Povežite se s nama

CityTV

VIDEO Brkljača: Gorica budućnosti je mlađa, potentnija i još više na tablici!

Mario Brkljača, sportski direktor HNK Gorice, u razgovoru za klupsku televiziju progovorio je o učinjenom u posljednjih godinu dana, o aktualnom trenutku i planovima, ali i o željama i vizijama za budućnost kluba

Objavljeno

na

Predvorjem hotela u Medulinu ovih je desetak dana iza nas defiliralo cijeli niz igrača iz velikog broja klubova, svatko je bio u nekom svom filmu, pa su se svi ti filmovi spajali u jedan tijekom druženja između ili nakon treninga. Viđali su se i družili i treneri, a tamo negdje sa strane svoj su dio posla odrađivali i ljudi iz drugih klupskih struktura.

Sportski direktori, primjerice. Jedan od njih, u trenirci HNK Gorice, bio je i Mario Brkljača, 38-godišnjak koji posljednjih nešto više od godinu dana vodi brigu o sportskoj politici kluba.

– Bilo nam je jako ugodno u Medulinu, osjećali smo se kao kod kuće i pokušali smo najbolje moguće iskoristiti ovo vrijeme. Pauza u prvenstvu je relativno kratka, samim time su i pripreme maksimalno skraćene, ali svakako nam je dobro došlo ovih desetak dana zajedno. Kako u smislu kondicijske pripreme, tako i tehničko-taktičke, ali i zbog toga da se u ovim danima još malo povežemo, stvorimo još veće zajedništvo kroz druženja – govorio je Brkljača u kamere klupske televizije u posljednjoj fazi ovog dijela priprema.

Telefon je često zvonio, takvo je doba godine, vrijeme kad su i transferi u fokusu.

– Posao sportskog direktora je više operativan, veže se i za urede i za teren, za sinkronizaciju procesa koji se događaju na svim klupskim razinama. Volim biti uz dečke, u rutini igrača, to mi odgovara, budući da sam donedavno i sam bio igrač. Uz to, naravno da svaki slobodan trenutak koristim za sastanke, za gledanje treninga i utakmica… Kroz sve to dobije se i neka šira slika momčadi, koja je ovo prilikom prilično mlada. Od 30 igrača na pripremama, njih 16 je mlađe od 23 godine, čime šaljemo dobru poruku i pokazujemo u kojem smjeru idemo – kazao je Brkljača, pa otkrio i koji su mladi igrači u prvom planu.

– Ante Matej Jurić je jedan od tih mlađih na kojima je fokus ove sezone. Skrenuo je pažnju na sebe s golovima Dinamu i Hajduku, od njega nekako i najviše očekujemo. Tu je i Luka Kapulica, koji je tek navršio 19 godina, ali svojim talentom je već pokazao da može tu participirati i nadamo se da će se nastaviti razvijati, da ćemo mu moći omogućiti još više minuta na terenu.

Zanimljivi su i Senegalci Sekou Sagna i Arona Fall, koji su i definitivno postali članovi prve momčadi.

– To je jedna zanimljiva priča. Njih dvojica prošli su akademiju jedne nizozemske agencije, koja radi u Senegalu već nekoliko godina, a oni su neka vrsta “pilot projekta” što se odlazaka u Europu tiče. To su dečki koji su nam ponuđeni, koji su došli na probu, pa vrlo brzo pokazali dobre stvari, zbog kojih smo ih odlučili zadržati. Kroz utakmice za juniore su potvrdili svoju vrijednost i priključili smo ih prvoj momčadi. Sekou Sagna je jedan odgovoran zadnji vezni, pokazuje zavidnu zrelost za svoje godine, a Arona Fall je atraktivno krilo izvanserijske brzine. Treba biti strpljiv s njima, kao i sa svim mladim igračima, u tijeku je period adaptacije na seniorski nogomet, na intenzitet i zahtjeve, a njihov odgovor na sve to odredit će kad će njih dvojica postati i kandidati za prvih 11. U svakom slučaju, skrenuli su pažnju na sebe – pojasnio je Brkljača, pred kojim je još jako puno posla, sve tamo do 15. veljače, kad se zatvara prijelazni rok.

– Prijelazni rok otvoren je jučer, a kad pričamo o odlascima, zna se koja su imena u opticaju. Pršir i Krizmanić su tu u prvom redu, postoje upiti za Ndockyta, koji je do ozljede igrao sjajno, pa i za Mitrovića, koji je proljetos nosio Goricu, pa Banića, ponajboljega golmana lige… Nije još došlo ono što nas zadovoljava, ali razmišljamo u tom smjeru, ako i o alternativama na njihovim pozicijama. Osobno bih volio i da dovedemo još jednog krilnog igrača koji će tražiti dubinu, što je tip igrača koje baš i nemamo. Volio bih tu pronaći mlađeg igrača koji bi mogao donijeti energiju, ali i ostati ovdje nešto duže razdoblje. Razmišljamo i o alternativi za Ndockyta, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje… Ciljano želimo dovoditi igrače, ovisno o tim eventualnim odlascima – istaknuo je sportski direktor Gorice pa nastavio:

– Ne znam koliko transferi na najvišoj razini utječu na transfera klubova kao što je Gorica, ali ima to poveznica. Dok najbogatiji ne pokrenu taj kotač plaćanjem odšteta klubovima iz srednjeg razreda, mi u ovom donjem teško dolazimo do financijskih sredstava. To je neka vrsta domino efekta. Imamo neke želje za naše igrače, ali vrijeme će pokazati jesmo li u pravu. S druge strane, imamo ambiciju i ostati u toj borbi za Europu, pa ne bismo imali ništa protiv ni da ih zadržimo i pokušamo izgurati tu priču do kraja. To je i njima motivacija, stalno im to i ponavljam, da čak i u slučaju da ne odu imaju zašto ostati ovdje, da se imaju za što boriti.

Situacija na nogometnom tržištu je kompleksna, puno na nju utječu i saudijske intervencije, a uz nešto bliži istok vežu se i najveće aktivnosti u ovom trenutku.

– Prijelazni rok u određenoj situaciji definira tko će biti aktivniji, tako da je teško tu generalizirati. Za naše igrače u ovom trenutku najviše je upita s istoka, to nije tajna, tu je najrealnija šansa da profitiramo financijski, iako bih ja njima želio da idu prema zapadu, budući da smatram da imaju kvalitetu. Prilično su aktivni, primjerice, Turci, ali u svemu tome važno je reći da interes i konkretna ponuda nisu ista stvar, već dvije prilično udaljene kategorije.

U budućnosti je želja pojačanja tražiti u vlastitim redovima, u svojoj omladinskoj školi.

– Da, to je naša želja i cilj. Igrači koje sam odgajaš i usmjeravaš imaju i najveću šansu da donesu ono što ti je potrebno. Naglasak je apsolutno na akademiji i tu smo se digli po pitanju kvalitete. U ranijim godinama veći je fokus bio na kvantitetu, odnosno na članarine, ali to se u zadnje vrijeme promijenilo, prije svega dolaskom Slavka Perkovića na mjesto direktora Škole. Kad se na to nadovezao i kvalitetan rad trenera, došli smo do situacije da su nam pioniri vodeći u HNL-u, da su kadeti jako dobri i stabilni, dok se jedino juniori malo muče, ali tu je i manji fokus na rezultat, a veći na rast i razvoj. Uvijek kažem, razvoj će ti dugoročno donijeti rezultat, a rezultat ti neće nužno donijeti i razvoj. Potrebno je tu puno balansirati, a vjerujem da mi to i radimo. Nadam se samo da ćemo u budućnosti dobiti i nešto bolje uvjete, pri čemu mislim na barem još jedan dodatni teren, na fitness centar… Time bismo osigurali još veću šansu ovim klincima da jednog dana dođu do prve momčadi – vjeruje Brkljača, koji sa suradnicima aktivno radi na dodatnom podizanju škole.

– Važna je ta motivacija za dolazak u Goricu, zatim i motivacija za ostanak u Gorici. Dobar imidž koji gradimo omogućava nas da dovedemo najtalentiranije klince, koje žele i zagrebački klubovi poput Dinama i Lokomotive, drago mi je što smo do toga uspjeli doći, a to je plod rada cijele Akademije. Ponekad će rezultati određene generacije biti bolji ili lošiji, ali dugoročno je ideja stvarati igrače. Rezultat je bitan do trenutka dok ne počnemo ugrožavati razvoj igrača.

Vrijeme kad je Mario Brkljača bio mladi igrač baš i nije antička prošlost, tu govorimo o početku ovog stoljeća, ali razlike su svejedno jako velike.

– Današnji klinci imaju puno više informacija od nas, možda i prerano ulaze u usku specijalizaciju. Mi smo nogomet više doživljavali kao igru, a ta ljubav prema nogometu te dovede do toga da ne osjećaš pritisak. Naš motiv je bio unutarnji, a njihov je više vanjski, kroz želju da budeš bogat, slavan i uspješan nego što ih vodi sama strast. Kad te ne vodi strast i ljubav prema igri, svaki problem koji se pojavljuje stvara ti frustraciju. Toga jako puno ima u svakom odrastanju nogometaša, s time se treba znati nositi, a mentalitet je tu krucijalan. Vještina nije dovoljno, jer sve je lako kad ide dobro. Kad je teško, najbolje se pokazuje tko je, a tko nije – tvrdi Brkljača.

Iza njega je nešto više od godinu dana goričkog mandata, pa smo se vratili i na dane kad je sve to počelo, krenulo…

– Budući da je moj sin igrao za Goricu, da sam ga praktički svaki dan čekao da završi s treningom, a situacija s prvom momčadi bila je takva da “kuća gori”, naravno da smo ulazili u razne nogometne priče. Kad je teško, naravno da svi pokušavaju dati svoje mišljenje, savjetovati, pa je tako predsjednik Črnko i mene jedan dan pozvao na stranu i pitao me što mislim o svemu. Počeo sam svoje izlaganje rečenicom “ne znam smijem li vam reći što mislim”, ali očito sam mu nečim privukao pozornost, budući da smo se nekoliko dana poslije našli i brzo dogovorili suradnju.

Brkljačin odabir bio je Željko Sopić, odabir koji se nekoliko mjeseci kasnije pokazao punim pogotkom.

– Igrao sam s njim i poznavali smo se jako dobro. Sopić je uvijek zanimljiv lik, pozitivan i energičan, s njim je uvijek gušt biti u društvu. A opet, veliki je profesionalac. Do tog trenutka nisam ga mogao procijeniti kao trenera, trebalo nam je vremena da se uigramo, ali bili smo svjesni svega, bili smo odgovorni, a imali smo i podršku predsjednika. Stao je iza mene, iza trenera, a na kraju se isplatilo. Vjerovali smo do kraja, svi smo sportaši i taj mentalitet nam nije dozvoljavao da odustanemo. Doveli smo igrače koji su donijeli pobjednički gard, uz te starije i iskusnije profitirali su i oni mlađi. Uvijek kažem da mladi cvijet bez starog štapa ne može izrasti pravilno. Neka se ljute ako hoće, ali oni su za mene ti stari štapovi. Pa neka cvjetovi rastu… – sa smiješkom kaže Brkljača, koji je imao ranija iskustva i sa Sopićevim nasljednikom.

– S Dinkom Jeličićem radio sam u Rudešu, u vrijeme kad sam skupljao prva iskustva kao sportski direktor. Iskreno, puno sam već tad naučio od njega, kliknuli smo od prve i vjerovao sam da je on idealan trener za Goricu u ovoj fazi. Na proljeće smo spašavali, a sad moramo stabilizirati. Poklopilo nam se sa Sopićevim odlaskom u Rijeku da možemo nadograditi neke stvari. Svaki trener ima svoju filozofiju, a ako ih moram uspoređivati, Jeličić je puno mirniji od Sopića, puno više zaljubljen u mlade igrače, što nam je donijelo te neke promjene. Mislim da smo svi profitirali, i momčad, i klub, i on kao trener. To je bila “win-win” situacija.

Godinu dana nakon “onog” proljeća, pred nama je proljeće potpuno drukčijih izazova. Gorica je na diobi četvrtog mjesta, a četvrto mjesto vodi u Europu.

– Tu leži zamka. Ovo proljeće dat će nam odgovor na pitanje da li jesmo ili nismo. Prihvaćanje pete ili šeste pozicije kao mjesta koje nam pripada je loše. Ne bih volio da upadnemo u tu zamku, komfort zona je najgora za sportaše i zato moramo sami sebi stvarati tenziju rezultata. Imamo ambiciju, ako smo peti, želimo biti četvrti. Ako smo četvrti, želimo biti treći. Pokušavamo to prenijeti na momčad, a kad završi zadnje kolo, vidjet ćemo što smo napravili. Ova sezona bila je predviđena za stabilizaciju, nismo očekivali da će do nje doći toliko brzo, ali rezultat nam daje za pravo da idemo probati uhvatiti to četvrto mjesto – govori Brkljača, koji vjeruje da Gorica može i dugoročno prijetiti “velikoj četvorci”.

– Dizanje kriterija je ključno. Postoje dva procesa, imamo selekciju i razvoj igrača. Ako ćemo se opredijeliti za razvoj igrača, pojačati rad, sistematizirati sve skupa i napraviti most od akademije do prve momčadi, što je zapravo i najteže, tu moramo napraviti iskorak. To je cilj broj jedan, a cilj broj dva je zadržati se ovdje gdje jesmo po pitanju ambicija i rezultata. To će nam osigurati bolji imidž, ali i bolji položaj kod prodaje igrača. Sve to iziskuje puno rada, puno znanja, a tu ću opet dodati i priču o uvjetima. Talenta imamo, znanja imamo, a uvjeti kao da ne prate sve to – apelirao je sportski direktor pa za kraj otkrio kako vidi Goricu budućnosti:

– Gorica budućnosti je mlađa, potentnija i još malo više na tablici!

CityTV

VIDEO Pikado se vratio u grad! Nekoć Vegos i cijela gorička liga, danas – chillanje…

Nakon što su Velikogoričanke Anita Gelo i Ivona Krusha na EP-u u Španjolskoj osvojile srebro u pikadu, a Velikogoričanin Ivica Cavrić dva zlata, odlučili smo posjetiti mjesto na kojem se svi oni okupljaju…

Objavljeno

na

Prvi dan ljeta, petak kasno poslijepodne, vruć, težak i sparan petak, a na poznatoj lokaciji mnogim generacijama Goričana u tijeku je – akcija. U prostoru u kojem je godinama bio Avigor, odmah pokraj srednje škole, igra se turnir u pikadu. Već godinama ovdje funkcionira Caffe bar Chill, koji je velikim dijelom i Pikado klub.

– Ovo je zapravo i jedno i drugo. I kafić i pikado klub. Već trideset godina sam u tom sportu i bilo mi je žao što se nakon gašenja Vegosa ništa nije događalo po pitanju pikada u gradu – kaže Ivano Krusha, vlasnik kafića i predsjendik kluba Chill VG.

Imamo i dobar povod što smo tu, jer na turniru koji upravo traje sudjeluju i nositelji četiri potpuno svježe europske medalje. Ivica Cavrić osvojio je dva zlata na EP-u u Španjolskoj, a Anita Gelo i Ivona Krusha postale su viceprvakinje Europe u ekipnom dijelu turnira. Budući da Chill VG imamo još dva kluba, u gradu još i PK Epic Brozo, dok pikado klub funkcionira i u Šiljakovini, sad već možemo govoriti i o ponovnom buđenju pikado scene u našem gradu.

Scene koja je svojevremeno bila i budna i uzbudljiva…

Bio je kraj osamdesetih, Velika Gorica samo nalik ovoj današnjoj, smještena u neka druga vremena i – neki drugi đir. U gradu se pojavio pikado aparat, nešto sasvim novo, a cijeloj toj generaciji i vrlo privlačno. Krenulo se igrati po kafićima, stvarali su se i klubovi, i to u tolikom broju da je čak postojalo i nešto što se zvalo “Gorička pikado liga”. Petnaestak klubova, svatko protiv svakoga, a jedan ipak iznad svih ostalih.

– U kafić Vegos, u koji sam dolazio na kavu, stavili su pikado i krenuli smo igrati. Bilo je zanimljivo, nešto novo i drukčije, pa smo prvo igrali iz zezancije, pa onda za rundu pića, pa polako formirali i neka natjecanja, nakon toga i klub… – prisjeća se Ivica Cavrić, legenda hrvatskog pikada, čovjek koji je svojevremeno bio i svjetski prvak, u paru s Borisom Krčmarom.

Imao je velikogorički pikado u to doba nekoliko reprezentativaca, u grad je stiglo 13 titula prvaka države, da bi u nekom trenutku čak četvero naših sugrađana dobilo priznanje čije ime sve govori: “legende hrvatskog pikada”.

– Gledajući po tome mjerilu, mislim da je Velika Gorica najuspješnija u Hrvatskoj. Nisam baš potpuno sigurna, ali mislim da ih niti jedan grad nema toliko, uključujući i Zagreb – kaže Anita Gelo, domaćica našoj ekipi na mjestu na kojem se budi gorički pikado.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Spremni i uvježbani! Gorički vatrogasci pokazali svoju snagu na vježbi VG24

Kroz gotovo četiri sata, 27 društava podijeljenih na šest lokacija na području grada i okolice, odradilo je svoje zadane scenarije.

Objavljeno

na

Objavio/la

Nedjeljni dan gorički dobrovoljni vatrogasci proveli su provjeravajući svoje sposobnosti kroz veliku vatrogasnu pokaznu vježbu u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Kroz gotovo četiri sata, 27 društava podijeljenih na šest lokacija na području grada i okolice, odradilo je svoje zadane scenarije.

– Kroz ovakav vid vježbi pokušavamo utvrditi razinu spremnosti i sposobnosti naših vatrogasnih društava te nam je to pokazatelj za daljnje potrebe usavršavanja – komentirao je po završetku velike vježbe zapovjednik goričke Vatrogasne zajednice, Ivica Maceković.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Lokacije na kojima se sve odvijalo su Čička Poljana, Šćitarjevo, Gradići, Markuševec Turopoljski, Šiljakovina i u Starom Čiču na odlagalištu glomaznog otpada.

– Mi smo ovdje provjeravali spremnost operativnih vatrogasaca područja centar, a koje obuhvaća DVD Vukovinu, Veliku Goricu, Kurilovec, Staro i Novo Čiče. U vježbi prilikom gašenja požara koristili smo pjenu i vodu. S obzirom na to da na ovom području nema hidranta vadili smo vodu iz jezera. Na ovo je vježbi sudjelovalo 40 vatrogasaca. Ovo još jedanput pokazuje da su dobrovoljni vatrogasci, uvijek spremni za izlazak na intervenciju pomoći našim sugrađanima, ali i kao ispomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi – rekao nam je zapovjednik DVD-a Kurilovec, Hrvoje Sučić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Na vježbi je sudjelovalo 134 operativnih vatrogasaca s ukupno 43 vozila, a u jednoj su vježbi bili uključeni I djelatnici Hitne medicinske službe.

– Vježba je bila zahtjevna te su pokazali širok dijapazon onoga čime se bave. Izuzetno smo ponosni na naše vatrogasce i našu Vatrogasnu zajednicu koja je najsnažnija i najbolje obučena zajednica u Zagrebačkoj županiji. U svakom smo trenutku sigurni da na njih možemo računati – rekao je zamjenik gradonačelnika Neven Karas koji je također promatrao vježbu u Starom Čiču.

Dobrovoljna vatrogasna društva još su jednom pokazala koliko su dobro opremljena, osposobljena i uvježbana te su odlična potpora Jvanoj vatrogasnoj postrojbi, komentirao je zapovjednik Maceković.

– Mogu reći da smo se kroz nekoliko velikih intervencija u posljednjih par godina, poput požara u PPS Galeković kao i prošlogodišnjeg srpanjskog nevremena, kada je bilo potrebe za većim brojem ljudi morali smo se osloniti na naša dobrovoljna vatrogasna društva. Gorička JVP ima 50 vatrogasaca, ali se znamo ponekad naći u situacijama gdje dođe do preopterećenja i jednostavno moramo tražiti pomoć dobrovoljnih vatrogasaca i tu su se oni pokazali da zaista na njih možemo računati u svemu – naglasio je zapovjednik Maceković.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Dark Blue Stores – Sve za istinske gurmane i hedoniste na jednom mjestu

Nalazi se na adresi Slavka Kolara 4 od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati.

Objavljeno

na

Objavio/la

Na adresi Slavka Kolara 4, gotovo u centru grada, nalazi se pravo mjesto za gurmane i sve one koji će ulaskom u Dark Blue stores, to tek postati. Krenulo je sve prije više od godinu dana, kada je Orce Lambevski s partnerom otvorio prvi gourmet shop u Tkalčićevoj ulici, a priča je dobila nastavak s novim trgovinama otvorenima u Varaždinu i u Velikoj Gorici.

– Veliku Goricu smo vidjeli kao perspektivan grad, ne samo za domaće kupce, već se nadamo u budućnosti i za turiste jer računamo da će se grad još više razvijati. Ovdje živi jako puno mladih obitelji koji gravitiraju prema Zagrebu, no ovakvu ponudu do sada nisu imali na jednom mjestu. U Zagrebu su morali ići na više mjesta (na jednom mjestu poklon paketi, košare) tako da sada u svom gradu imaju jedan takav lijepi dućan koji ima i dušu, ali i najbolje iz Hrvatske i najbolje iz Makedonije – priča nam vlasnik Lambevski.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Svaki kutak ovog jedinstvenog hedonističkog dućana pomno je osmišljen i podijeljen u nekoliko cjelina. Od kutka za rakije i likere, različite suvenire, preko kutka za makedonska, ali i hrvatska vina. Centralni dio trgovine je prostor sa suhomesnatim delicijama i vrhunskim sirevima.

– Imamo nagrađivani istarski pršut i pancetu OPG Daniele, slavonski kulen nagrađivani Josipović te proizvodi crne slavonske svinje slanina, kulen, kobasice. Kvalitetni samoborski proizvodi Igomat Kobasice teleće hrenovke šunke … Imamo i talijansku mortadelu Mia bella famiglia, livanjski, istarski i paški sir iz sirane Gligora, Travnički sirevi i kajmak ali tu je i riblji asortiman poput fileti srdela i inćuna Pelagos, generala Gotovine. Tu su i ćevapi Brajlović, ručno rađene čokolade, med, proizvodi od tartufa, začina do cigara iz Dominikanske Republike te brašno iz Rastoka mljeveno na kamenu – nabraja nam Lambevski.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Posebno se ponose i svojom vinskom kartom. Tu su najbolje etikete hrvatskih vinarija od Slavonije do Dalmacije, ali i makedonskih vina najboljih vinarija. Poput Matuška, Josića, Meneghetti, Kopjar, Cmrečki, Štampar, Royal Hill, a posebnost su i vina koje odležava u amforama i bocama na dnu mora Navis Mysterium. Od makedonskih vina tu su Popov, Tikveš, Kamnik, Bovin…

– S obzirom na to da sam ja Makedonac, inače smo zastupnici za brend Gurmano ajvara koje imamo u trgovinama, to je ujedno bio i glavni pokretač za ostale proizvode. Imamo jako puno poznatih dobavljača koji su godinama bili naši kupci, a sada se njihovi proizvodi nalaze u našim trgovinama. To su likeri Aura, Karlić tartufi, Perajica Pršuti. Napravili smo jedan lijepi spoj kvalitetnih proizvoda na jednom mjestu – dodaje Lambevski.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Trgovina je to koja odiše duhom, a njen ambijent oduševljava na prvu. Retro stil i proizvodi koji se u njoj nude, pokazali su kako se odlično slažu i nadopunjavaju. Pa tako u goričkoj trgovini na zidu vise fotografije iz prošli vremena. Glavna fotografija je fotografija objekta koji se tada nalazio na ovom prostoru gdje je sada trgovina, tu je i slika stare Zagrebačke ulice, prvog goričkog restorana, tramvaja…

No, veliki plus svakako je i dodatna usluga koju nude, a to je slaganje i dekoriranje ukusnih hladnih plata za svaku prigodu od suhomesnatih ili ribljih proizvoda te plata od divljači.

– Držimo se onoga u koji kvart dolazimo, gdje pozicioniramo svoje lokale da osmislimo nešto novo. Tak smo za naše Velikogoričane osmislili specijalnu ‘Turopoljsku platu’, a na kojoj se nalazi panceta i kobasica turopoljske svinje, tu je još i dobar kulen, pršut, viteška šunka i sir – govori nam Mirjana Močiljanin, voditeljica maloprodaje.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osim proizvoda od turopoljske svinje, u trgovini će svoje mjesto na policama pronaći i još neki proizvodi s potpisom domaćih i lokalnih proizvođača.

– Uskoro ćemo u našoj trgovini imati Turopoljsko pivo, a u potrazi smo za OPG-ovima koji proizvode domaće sireve. U ponudi imamo i turopoljske štrukle ‘Cipov’, obične i s tartufima, te smo tako podržali našu Ivanu, a koju kupci prepoznaju – govori nam Mirjana te ističe kako je posebno ponosna na djelatnice koje imaju jako dobru i profesionalnu komunikaciju s kupcima.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ima ova trgovina i jedno važno pravilo, a to je da sve što je u ponudi na rezanje se može kušati prije kupnje, kada su u pitanju suhomesnati proizvodi, ali i pića. Akcije su na dvotjednoj i mjesečnoj bazi, a sve kako bi artikli bili pristupačni svim kupcima.

– Ponuda je stvarno raznolika i uvijek gledamo da je svima dostupna, ali i da kupci kod nas mogu pronaći posebne i zanimljive proizvode koji se ne mogu naći u svakom dućanu. Također nam je važna i sama interakcija s kupcima, a kako smo specifična trgovina svi naši djelatnici prolaze obuke – otkriva nam vlasnik.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Radno vrijeme trgovine u Velikoj Gorici je od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati, a nedjeljom i praznicima je zatvorena.

– Dark Blue Stores najbolje opisuje drniški pršut, paški sir i makedonski ajvar – poručuje Lambevski za kraj, a na vama je da se upustite u ovu zanimljivu hedonističku avanturu.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Priča o pobjedi: Kako su mali pioniri postali veliki šampioni…

Naše kamere pratile su posljednju utakmicu sezone pionira HNK Gorice, odlučujući okršaj protiv Rijeke. Bilježili smo sve dramatične trenutke, sve emocije, pa pretočili to u video koji će ostati kao trajna uspomena ovim sjajnim klincima…

Objavljeno

na

Uživanje u uspjehu pionira HNK Gorice, novih prvaka države, ne prestaje ni cijela 24 sata poslije. Štoviše, ponos i zadovoljstvo koje osjećaju svi uključeni u ovu prekrasnu priču o nogometu i mladosti, o dječacima i pobjednicima, samo je sve veći. I svako podsjećanje na lica ovih klinaca nakon pobjede, na količinu sreće koja ih je preplavila, još jednom vraća sve lijepe emocije koje su okupljeni proživjeli zajedno s njima ove nedjelje navečer.

Sve je bilo spremno za veliko slavlje, raskošna pozornica glavnog igrališta velikogoričkog stadiona poslužila je kao kulisa na kojoj jednostavno ne može doći do posrtaja, no ovi dečki morali su odraditi još i zadnji dio posla. Na kraju su uspjeli, ostali su na jednom jedinom porazu cijele ove sezone, uz to su upisali i 17 pobjeda te osam remija, što je učinak koji je morao biti dovoljan za povijesni uspjeh.

I naše kamere bile su tu, spremne ovjekovječiti svaki komadić ove posebne nogometne večeri, pri čemu smo bili svjesni da svaka pretjerana pozornost može samo zakomplicirati stvari. Kao da nije bilo dovoljno što igraju na terenu na kojem su dosad utakmice gledali samo kao navijači, kojim već godinama trče igrači koji su im možda i idoli, pa još uz to i pune tribine… Samo su im još kamere falile!

Zato smo pokušali biti diskretni, umjereni koliko se može biti u ovako emotivnim trenucima, ali svejedno smo uspjeli zabilježiti sve elemente drame, svaku emociju, svaki važan trenutak. Što smo to uspjeli snimiti i zabilježiti, provjerite u sljedećih šest minuta svojih života…

Nastavite čitati

CityTV

FOTO/VIDEO AIRVG ponovno oduševio! Više od 20 tisuća posjetitelja razgledalo letjelice i uživalo u showu grupe ‘Krila Oluje’

Veliku pozornost izazvao je novi vojni borbeni avion Rafale.

Objavljeno

na

Objavio/la

Sliježu se dojmovi nakon aeromitinga koji je jučer održan na starom terminalu Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman. Izložbu zrakoplova i spektakularan letački program u Veliku Goricu je došlo vidjeti oko 20 tisuća posjetitelja koji su procirkulirali u šestosatnom događanju.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

Na AIRVG2024. pristigli su ljudi iz cijele Hrvatske, ali i izvan nje. Na terminalu su tako bili izloženi Rafal, MIG 21 – kockica, kao i Rudijev mig, helikopteri Kiowa Warrior te Black Hawk tu je bio i besposadni zrakoplovni sustav ORBITER 3.

– Zaista smo privilegirani što smo mogli iz blizine vidjeti sve te letjelice. Šteta što je bio samo jedan MIG otvoren da se može u kokpit. Na žalost, red je bio toliki da na kraju nismo uspjeli da i to iskusimo. Posebno dojmljivo je bilo vidjeti i kako putnički avioni polijeću i slijeću – rekla nam je Koraljka.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

Uz razgledavanje novog hrvatskog vojnog borbenog aviona Rafale, posjetitelji su uživali u spektakularnom letačkom programu kojeg je pripremila akrobatska grupa ‘Krila Oluje’, ali i združenja vježba helikoptera pri spašavanju pilota iz neprijateljskog okruženja. Svoju moć pokazali su i MIG 21 i Rafal u svom formacijskom i pojedinačnom preletu.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

– Iako se nalazimo u zračnoj luci glavnog hrvatskog grada, ali sve što se događa od zračnog prometa odvija se na području Velike Gorice na što smo iznimno ponosni. To nam omogućava i velike gospodarske benefite, omogućava nam da imamo kontakt s cijelim svijetom. Sretni smo što vlada ovakav interes ljudi, a posebno oduševljava činjenica što je registrirano oko 700 fotografa spottera iz 25 zemalja svijeta. Drago nam je da su Rafali koji su došli tek prije dva tjedna svoj prvi javni nastup imali upravo ovdje, a nadamo se da ćemo ih vidjeti i u idućim godinama u Velikoj Gorici – Juraj Odrčić, direktor zrakoplovne priredbe.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

Cilj ovog događanja je promocija zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“, a naglasak ovogodišnjeg izdanja bio je na modernizaciji zrakoplovstva te promidžbi poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

– Prekrasan je ovo dan za Veliku Goricu, a sami broj posjetitelja govori nam koliko je ova manifestacija bila veliki magnet za sve one koji su željeli uživati u svim atrakcijama. S obzirom na interes, trudit ćemo se iduće godine povećati broj ulaznica i omogućiti većem broju ljudi koji će moći prisustvovati ovom događanju. Mi smo središte zrakoplovstva u Hrvatskoj, a gledat ćemo da se brendiramo kao ‘Grad zrakoplovstva’ – naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

11.05.2024. – Treći aeromiting AIRVG u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hhr

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u organizaciji Grada Velike Gorice te uz suorganizaciju Međunarodne zračne luke Zagreb. Poduprlo ju je i Ministarstva obrane Republike Hrvatske – Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno