Povežite se s nama

CityTV

VIDEO Predstavljanje kandidata za gradonačelnika – Krešimir Ačkar

Zajednički je kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima HDZ-a, BM – 365, SKNL, HSU-a i HSLS-a…

Objavljeno

na

CityTV

VIDEO Super fit gorički umirovljenici! Vježbaju dva puta tjedno i druže se

Više od 80 Velikogoričana i Velikogoričanki priključili su se “Rekreaciji 55+”

Objavljeno

na

Objavio/la

Prije mjesec dana u dvorani iznad Gradskog bazena krenuli su besplatni treninzi za naše sugrađane treće životne dobi. Riječ je o programu “Rekreacija 55+”  koji provodi Športsko rekreativni savez Velike Gorice s Udrugom Klokan sport, a u suradnji s Gradom Velika Gorica. Da je ovakav vid rekreacije i više nego potreban, pokazao je i velik interes Velikogoričana koji se dva puta tjedno okupljaju na jutarnjim treninzima. Uvjerili smo se da vježbanje ne poznaje dobne granice.

 

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Godinama čiste goričke ulice, ali Stjepan, Šeško i Kruno ljudima vraćaju i izgubljeno

Rade po svim vremenskim uvjetima, no nikada im nije problem napraviti dobar posao.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iza Stjepana Dobrenića, Darka Šešerina i Krunoslava Cvetkovića godine su rada provedenih na goričkim ulicama. Osim što brinu o čistoći grada, pronalaze i vraćaju građanima izgubljene stvari. Rade po svim vremenskim uvjetima, no nikada im nije problem napraviti dobar posao. I tako već zavidan broj godina. Naime, Darko kao čistač javnih površina radi već punih 28 godina, iza Krunoslava je 15, a Stjepana 12 godina rada. Naša kamera “uhvatila” ih je u poslu.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Knjižnica je mnogo više od posudbe knjiga, mjesto je koje povezuje

Nova ravnateljica želi privući što više mladih, a prvi veliki cilj joj je nabava bibliobusa.

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon što je od veljače 2022. godine, dugogodišnja djelatnica Gradske knjižnice Velika Gorica, Pamela Sever obnašala dužnost v.d. ravnateljice, u studenom prošle godine i službeno je imenovana ravnateljicom. Knjižničarstvo je njezina ljubav i životni poziv, a sada je dobila priliku približiti ovu kulturnu ustanovu kao i popularizirati čitanje svojim sugrađanima.

Ravnateljica Sever istaknula je kako su knjižnice danas mnogo više od samog mjesta posuđivanja knjiga, a doznali smo i na što će fokusirati svoj rad te koje novitete u narednom periodu možemo očekivati u goričkoj knjižnici.

 

 

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Ova je slastica posebno osmišljena za Turopoljski fašnik

Moći ćete je kupiti samo za vrijeme fašnika, a količine su ograničene.

Objavljeno

na

Objavio/la

Krafne su najpoznatija tradicionalna slastica koju rado konzumiramo za vrijeme fašničkog razdoblja. No, kako ne bi ostalo samo na tome iz Turističke zajednice Velika Gorica za ovogodišnje izdanje Turopoljskog fašnika osmislili su posebnu i jedinstvenu slasticu koja će se moći kupiti i kušati samo u našem gradu.

Zašto je posebna velikogorička krafna i kako je ona postala dio nove fašnike delicije provjerili smo kod našeg najpoznatijeg slastičara Memetalija Zenunija – Memya.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Krojačica Duškica šiva punom parom kako bi kreativci iz Vukovine bili spremni za fašnik

Turopoljski fašnik prilika je da istaknu i pokažu svu svoju originalnost i kreativnost.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ulicama našeg grada uskoro će zavladati fašničko veselje. Vrijeme je to u godini kada na kratko predahnemo od svakodnevice, uskočimo u šarene i vesele kostime, a brige ostavimo iza sebe. Nakon dvije godine stanke, ovogodišnje izdanje 114. Turopoljskog fašnika ponovno nam donosi najveseliju, najluđu i najšareniju povorku fašničkih grupa, udruga i pojedinaca. Biti će to prilika za istaknuti i pokazati svu svoju kreativnost, a iskoristit će ju i članovi i članice Udruge Vukovina u srcu.

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno