Povežite se s nama

promet

Vikend akcija: Kažnjeno 48 vozača, a rekorder je s 2 promila u krvi uzrokovao i prometnu nesreću

Najviše su kazni ispisali zbog prebrze ili vožnje u pijanom stanju.

Objavljeno

na

Gorička policija provela je tijekom proteklog vikenda akciju pojačanog nadzora prometa, a rezultat akcije je ukupno utvrđenih 48 prometnih prekršaja. Najviše su kazni ispisali zbog prebrze vožnje (17), te vožnje pod utjecajem alkohola (8), a od ostalih prometnih prekršaja evidentirali su nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepravilno korištenje mobitela za vrijeme vožnje i vožnja u neregistriranom autu.

Vikend rekorder po pitanju promila u krvi ovog puta je 60-godišnjak iz Velike Gorice.

– U subotu, 4. studenog, pet minuta iza ponoći,  upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ulice kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici. Kod kbr.225 sudjelovao je u prometnoj nesreći, sudar dva vozila, s materijalnom štetom. Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,98 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.  Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici – priopćili su iz goričke policije.

 

 

 

 

promet

Pješaci u Gorici ‘podebljali’ državni proračun za 120 eura

Za neke prekršaje pješacima su izdana samo pisana upozorenja, javlja gorička policija.

Objavljeno

na

Pod pojačanim nadzorom goričke prometne policije ovog su se utorka našli – pješaci. S ciljem  poticanja pozitivnih ponašanja u prometu provedena je preventivno- represivna akcija pod nazivom ‘Zaštita pješaka’, a utvrđeno je šest ciljanih prekršaja, no izdano je manje kazni.

Za dva prekršaja prelaska pješaka preko kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza, izdana su pisana upozorenja, a za četiri prekršaja pješaka zbog prelaska na crveno semaforsko svjetlo naplatit će se po 30 eura, doznajemo iz goričke prometne policije.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/Cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

ZET napušta garažu u centru Gorice 15.lipnja! Prijevoznik Arriva s novih 15 gradskih linija kreće do početka ljeta

Lokalni autobusi dobit će i originalni vizualni dizajn s prepoznatljivim bojama i simbolima našeg kraja, a zadatak je povjeren dizajneru Goranu Martinu Štimcu.

Objavljeno

na

Kako doznajemo, novi autobusni prijevoznik na lokalnim gradskim linijama, definitivno će biti Autotrans poznatiji kao Arriva Hrvatska, koji od ZET-a preuzima linije koje povezuju okolna mjesta s Velikom Goricom, te uvodi i veći broj novih linija, s novim sustavom javnog prijevoza trebao bi krenuti do početka ljeta. Osim toga, kako doznajemo, Arriva neće koristiti ZET-ovu garažu u centru grada, u Zagrebačkoj ulici. No, u njoj neće više biti ni ZET, koji, kako doznajemo, garažu u središtu Gorice napušta 15. lipnja! Ta je parcela inače ukupne veličine preko šest tisuća ‘kvadrata’, od kojih je manji dio u vlasništvu ZET-a dok je preostali dio vlasnik Grad Velika Gorica.

Kako smo već više puta pisali, ZET će i dalje voziti na postojećih devet linija (268, 290, 307, 308, 310, 311, 313, 315, 330), a lokalni prijevoz na novih 15 gradskih linija biti će besplatan. Nove linije povezat će tako i naselja Veliku Mlaku i Mičevec, Staro Čiče, kao i poslovnu zonu Meridijan 16. Tu nije kraj brojnim novostima – također doznajemo kako će Arrivini autobusi dobiti originalni vizualni dizajn s prepoznatljivim bojama i simbolima našeg kraja, a zadatak je povjeren dizajneru Goranu Martinu Štimcu.

Lokalnim linijama, novim i starim, vozit će 18 Arriva autobusa prosječne starosti 7,5 godina.

 

Foto: Grad Sveta Nedelja

Naslovnica: Garaža ZET-a u Zagrebačkoj ul.48/Screenshot

Nastavite čitati

promet

Od utorka se za promet na 3 mjeseca zatvara dio Ulice kneza Porina, od ‘trokuta’ do Bonifačićeve

Kreće izgradnja vodovodne mreže i rekonstrukcija ulice, najavili su iz VG Komunalca.

Objavljeno

na

Iz VG Komunalca stiže važna obavijest za sve stanovnike

– Obavještavamo vas da se 6.2.2024. (utorak), planira započeti s radovimana izgradnji vodovodne mreže i izgradnji/rekonstrukciji Ulice kneza Porina od ‘trokuta’ do Bonifačićeve . Sukladno navedenom, na spomenutoj dionici vrijedit će privremena regulacija prometa. Promet će biti zatvoren za sva vozila osim za stanare. Predviđeno vrijeme trajanja radova je 90 radnih dana, a početak kao i samo izvođenje može ovisiti o vremenskim uvjetima – priopćili su iz VG Komunalca.

Privremena prometna regulacija tijekom radova u Ul. kneza Porina/VG Komunalac

 

Naslovna fotografija: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

Vikend akcija stiže, a s njom i alkotest za sve zaustavljene vozače

Pojačani nadzor prometa i vozača provode se s jednim ciljem – povećanje sigurnosti na cestama.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz policije stiže najava tradicionalne akcije pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, a sve s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Tijekom vikenda, od 26. do 29. siječnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“. Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – priopćili su iz PUZ-a.

Nastavite čitati

promet

Natječaj za izvođača: Gradi se novi južni ulaz u Zagreb, tramvaj sve do Ranžirnog kolodvora

Radovi na Sarajevskoj ulici započet će početkom jeseni.

Objavljeno

na

Objavio/la

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Grad Zagreb je objavio natječaj za odabir izvođača radova za prvu etapu izgradnje Sarajevske ceste s komunalnom infrastrukturom, a rok za dostavu ponuda je 27. veljače. Bit će to novi, južni ulaz u Grad Zagreb, a u sklopu projekta planirana je i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon dvadeset godina.

Izvođenje Sarajevske ulice predviđeno je s dva kolnika i pješačko-biciklističkim stazama s obje strane. Projektom je predviđena i izgradnja nove tramvajske pruge od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora u duljini od cca 2,25 km sa zaokretnicom i objektom ZET-a (otpremničkim blokom) na jugu kod Ranžirnog kolodvora.

– Realizacijom Sarajevske ulice poboljšat ćemo prometnu povezanost naselja i rasteretiti postojeću prometnu mrežu, ali i ojačati održive oblike putovanja proširenjem tramvajske mreže i izgradnjom biciklističke i pješačke infrastrukture. Procijenjena vrijednost radova iznosi 25 milijuna eura, bez PDV-a, za što očekujemo većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Uz pretpostavku uspješnog natječaja za izbor izvođača, početak radova na Sarajevskoj očekujemo početkom jeseni – priopćili su iz Grada Zagreba.

Objava natječaja za odabir izvođača radova za novu tramvajsku prugu planira se na proljeće.

 

Naslovna fotografija: Grad Zagreb

 

Nastavite čitati

Reporter 433 - 21.12.2023.

Facebook

Izdvojeno