Povežite se s nama

Zanimljivosti

VIDEO Romobili po cijeloj Gorici: Imamo detaljne upute kako ih aktivirati i koristiti!

Velika Gorica je prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji je uveo uslugu Bolt romobila, a cijena će prvih mjesec dana biti promotivna. U gradu je 200 romobila na 14 lokacija…

Objavljeno

na

bolt2

Bolt romobili od danas su u Velikoj Gorici. 200 električnih romobila dostupno je na 14 lokacija širom grada. Uživajte u vožnji, ali oprez na prvom mjestu!, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar nakon što je i službeno krenuo projekt u suradnji Grada i Bolta, iz kojeg se predstavljaju kao “vodeća europska platforma za prijevoz, koja pruža brze, pristupačne i povoljne usluge dijeljenja prijevoza i romobila milijunima ljudi”.

Bolt je već u praktički svim većim europskim gradovima, od Pariza, Londona, Berlina, preko Amsterdama, Varšave, Beča, Münchena, Rima, pa sve do naših gradova Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita… U to društvo sad je ušla i Velika Gorica, i to kao prvi grad u Zagrebačkoj županiji.

Vožnja je ugodna, korištenje jednostavno, a svi ostali detalji su u videu…

Kultura

Čovječe, ne ljuti se! Zaigraj društvene igre ove nedjelje u Turopolju

‘Cilj je doći, zabavite se i okušati u nekim igrama koje možda nikada niste odigrali! Očekuje vas dobra zabava, hladno piće, a treba ponijeti samo vedar duh i dobro raspoloženje’, poručuju organizatorice iz Društva žena TUR, Turopolje.

Objavljeno

na

Objavio/la

covjece ne ljuti se1

Društvo žena TUR ponovo je u akciji! Nakon kina na otvorenom, u Turopolje stiže nova zabavna večer pod zvijezdama. Za nadolazeći vikend, u nedjelju, 7. kolovoza, najavljuju ‘Večer društvenih igara’ s početkom u 19 sati ispred Društvenog doma u Parku turopoljskih branitelja.

Bit će raznih igara za zabavu i razonodu, od Twistera, Aliasa, Una, Pictionaryja, te neizostavni i uvijek popularni – Čovječe, ne ljuti se, najavljuju organizatorice.

– Cilj je doći, zabavite se i okušati u nekim igrama koje možda nikada niste odigrali! Očekuje vas dobra zabava, hladno piće, a treba ponijeti samo vedar duh i dobro raspoloženje – kaže nam predsjednica društva žena TUR Turopolje, Ana Kovačević.

turopolje noc drustvenih igara plakat

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Google opet snima! Uredite dvorišta i balkone za ljepši “Street View” našega grada

Od utorka su na hrvatskim ulicama automobili koji će snimati ulice i ceste u svrhu ažuriranja usluge Google Street View. Ono što se snimi, ostat će kao trajna uspomena za godine pred nama, do sljedećeg snimanja…

Objavljeno

na

Objavio/la

google

Usluga Google Street View, koja je u Hrvatsku došla prije točno deset godina, mnogima od nas često je znala pomoći u pokušajima da pronađemo određenu lokaciju, da prepoznamo ono što tražimo, da se lakše snađemo… Riječ je, naravno, o projektu koji uključuje snimanje ulica i cesta u svim krajevima Hrvatske, koji korisnicima omogućuje sve ono iz prethodne rečenice, a ovog utorka kreće nova runda snimanja.

– Svjesni smo da se infrastruktura u gradovima, mjestima i na cestama s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja – poručili su iz Googlea.

Od utorka će tako Googleovi automobili ponovno biti na hrvatskim cestama i ulicama, na kojima će bilježiti svaki detalj, fotografirati i potom dodatno uređivati fotografije. Naime, zamućivat će se lica ljudi, kao i registarske oznake na automobilima, ali sve drugo će u godinama pred nama biti točno onakvo kakvo je bilo u trenutku snimanja.

Pa će tako, teoretski, sljedećih nekoliko godina, do sljedećeg snimanja, svi oni koji pokušaju pronaći vašu kuću možda vidjeti obješeni veš na balkonu, možda i nered u dvorištu, nemarno odloženi komad glomaznog otpada… U tom smislu, bilo bi sjajno kad bi Google ponudio raspored snimanja, da možemo saznati kad će točno njihovi automobili biti u kojem gradu, odnosno ulici. Nažalost, to se neće dogoditi, pa će svi kojima je to bitno morati balkone i dvorišta držati trajno urednima. Ako već inače nisu takvi…

Nastavite čitati

Vijesti

Angažirali odvjetnike jer ne žele da im lopta s igrališta dolijeće u dvorište?!

O neobičnom slučaju iz Turopolju doznali smo s Facebook stranice mjesta, na kojoj je objašnjeno kako su neimenovani sumještani angažirali odvjetnike zbog dječje igre…

Objavljeno

na

Turopolje

Gotovo nevjerojatno zvuči priča koja dolazi iz Turopolja, mjesta naslonjenog na prugu s puno djece i mladih. Koji se, nasreću da je tako, igraju, bave sportom, pa tako i loptaju. Međutim, ne dijele baš svi takvo mišljenje, ne podupiru tezu da je to dobro, zdravo i poželjno…

O čemu se točno radi, objašnjeno je u postu na Facebook stranici mjesta.

“Svi vrlo dobro znamo da je klub, udrugu ili mjesto voditi lako to bi htio raditi svatko, pogotovo s obzirom ako se to radi volonterski kao u ovom slučaju.

A ovako se ljudi u upravi nogometnog kluba kao i vijećnici mjesnog odbora, osim što se “bore” sA svakodnevnim problema koji se eskalirali početkom Aglomeracije u našemu mjestu te suočavaju s svakojakim pritužbama nezadovoljnih mještana pod pravim ili lažnim (izmišljenim) imenima, suočavaju i s dopisima i zahtjevima ovlaštenih odvjetničkih zastupnika naših sumještana.

Malo je reći da nas je priloženi zahtjev/dopis odvjetničkog ureda iznenadio, više smo mišljenja da nas je zahtjev šokirao jer u doba kad smo skoro svi mišljenja da je djeci mjesto na športskom igralištu, uvijek se nađe netko kome i to smeta…

O čemu se radi vjerujemo da ćete zaključit i sami, a do tada uprava nogometnog kluba kao i svi vijećnici mjesnog odbora na čelu s njihovim predsjednicima gosp. Filipovićem i gosp. Smrekarom ZAMOLJAVAJU sve korisnike kombiniranog športskog igrališta (popularnog betonca) da pripaze na koji način udaraju, pucaju lopte te koriste navedeno igralište te da ne ometaju mir i spokoj mještana koji žive u neposrednoj blizini istoga, s obzirom da su navedeni poduzeli pravne korake kako bi im se njihovim riječima “spriječilo daljnje sustavno uznemiravanje i narušavanje sigurnosti na njihovoj nekretnini”…

Svaki daljnji komentar je suvišan.”

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO/VIDEO: Oprez – konji na cesti!

Na cesti između nasipa od Gradića prema Petrovini vozači izbjegavaju konje, koji bez nadzora lutaju s jednog kraja ceste na drugi…

Objavljeno

na

Objavio/la

konji2 e1658841415198

Uz pojačani oprez zbog trenutno mokrih i skliskih cesta uslijed kiše, pozivamo sve vozače da posebno pripaze i na konje, koji se, očito, bez nadzora nalaze na lokaciji kod nasipa od Gradića prema Petrovini, pa povremeno i zalutaju na – cestu! Situaciju najzornije dočarava video objavljen u popularnoj Viber grupi Plavci, a de ste?

 

Kako nam javljaju čitatelji, to nije prvi put, iako je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno stoku i druge životinje ostavljati bez nadzora na cestama, za što su se dužni pobrinuti vlasnici životinja.

konji1 e1658841301364

Foto: konji bez nadzora na cesti Gradići-Petrovina/screenshot

Nastavite čitati

Vijesti

Gradski sat nakon ‘generalke’ vraćen na Radićev, ali nije sve prošlo glatko..

Iako je izmijenjeno sve što je trebalo, od brojčanika, kazaljki, mehanizma, čini se da je ‘generalka’ bila preveliki šok za naš gradski sat, jer ni 24 sata od postavljanja na friško obojenu konstrukciju – nešto je ‘zaštekalo’ i sat je tijekom noći prestao pokazivati točno vrijeme…Što se zbilo?

Objavljeno

na

Objavio/la

sat kolaz e1658244277122

Gradski sat se nakon više od mjesec dana privremenog boravka u zagrebačkoj urarskoj radioni Lebarović vratio na svoju staru goričku lokaciju – Trg Stjepana Radića. Prošao je generalni servis, jer bilo je i vrijeme nakon više od 20 godina tek redovitog održavanja.

Pa, iako su majstori promijenili i popravili sve što je trebalo, od brojčanika, kazaljki, mehanizma…, čini se kako je ‘generalka’ bila preveliki šok za naš gradski sat, jer ni 24 sata od postavljanja na friško obojenu konstrukciju – nešto je ‘zaštekalo’ i sat je tijekom noći prestao pokazivati točno vrijeme.

sat opet horiz e1658245096110

Foto: Gradski sat nakon servisa vraćen na Trg S.Radića/G.Kiš,cityportal.hr

Što se dogodilo?

– Nešto je zeznula elektronika, to ćemo riješiti nadam se već danas, a znate kak’ se kaže, tko radi, taj i griješi – rekao nam je majstor urar Dalibor Lebarović.

Pa, što se ove mini sage o gradskom satu tiče, dodajmo još koju narodnu, te prigodnu – tko čeka, dočeka!

Nastavite čitati

Reporter 417 - 28.07.2022.

Facebook

Izdvojeno