Povežite se s nama

HOTNEWS

Vatrogasci savjetuju kako na grobljima izbjeći požar svijeća i cvijeća

Građane pozivaju na oprez!

Objavljeno

na

Hrvatska vatrogasna zajednica poziva građane na oprez zbog mogućeg izbijanja požara zbog velike količine upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima.

– I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama. U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara – kažu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vatrogasci stoga savjetuju da građani svijeće ne pale u blizini suhe trave te da svijeće koje još gore i šibice ne bacaju u travu ili smeće. Ugašene svijeće treba ukloniti kad se ohlade, a voštane svijeće i lampione u kućama ne bi smjeli ostavljati bez nadzora.

Ivica Maceković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica ističe kako će gorički vatrogasci u večernjim satima obilaziti groblja.

– Mi smo preko Vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava apelirali na zapovjednike da u naredna dva dana, u večernjim satim, obiđu groblja koja su na njihovom operativnom području, kako bi izbjegli veće požare. Dan kasnije, lamiponi znaju završiti već u kontejernima i kantama za smeće, a možda još nisu izgorjeli do kraja pa postoji potencijalna opasnost od požara i neželjenih situacija – naglašava Maceković.

Ukoliko ipak dođe do požara na groblju ili objektima, odmah zovite vatrogasce na 193.

HOTNEWS

FOTO Nogometašima iz Kuča ispunjena dugogodišnja želja za terenom s umjetnom travom

Riječ je o rekonstrukciji starog pomoćnog terena koji je obložen umjetnom travom.

Objavljeno

na

Objavio/la

Dugogodišnja želja za obnovom pomoćnog terena Nogometnog kluba Turopoljac sada je ispunjena. Dovršeni su radovi na postavljanju umjetne trave te je sada to u potpunosti jedan moderan sportski kompleks. Investicija je vrijedna 37 tisuća eura.

– Primijetili smo gdje smo god napravili igrališta s umjetnom travom da sve više djece rado dolazi, pogotovo za lijepog vremena. Ovo je igralište završeno, a u pregovorima smo i dogovorima s drugim mjesnim odborima i gradskim četvrtima o postavljanju ili terena s umjetnom travom ili kombiniranim igralištima, ovisno o njihovim željama i potrebama – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska terena te je podsjetio na druge dovršene projekte u Kučama.

– Vatrogasci imaju novi vatrogasni dom, sada je dovršeno igralište, a obnovili smo i dio nogostupa te ćemo nastavit raditi i dalje na tome. Međutim svjesni smo i problema aglomeracije i razrovanih cesta koje su u lošem stanju. U potpunosti razumijem naše sugrađane, ali moram napomenuti da nećemo preuzeti niti jednu ulicu i cestu koja ne bude adekvatno napravljena – dodao je gradonačelnik i zamolio mještane za još malo strpljenja.

01.02.2023. – Obilazak igrališta s umjetnom travom u Kučama – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Stjepan Fabijančić iz Mjesnog odbora Kuče zahvalio gradonačelniku Ačkaru i pročelniku Bačurinu koji su prepoznali inicijativu mjesnog odbora i nogometnog kluba.

– Riječ je o rekonstrukciji starog terena koji je obložen umjetnom travom, a kao i u ostalim mjestima pokazalo se kao dobra investicija. Već sada i u ovo doba godine teren je već u funkciji. Nadamo se da će to biti odlična stvar – zadovoljno će Fabijančić.

– Ovaj će nam teren omogućiti bolji rad u klubu. Osim što ga koriste sami nogometaši, koriste ga i djeca. Prednost ovakvih terena s umjetnom travom je ta što se na njemu može trenirati u svim vremenskim uvjetima, a i prostorije kluba su nam čišće – zahvalio se kroz osmijeh predsjednik NK Turopoljac, Daniel Zagorac.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Mještani Weingartnerove ulice u Velikoj Mlaki dobili nogostup

Vrijednost radova je 35 tisuća eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Mještani Ulice Karla Weingartnera u Velikoj Mlaki dobili su novu pješačku stazu u duljini od 370 metara. Kako to izgleda na terenu, jutros je provjerio gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Na početku mandata rekli smo da ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i podizanju standarda naših sugrađana. A jedna od velikih potreba bio je upravo ovaj nogostup, zbog povećanja broja stanovnika, ali i same ceste koja je postala prometnija nakon obnove – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska stavljajući naglasak kako je sigurnost stanovnika na prvom mjestu.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrijednost radova koje je izvodio VG Komunalac je 35 tisuća eura s PDV-om.

– Prvenstveno ova pješačka staza značit će mnogo za sigurnost mještana, pogotovo djecu i mlade koji više neće morati hodati po prometnici. Mjesto se polako povezuje s nogostupima i nadam se da ćemo tako nastaviti i kroz ovu godinu – istaknuo je tajnik MO Velika Mlaka, Petar Jerbić.

To nije kraj radovima u Velikoj Mlaki, naglasio je gradonačelnik Ačkar.

– Do kraj godine u planu je dovršetak nogostupa koji vodi prema dječjem vrtiću u Smendrovićevoj ulici. Znamo i za problematiku u Ulici Kovači koja poplavi uslijed velikih oborina, a jednim velikim projektom koji je u planu probat ćemo riješiti ovaj povijesni problem – istaknuo je Ačkar i najavio početke radova i u ostalim naseljima koji će se rješavati po prioritetima i time odgovoriti na potrebe svih mještana.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Manipulatori i narcisi svih zemalja – nabijem vas

U životu svi u jednom trenutku postanemo manipulatori jer situacije od nas to zahtijevaju.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako damski i elokventno sam se izrazila, pa to nisu istine.

U životu svi u jednom trenutku postanemo manipulatori jer situacije od nas to zahtijevaju. Oni „normalni“, tj. oni od nas koji imaju u sebi ugrađene moralne vrijednosti zdravog društva, mi se ubrzo pokajemo i onda ližemo ta kriva djela godinama. Ispričavamo se djelima, riječima i načinom na koji gledamo svijet oko sebe i tretiramo ostala živa bića oko nas. Uglavnom, postanemo lovina za manipulatore. A njih je, vjerovali ili ne, puno više nego nas koji „fasujemo“ u tom krugu života.

Nedavno sam se našla u situaciji da netko tko je meni bio važan iskoristi moju od prije naučenu submisivnost, poniznost ili čistu glupost, kako god to želite nazvati, i iskoristio ju da meni nabije grižnju savjesti za djelo koje je on učinio.

E sad, ne smatram ja sebe baš super pametnom, ali ni super glupom. Životna škola koju učimo i na kraju ipak umremo glupi, naučila me puno, ali očito u ovoj situaciji – nedovoljno.

Činjenica da su manipulatori u većini slučaja i narcisoidne osobe, nikako nije zanemariva jer gdje je smisao manipulirati nekim, a istovremeno ne uživati u svojim djelima gledajući na njih kao na vrhunac kreativnosti. Fuj. Nabijem vas sve redom ovom svojom balkanskom jezičinom.

Ljuta sam. Primijetili ste, zar ne? Naravno. Jer kod mene je sve odmah vidljivo na prvu. Nemam ja vremena nikog ni muljati ni zavlačiti ni trošiti mu vrijeme. Ja kad krenem u bilo kakvu komunikaciju, bilo privatnu ili poslovnu, odmah se prospem pred osobom kao pijana kuma na vjenčanju. Dakle, otvorena knjiga. I uvijek dajem sve od sebe da se osoba s kojom komuniciram osjeća opušteno, zabavljeno i važno.

Foto: pexels-fauxels

E ovo zadnje me sjebe svaki put. To je naučeno ponašanje. To su mi ovi narcisoidni manipulatori usadili kao normu i ja od kad znam za sebe radim uvijek istu grešku – stavljam svoju važnost ispod osobe s kojom komuniciram. E rode, što me rodi takvu.

Da vam budem iskrena, takvo ponašanje je prouzročilo sav stres koji sam si dozvolila i koji se na kraju pretvorio u neke glupe boleštine s kojima se nosim kao Hulk. Pa zašto onda nisam Hulk kad razgovaram s ljudima, nego im dam da me gaze?

Poznat vam je ovaj monolog? Ma nemojte mi reći… Dakle, nisam jedina koju oko malog prsta vrti banda narcisoidnih manipulatora. Tužna je to spoznaja, ali budi ideju da bi možda i mi mogli osnovati neki klub i udružiti se u borbi protiv ove bagre koja vlada našim životima. Jupi!

Možete si misliti kako bi to bilo…Jedan od njih bi se infiltrirao u naše redove i poveo nas…a mi bi kao ovce u magli blejali i što točno radili? Pa plesali kako on dirigira.

I tako se mi vrtimo u krug, a ja vam nisam ispričala situaciju koja mi se dogodila. Baš sam bezobzirna.

Dakle, otkako sam uselila u novi stan, svako malo mi dolaze prijatelji da vide to moje toplo gnijezdo i ja im se silno veselim i dočekujem ih kao svaka dobra domaćica, s nekom klopicom.

Foto: pexels-sydney-troxell

I tako je taj moj prijatelj/poznanik/šupak žešći, u jednoj grupi najavio da dolazi k meni i da nosi svoju klopu jer meni kao sva hrana zagori. Budući da to sa zagoretinom nije daleko od istine, ja sam prihvatila zafrkanciju i zamolila ga da ponese i meni nešto, da ja ne ostanem gladna. U toj istoj grupi je on u danu kad je trebao doći objavio fotke nekih delicija koje kao nosi k meni i kako će on biti divan domaćin u mom domu, a ja sam objavila fotke nekih zagorenih stvari koje sam slikala ranije. Da, zagori mi hrana, pa što.

S njim je dolazio još jedan prijatelj, koji je uvijek gladan. Ali, uvijek. Taj bi i nogu od stola oglodao da ju premažete majonezom.

I sad si ja mislim…ovaj koji izaziva je dovoljno lud da fakat ponese tu hranu, nije me pitao što mi treba za dom da donese, pa možda fakat želi donijeti tu hranu kao poklon. S druge strane Bubi, ovaj koji se oblizuje stalno, njega nije teško nahraniti. Parizera uvijek ima u frižideru..i neki komad sira…

I umjesto da ipak kupim nešto ekstra za frižider, ja samo stavim Pelinkovac hladiti, jer ipak je to „eliksir istine“, a istine nikad dosta.

U nekoliko navrata je u toj grupi on objavljivao fotke iz dućana, na kojima je fakat bio on i gdje se vidjelo da kupuje neke oblizeke.

I znate kako je došao? Raširenih ruku s kitom cvijeća i pitanjem: Kaj ti je danas zagorjelo?, dok je u pozadini Bubi mirisao zrak nadajući se da sam ja kao dobra domaćica, napravila gozbu.

Bijes koji me obuzeo čuo se na cijelom katu, jer sam što ono točno? Popušila foru? Bila izigrana? Ili sam samo malo jače glupa?

Što god da je bilo, naravno da je on slikao stol na koje je bio pelin, parizer, par maslina i neki upitni trokut sir kojeg mislim da još uvijek osjećam negdje u zubima.

Foto: pexels-sydney-troxell

Bubi je rekao: Ja drugi put dolazim sam. Nahrani me ženo!

A šupak je rekao: Nisi mi baš neka domaćica.

Osjećaj: neponovljiv.

Zapravo priča je trebala biti o liku koji mi nije dao mira dok nisam došla kod njega doma na večeru pa se onda od silnog uzbuđenja nije znao ponašati i eto tako – mućak, ali ova s Bubijem i Šupkom je zanimljivija, zar ne? Ili možda ipak želite čuti onu drugu..

U svakom slučaju, nabijem ih!

A kako bi rekla jedna čitateljica od prošlog tjedna: Bože, koja hrpa gluposti na jednom mjestu!

Do iduće srijede tražimo lokaciju za klub: Ne može nam nitko ništa, osim njih!

Voli vas vaša Nevena.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Krojačica Duškica šiva punom parom kako bi kreativci iz Vukovine bili spremni za fašnik

Turopoljski fašnik prilika je da istaknu i pokažu svu svoju originalnost i kreativnost.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ulicama našeg grada uskoro će zavladati fašničko veselje. Vrijeme je to u godini kada na kratko predahnemo od svakodnevice, uskočimo u šarene i vesele kostime, a brige ostavimo iza sebe. Nakon dvije godine stanke, ovogodišnje izdanje 114. Turopoljskog fašnika ponovno nam donosi najveseliju, najluđu i najšareniju povorku fašničkih grupa, udruga i pojedinaca. Biti će to prilika za istaknuti i pokazati svu svoju kreativnost, a iskoristit će ju i članovi i članice Udruge Vukovina u srcu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Gorjelo smeće na Tržnom centru

Policija će danas obaviti očevid.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru smeća koji se dogodio jučer oko 20:20 sati na Trgu kralja Petra Krešimira u Velikoj Gorici.

– Iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar smeća te su izgorjela dva kontejnera i dvije kante. Uslijed djelovanja topline nastale su termičke destrukcije na plastičnom krovištu – rekli su iz policije.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policija će danas obaviti očevid.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno