Povežite se s nama

HOTNEWS

VG Vodoopskrba: Od 25.srpnja do 4.kolovoza redukcija vode u Velikoj Mlaki

VG Vodoopskrba za vrijeme redukcije vode u naseljima će osigurati cisterne s vodom i punktove s rezervoarima za točenje vode…

Objavljeno

na

Iz VG Vodoopskrbe poslali su obavijest kako će u periodu od 25.srpnja do 4.kolovoza biti provedena redukcija vode u Velikoj Mlaki.

– Naime, biti će potrebno višednevno zatvaranje glavnog magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda radi problema kolizije s novoprojektiranim kolektorom čija je izgradnja predviđena kao dio građevinske dozvole „Izgradnja fekalnih kanala i crpne stanice u naselju Velika Mlaka“ u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“ – ističu iz Vodoopskrbe te dodaju kako će se problem riješiti denivelacijom magistralnog cjevovoda radi čega je potrebno zatvoriti cjevovod na minimalno 5 dana koliko je predviđeno da traju radovi same denivelacije.

Velika Mlaka će za vrijeme izvođenja radova imati opskrbu vodom s magistralnog cjevovoda iz smjera Velike Kosnice i Mičevca.

– U redovnoj potrošnji naselja od cca 20l/s magistralni cjevovod DN200 ima dovoljan kapacitet za osiguranje dostatnih tlakova i količina vode, međutim u vršnim potrošnjama, kada potrošnja poraste na preko 30l/s dolazi do problema prevelikog pada tlakova u sustavu što dovodi do problema u opskrbi vodom koji najviše dolazi do izražaja na višim katovima u zgradama, a moguće je da u konačnici problem obuhvati i cijelo naselje – dodaju iz Vodoopskrbe.

Na ublažavanje problema mogu utjecati i sami građani i to tako da smanje aktivnosti potrošnje vode od 6 do 9 sati i od 17 do 23 sata kao i da pokušaju odgoditi aktivnosti na period van vremena vršnih opterećenja. Isto tako, mole se građani da aktivnosti kao što su zalijevanje vrtova, pranje auta, punjenje bazena…smanje ili prebace van vremena vršnih opterećenja.

VG Vodoopskrba za vrijeme redukcije vode u naseljima će osigurati cisterne s vodom i punktove s rezervoarima za točenje vode kao i reducirati potrošnju u naseljima duž magistralnog cjevovoda Velika Gorica – Velika Kosnica – Velika Mlaka radi osiguranja čim većih količina i tlakova za najugroženiji dio sustava.

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Kažnjavat će se i vozači i pješaci

Sutra i u srijedu građani će biti pod povećalom u sklopu preventivno-represivne akcije „Zaštita pješaka“.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Budno oko čuvara reda, građane će promatrati sutra i u srijedu na cijelom području Policijske uprave zagrebačke.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka“ bit će usmjerena na prekršaje vozača stoga ih iz policije pozivaju da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

– Ujedno, na oprezu trebaju biti i pješaci, a kako ne bi bili kažnjeni cestu trebaju prelaziti na za to obilježenim mjestima i poštivati zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zaletio se u ogradu u Rakarskoj ulici, pa mu izmjereno 1,47 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati, a 57-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Ukupno 23 prometnih prekršaja zabilježila je policija u vikend akciji provedenoj na goričkim cestama. Najveću koncentraciju alkohola imao je 57-godišnjak koji se u Rakarskoj ulici zaletio u ogradu obiteljske kuće.

– U subotu 23. rujna u 20:10 sati, 57 godišnji muškarac vozeći se Rakarskom ulicom sletio je s ceste i naletio je na betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu kod kućnog broja 106. Očevidom je utvrđeno da je imao 1,47 promila alkohola u krvi te je lakše ozlijeđen – istaknuli su iz policije i dodali kako će protiv muškarca biti podnesen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz Lukavca i Velike Gorice ukradeni skuteri, jedan je pronađen

Krađe su se dogodile početkom tjedna.

Objavljeno

na

Početkom tjedna u Lukavcu i Velikoj Gorici ukradeni su mopedi. Prva krađa bila je tijekom noći 18. rujna oko 23 sata.

– Iz obiteljske kuće u Lukavcu nepoznati počinitelj ukrao je crveni moped marke Piaggio u vlasništvu 51-godišnjaka, a procijenjena šteta je 1 200 eura – istaknuli su iz policije te dodali kako je iste noći ukraden i skuter u Kolodvorskoj ulici.

– Riječ je o skuteru marke Peugeot, također 51-godišnjeg vlasnika. No, tog istoga dana oko podneva, brat oštećenog pronašao je ukradeni motor ispod pješačkog podvožnjaka prema Gradićima – dodali su iz policije i rekli kako je šteta bila procijenjena na 1 100 eura.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kiša poremetila planove sportašima, odgođeno sportsko selo u Tuđmancu

Program će biti 1. listopada od 11 do 17 sati u Parku dr. Franje Tuđmana.

Objavljeno

na

Objavio/la

Vremenska prognoza najavljena za vikend, odgodila je većinu manifestacija koje su se trebale za vikend održati u našem gradu. Tako je za 1. listopada odgođen Nacionalni dan – sportsko selo gdje će Velikogoričani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i oblicima tjelesne aktivnosti koje će u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici.

Kako organizatori ističu, program ostaje isti, samo se mijenja datum.

Program će se u odvijati od 11 do 17 sati, a uz članice Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predstavit će se i članovi Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno