projekta krajobraznog uređenja tematskog parka “Živjeti zdravo u Vukovini”. Plan su i predstavili u mjesnom društvenom domu.

Foto: Facebook.com/Vukovina info

U svoju viziju parka članovi udruge su uklopili i nacionalnu akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”, u kojoj svake godine sudjeluju, te su tako protekle subote zasadili i prvih 10 voćaka jabuka koje će činiti budući javni voćnjak.

Foto: Facebook.com/Vukovina info

– Svake godine se javljamo na sve moguće natječaje koji bi nam mogli osigurati barem nešto tih sredstava s kojim bi te ideje ostvarili – kazala je predsjednica udruge Vukovina u srcu Sandra Maršić i dodala: “Taj prostor nije bio dobro iskorišten, nema sadržaja, nema boravišnog prostora na kojem bi se dulje mogao zadržati veći broj ljudi. Za sada postoji samo dječje igralište i kombinirano igralište koje mi zovemo betonac i puno djece se zadržava tamo, a ne mogu dobiti dovoljno prostora i vremena za sebe. Uređenjem te površine od oko 2 hektara, više grupa ljudi bi imalo interes boraviti na tom prostoru. Sadržaja nedostaje za djecu, mlade, osobe s invaliditetom i starije osobe.”

Idealnu lokaciju imaju, plan je na papiru, a sadnjom drveća pokazali su i kako su spremni “zasukati rukave”… Uspiju li osigurati dovoljno sredstava za sve što su osmislili, Vukovina će zaista dobiti prepoznatljiv i koristan javni prostor za sve svoje mještane.

CityTV

FOTO/VIDEO Najbolja fešta u kraju: 5.Turopoljski chill & grill privukao brojne posjetitelje i opet oduševio!

Ekipa Spice Girls iz Čiča ovogodišnji su pobjednici i najbolji majstori roštilja, a najvještija u pripremi gibanice je Lidija Rožić iz Buševca.

Objavljeno

na

Objavio/la

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u pripremi najboljeg roštilja u Turopolju je ekipa Spice Girls iz Čiča, na drugom mjestu su Udruga mladih Općine Orle, a treće mjesto je zauzela ekipa turopoljskih skauta TUR. Pobjednica u spremanju najbolje gibanice je Lidija Rožić iz Buševca. Petu godinu zaredom, turistička gastro manifestacija, Turopoljski chill&grill održan na dobro poznatoj lokaciji u Etno naselju Novo Čiče, opravdao je sva očekivanja! Pa i više od toga. Brojni posjetitelji stigli su iz čitavog velikogoričkog kraja, a nemali broj je potegnuo i iz Zagreba, a manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik, Krešimir Ačkar.

Za titulu najboljih majstora roštilja borilo se 30 ekipa, a ove godine je uvedeno i natjecanje u pripremi najbolje gibanice, za što se prijavilo rekordnih 34 majstorica i majstora, što zasigurno nije olakšalo posao stručnom žiriju.

– Žene su se jako potrudile, birale smo po tri kriterija, a to su izgled, okus i količina file, doista nam nije bilo lako odlučiti i sve čestitke pobjednici Lidiji Rožić iz Buševca. Prvi put sam ovdje, doista je bogat program, puno ekipa se natječe, ima za svakoga ponešto, sve pohvale organizatorima, svakako jedna manifestacija kojoj želim dug život! -istaknula je direktorica TZ Velike Gorice, Maja Toth.

Organizatori, KUD Čiče i Gorički klub mladih, doista su se potrudili da baš svatko za sebe pronađe zabavu, pa su tako najmlađe animirali i turopoljski skauti sa zanimljivim igrama, domaći OPG-ovci su imali bogatu ponudu hrane i pića, tu su bili i uvijek atraktivna oldtimer vozila, te odličan glazbeni program. Vidimo se i iduće godine!

 

 

Naslovna i fotografije u članku: 5. Turopoljski chill grill/G.Kiš, cityportal.hr

 

Nastavite čitati

Vijesti

Krila Oluje i MiG-ovi za vikend će pojačano bučiti, jer Hrvatska vojska slavi svoj dan

Danas je generalka, a sutra velika cjelodnevna proslava Dana Hrvatske vojske na zagrebačkom Jarunu, uz izložbu vojne opreme, akrobatske letove i koncert Jazz orkestra HV-a.

Objavljeno

na

Objavio/la

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, te 32. obljetnice ustrojavanja HV-a, u subotu 27. svibnja i u nedjelju 28. svibnja provodit će se aktivnosti Hrvatske vojske tijekom kojih se može očekivati pojačana buka na području Zagreba i Zagrebačke županije, priopćili su iz MORH-a.

Također, Ministarstvo obrane poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom ovog vikenda, sukladno zakonskoj regulativi, zbog navedenih aktivnosti, ne koriste dronove na području Grada Zagreba.

Naime, u nedjelju 28. svibnja, na RSC Jarun od 10 do 20 sati održat će se izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske, te pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske, prelet aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 i letački program akrobatske skupine Krila Oluje. U 18 sati predviđen je koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske.

 

Naslovna fotografija: akrobatska grupa HRZ-a, Krila Oluje/HRZ

Nastavite čitati

HOTNEWS

‘Izložba je kruna događanja posvećenih Dragi Trumbetašu u ovoj obljetničkoj godini’

Na izložbi ‘Prva likovna kolonija – Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’ možete razgledati 39 slika s motivima Turopolja i Velike Mlake, a otvorena je do 9.lipnja.

Objavljeno

na

Objavio/la

U Galeriji Trumbetaš sinoć je svečano otvorena izložba pod nazivom ‘Prva likovna kolonija Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’, na kojoj su izloženi radovi s istoimene manifestacije koja je krajem travnja održana rodnom mjestu velikog umjetnika. Susret umjetnika koji su stigli iz svih dijelova Hrvatske organiziralo je Društvo žena Velika Mlaka povodom obljetnice smrti poznatog velikomlačkog umjetnika.
– Ova izložba kruna je događanja posvećenih Dragi Trumbetašu održanih u godini kada obilježavamo  5. godišnjicu njegove smrti. Zahvaljujemo POU Velika Gorica i Jurici Škofaču na suradnji, Sidoniji Trumbetaš i njenoj kćeri Katarini, svim slikarima koji su se odazvali i došli na likovnu koloniju -istaknula je Ivana Andrić Penava, predsjednica Društva žena Velika Mlaka, koja je s Juricom Škofačem, voditeljem Galerije Galženica svečano otvorila izložbu.

Foto: Svečano otvorenje izložbe ‘Prva likovna kolonija Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’/Društvo žena V.Mlaka

Prisutne je posebno oduševio i nastup Nevenke Lang, predsjednice Udruge umjetnika SPARK, koja je za ovu prigodu napisala dvije pjesme koje je posvetila Dragi Trumbetašu, dragom i nikad prežaljenom prijatelju i suradniku.

Foto: Svečano otvorenje izložbe ‘Prva likovna kolonija Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’/Društvo žena V.Mlaka

Na izložbi možete pogledati 39 slika s motivima Turopolja i Velike Mlake, a otvorena je do 9.lipnja.

Foto: Svečano otvorenje izložbe ‘Prva likovna kolonija Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’/Društvo žena V.Mlaka

Naslovna i fotografije u članku: Katarina Trumbetaš, Lidija Pocrnić i Ivana Andrić Penava

Nastavite čitati

HOTNEWS

Najmlađi gorički glumci na kazališne daske donose bajku i Šegrta Hlapića

U tijeku su završne probe najmlađih polaznika Dramskog studija POUVG za dvije predstave, koje će početkom lipnja predstaviti na pozornici Dvorane Galženica.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz Pučkog otvorenog učilišta stižu vijesti o završnim probama najmlađih polaznika njihovog Dramskog studija za dvije predstave, koje će početkom lipnja predstaviti publici na pozornici Dvorane Galženica.
Tako doznajemo kako će se osnovnoškolci predstaviti predstavom ‘Čudnovate zgode Šegrta Hlapića’, rađenoj prema romanu I. B. Mažuranić.
– Priču o šegrtu malenom kao lakat, veselom kao ptica, hrabrom kao Kraljević Marko, mudrom kao knjiga, a dobrom kao sunce na pozornicu će postaviti 22 malih glumaca polaznika uz stručno vodstvo voditeljica Gabrijela Špehar i Marijane Vlahović – najavljuju.

Foto: Završne probe najmlađih polaznika Dramskog studija POUVG za dvije predstave/POUVG

Na finalne probe marljivo dolaze i oni najmlađi polaznici Dramskog studija, a njihova je završna predstava temeljena na Disney klasiku.
– Na pozornici Dvorane Galženica predstavit će se predstavom ‘Najljepše Belline bajke’, rađenoj prema Disneyjevom klasiku ‘Ljepotica i zvijer’. U čarobni svijet princeze Bellle, uvest će nas sedam vrtićanaca uz stručno vodstvo voditeljice Sandre Toplek – otkrivaju iz POUVG.

Foto: Završne probe najmlađih polaznika Dramskog studija POUVG za dvije predstave/POUVG

‘Hlapić’ u izvedbi osnovnoškolaca Dramskog studija na rasporedu je u petak, 2. lipnja u 19 sati, a predškolci se svojom bajkovitom produkcijom predstavljaju u utorak, 6. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Moja županija

Zagrebačka županija kao održiva i zelena turistička destinacija

‘Više nije pitanje želimo li mijenjati našu turističku ponudu, već koliko ju brzo možemo promijeniti’, istaknula je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije prilikom predstavljanja nove strategije po Green Destinations modelu.

Objavljeno

na

Objavio/la

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je stručni skup gdje je predstavljen novi strateški smjer destinacije s naglaskom na pripremu za certificiranje prema Green Destinations modelu. Riječ je o sveobuhvatnom projektu i procesu istaknute međunarodne organizacije Green Destinations, a obzirom na veličinu destinacije i složenost samog projekta i procesa certificiranja, rezultati se očekuju u prvoj polovici 2024. godine.

Foto: TZ Zagrebačke županije predstavila novu strategiju prema Green Destinations modelu/TZZŽ

– Fokus prema održivosti i održivom razvoju turizma više nije samo slovo na papiru nego postaje strateški i operativni imperativ svake destinacije. Više nije pitanje želimo li mijenjati našu turističku ponudu već je pitanje koliko ju brzo možemo promijeniti. Zagrebačka županija upravo je s tim ciljem ušla u proces certificiranja kako bi i formalno postala održiva i zelena destinacija – istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Green Destinations je globalna neprofitna organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj, koja razvija održiv i odgovoran turizam prema načelima UN-a i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam. Surađuje s više od 400 destinacija i prisutna je u više od 90 zemalja diljem svijeta.

Naslovna fotografija: TZ Zagrebačke županije

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno