Povežite se s nama

Udruge

VG Legacy prikuplja potrepštine za bebe i djecu stradale u potresu u Turskoj

Prikupljanje donacija bit će u subotu 18.veljače u prostoru socijalne trgovine Robin Food.

Objavljeno

na

„Alie je život“ nova je humanitarna akcija VG Legacyja kojom žele pomoći ljudima, ponajviše djeci, stradaloj u potresu koji je zadesio Tursku i Siriju. Akciju provode u suradnji s Turskom ambasadom i Turskim kulturnim centrom, a veliki poticaj i nit vodilja im je malena djevojčica Alie koja je spašena ispod ruševina u Turskoj nakon 128 sati pomoću psa tragača i spasioca.

– Zbog nje vjerujemo u čuda, ona je život. Ova je akcija posvećena Alie, ali i svim neustrašivim bebama koje su spašene i za one koje se još bore da budu spašene. Tako prikupljamo pelene svih veličina, dječju hranu, adaptirano mlijeko, dječju kozmetiku, kolica, nosiljke, tople jakne i kape, dječje štrample i čarape, deke… – ističu iz VG Legacyja i mole pritom da sva garderoba bude nova ili jako dobro očuvana te da se ne donosi ništa drugo osim navedenog.

Prikupljanje donacija bit će u subotu 18.veljače u prostoru socijalne trgovine Robin Food, Trg Kralja Tomislava 16, od 10 do 14 sati, a sve donacije bit će predane teamu za opskrbu u Turskoj ambasadi te će zračnim putem biti dostavljene na destinaciju.

Svoje donacije možete uplatiti na žiro račun udruge HR9124840081135191457 s opisom plaćanja Alie je život .
– Velika Gorica……računamo na vas! – poručuju iz Legacyja.

Udruge

Buvljakuše zovu: Pridružite se humanitarnom buvljaku i nabavite ukrase za Uskrs!

Tjedan dana prije Uskrsa humanitarni buvljak vraća se na lokaciju gdje je sve i počelo, javite se ako želite sudjelovati, svi ste doborodošli!

Objavljeno

na

Objavio/la

Poznate velikogoričke humanitarke, Buvljakuše, najavljuju prvi ovogodišnji buvljak, koji će biti održan na dobro poznatoj lokaciji, u holu Osnovne škole Eugena Kumičića, gdje je sve i započelo prije sedam godina, tada još pod nazivom VG Buvljak. Još uvijek je otvoren i poziv svima koji žele sudjelovati, a organizatorice su nam otkrile sve detalje.

– Nakon duže stanke odlučile smo organizirati humanitarni buvljak tamo gdje je jednom sve i počelo. To su naši počeci i naša velika ljubav po kojoj smo postale prepoznatljive. Ovim putem želimo da nam se, kao i uvijek, pridruže i naši dragi sugrađani, pa ih pozivamo da se prijave kao izlagači/prodavatelji, jer broj mjesta je ograničen na 30-tak. Kao i svaki put, sve od naših akcija ide u humanitarne svrhe za potrebite – ističu.

Svi su dobrodošli, pa vas goričke humanitarke pozivaju da im se pridružite na zajedničkom druženju, a tamo ćete pronaći i izbor prigodnih ukrasa za nadolazeće blagdane.

– Na našim štandovima će svatko za sebe moći pronaći nešto po povoljnim cijenama. Obzirom da je buvljak tjedan dana prije Uskrsa, na štandovima će se moći pronaći i svega od uskršnjeg asortimana, košarica, aranžmana i sličnih ukrasa – rekle su nam Buvljakuše.

Humanitarni buvljak u holu OŠ Eugena Kumičića bit će održan 23.ožujka od 10 do 15 sati, a kotizacija stola izlosi 10 eura. Prijaviti se možete putem Facebook stranice Humanitarne udruge Buvljakuše OVDJE.

 

 

Nastavite čitati

Udruge

Dučec održao godišnju skupštinu

Objavljeno

na

Objavio/la

KUD Dučec održao je sinoć u mraclinskom Društvenom domu svoju redovitu Godišnju skupštinu. Najveći dio službenoga dnevnoga reda po očekivanju pripao je izvještajnom dijelu sjednice vezanom za 2023., a kad kažemo “po očekivanju” mislimo na uistinu obiman program što ga KUD provodi tijekom cijele godine: folklorni nastupi, izdavačka djelatnost, koncerti, predavanja, izložbe, promocije… Uz svakodnevne probe sekcija Društva, najveći dio onog programa koji se odvija pred publikom pripada tradicionalnim Danima sv. Vida kojima se svakog lipnja proslavlja spomendan zaštitnika sela, te Dučecovim spelancijama koje predstavljaju prigodnu nisku priredbi tradicijskog značaja. U potrazi za “ljudima sličnim sebi” članovi Dučeca putovali su ove godine po Hrvatskoj – Đakovo, Imotski… – ali i po inozemstvu – Međugorje, Prag… – i sa svakog se puta vratili uvjereni da je potraga završila uspješno.

Dojmljivo je bilo i izvješće o materijalnom fundusu Dučeca – nošnje, instrumenti – a i financijska situacija, kad se uzmu u obzir sve okolnosti, može se smatrati podnošljivom. Također, u ozračju pune suglasnosti prihvaćeni su i planski dokumenti Društva. Predsjednik KUD-a Matija Kos zahvalio je svim sponzorima i podupirateljima na podršci, a u ime gradskih “struktura” te prijateljskih društava skupštinu su pozdravili dogradonačelnik Neven Karas, te predsjednik goričke folklorne zajednice Vladimir Štarkelj.

Nakon toga domaćini i gosti nastavili su druženje uz turopoljski gulaš i Dučecove tamburaše.

Tekst: Mraclin.hr/Foto: Vitomir Štuban

Nastavite čitati

Udruge

Javni poziv udrugama: Grad sa 10 tisuća eura financira programe za mlade

Udruge mogu prijaviti jedan program, a iznosi potpore kreću se od najmanje 650 eura do najvećeg iznosa po pojedinom programu u visini 2.500,00 eura.

Objavljeno

na

Grad Velika Gorica uputio je Javni poziv udrugama za predlaganje programa za mlade za 2024. godinu, a u svrhu dodjele financijskih potpora za programe namijenjene mladima koji se provode na području Grada. Svaka udruga može prijaviti jedna program, a ukupno raspoloživi iznos je 10.000,00 eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 650,00 eura, a najveći iznos po pojedinom programu je 2.500,00 eura.

Iz Grada navode kako su programi od posebnog interesa oni koji potiču aktivno djelovanje mladih i razvoj lokalnih udruga mladih, programi pružanja socijalnih usluga za mlade u lokalnoj zajednici, te programi neformalnog obrazovanja i edukacije mladih.

Rok za podnošenje prijedloga programa je do 31. listopada, a detalje o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji pronaći ćete OVDJE.

Nastavite čitati

Udruge

Za Fuji i Uspon: I gradonačelnik Ačkar se pridružuje akciji ‘Gorica se kreće’ !

Donirati možete već od 5 eura, a novac će se preračunati u kilometre koje će u subotu prehodati ili pretrčati sudionici ove humanitarne akcije pod pokroviteljstvom Grada i u organizaciji goričkog Rotary kluba.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ove subote Velika Gorica će biti centar trčanja i hodanja s humanitarnim ciljem! Kao što smo već najavili, gorički Rotary klub organizira akciju ‘Gorica se kreće’ kojom prikupljaju donacije za lokalne sportske klubove za osobe s invaliditetom, te promoviraju zdrav način života.

– Akcija u organizaciji našeg Rotary kluba, pod pokroviteljstvom je Grada Velike Gorice i gradonačelnika Krešimira Ačkara, koji bi nam se trebao priključiti na startu u subotu, 27.siječnja, oko 9:45 sati. U akciji se, podsjećam, prikupljaju i donacije koje ćemo uplatiti Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji i Para atletskom klubu Uspon – javljaju iz goričkog Rotary kluba.

Foto: Arhiva/Rotary klub i jedna od akcija za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji/G.Kiš, cityportal.hr

Akcija ‘Gorica se kreće’ starta oko 10 sati, a okupljanje će početi ranije na VIP parkingu Gradskog stadiona, dok će sudionici hodati i trčati na 5-kilometarskoj ruti po pješačkim stazama na Aveniji Ivana Pavla II. Donirati možete već od 5 eura, a oni će se preračunati u kilometre koje će u subotu prehodati ili pretrčati sudionici (jedan kilometar vrijedi 50 eura).

Donacije možete napraviti na zaseban račun HR3923600001503355041 koji je službeni organizator Rotary klub Velika Gorica otvorio za potrebe ove akcije.

 

 

Ruta humanitarne akcije ‘Gorica se kreće’

Naslovnica: Ilustrativna fotografija/ pexels.com

Nastavite čitati

Udruge

FOTO Godišnja skupština Udruge umirovljenika i građana ‘Zlatna dob’

Objavljeno

na

Objavio/la

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Udruga umirovljenika i građana ‘Zlatna dob’ Velika Gorica održala je redovnu izvještajnu i izbornu sjednicu godišnje skupštine jučer (četvrtak, 25. siječnja 2024.) u Hotelu Phoenix (Staro Čiče). Vrlo dobro pripremljenu sjednicu vodio je Stjepan Šantek, predsjednik Udruge, s članovima radnog predsjedništva Jadrankom Klarić i Josipom Kuševićem, zapisničarka je bila Marija Mlinarić.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvješće o radu Udruge u 2023. i blagajnički izvještaj za prošlu godinu, kao i realiziran program rada te izvješće o financijskom planu za 2023. godinu usvojeni su jednoglasno bez rasprave. Prema izvješću, aktivnost Udruge u proteklom razdoblju u najvećem dijelu sufinancirali su članovi.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Joliæ/cityportal.hr

Program je bio usmjeren na dva osnovna cilja: 1. povećanje broja članova i 2. zadovoljiti interese članstva – različite kulturne i sportske aktivnosti. Udruga je u 2023. godini primila 70 novih članova, jedan broj članova je prešao u druge udruge, tako da je ‘Zlatna dob’ krajem prošle godine imala 275 članova.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planirani program je u potpunosti realiziran: sudjelovanje na Sportskim susretima Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velike Gorice, dva sedmodnevna ljetovanja na moru (Selce) pod povoljnim uvjetima za članove Udruge, tri jednodnevna odlaska na kupanje na more u ljetnim mjesecima, dva jednodnevna izleta unutar Hrvatske, pet domjenaka u ugostiteljskim objektima našeg grada, održano je nekoliko radionica s različitim temama. Naglašeno je da program ne bi bio ostvaren bez financijske potpore Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prijedlozi kandidata za novo vodstvo Udruge: predsjednika, dva dopredsjednika i članove Izvršnog i Nadzornog odbora usvojeni su jednoglasno. Novi (stari) predsjednik Udruge je Stjepan Šantek, dva potpredsjednika su Jadranka Klarić i Josip Kušević. Uz njih su u Izvršnom odboru sljedeći članovi: Marija Mlinarić, Đurđa Naglić, Nikola Naglić, Zlata Filipović, Ivanka Jurašić, Slavica Pasterak, Željko Benger, Barica Rožić, Biserka Sedmak i Vera Jurmanović.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednik Nadzornog odbora je Mladen Donadić, a članovi su Branka Crnogorac i Marija Janković. Članarina je 15 eura u 2024. godini.

25.01.2024. Velika Gorica. Udruga Zlatna dob – godišnja izborna skupština. Foto: David Jolić/cityportal.hr

VIS Danice, čije su članice ujedno i članice ‘Zlatne dobi’, izvele su u uvodu skupštine državnu himnu te po završetku sjednice nekoliko glazbenih točaka. Nakon službenog dijela uslijedio je domjenak te druženje i ples uz svirku i pjesmu ‘One Man Banda’ (Jastrebarsko).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Reporter 434 - 29.02.2024.

Facebook

Izdvojeno