Povežite se s nama

HOTNEWS

Upoznajte Mislava Katanića: Bodybuilder iz Gradića na putu za Svjetsko prvenstvo

Objavljeno

na

Ovaj 23-godišnji nesuđeni MMA borac iz Gradića, bodybuildingom se bavi tek 2 godine, a već ga očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Kopru. To će mu biti ujedno i prvo natjecanje, kako on sam kaže: “Volim kad me se baca u vatru, kad ima izazova i kad sam novi u svemu”.
 
Svjetsko prvenstvo održat će se 25.lipnja, a Mislav će se natjecati u kategoriji Mr. Fitness tall. Intenzivno se počeo pripremati još u listopadu prošle godine.

 

Ovo je bila idealna prilika da sjednemo s njim na kavu i postavimo mu koje pitanje.

 

Mislav Katanić

 

Zašto baš bodybuilding?
“Zato što me spriječila ozljeda koljena zbog koje nisam mogao nastaviti s MMA karijerom. Na jednom treningu sam osjetio zatezanje u koljenu i kasnije se ispostavilo da mi je meniskus napukao. Procijenio sam da se ne isplati toliko žrtvovati da bih nešto postigao, stoga sam se odlučio samo se prepustiti teretani pa do kud ide, dok ja mogu noramlno čučnuti i hodati, jer mi je zdravlje bilo bitnije od MMA, premda bi mi možda bilo i draže da sam nastavio s tim.”

 

Poznato je da bodybuilderi paze na prehranu i jedu puno piletine. Kakva je situacija kod tebe?
“Prehrana je najbitnija. Prije nego što sam se s ovim intenzivno bavio, pazio sam na prehranu ali ne naročito. Jeo sam samu tjesteninu i neko meso, ali to nije bilo to. Dok sam za vrijeme studentskih dana radio u jednoj trgovini, kolegica mi je rekla kako takvi sportaši broje kalorije, a ja sam joj na to odgovorio da osobno to nikad neću raditi i da su to gluposti. Da stvar bude ironična… u roku od tjedan dana krenuo sam upravo s tim… brojanjem kalorija. Počeo sam zapisivati što, kada i kako jedem. Bio sam dosta neiskusan u tome jer nisam znao kad treba ubaciti koji obrok i kakve nutritivne vrijednosti. Danas je priča sasvim drugačija. U zadnjih mjesec dana, u periodu definicije pred natjecanje, dnevni unos mi je 2.000 kalorija i uglavnom se baziram na unosu proteina. Za doručak uglavnom pojedem dva cijela jaja i tekući bjelanjak i tijekom dana samo piletina raspodijeljena u 5 obroka.”

 

Pripremaš se još od listopada. Kako izgleda tvoj dan?
„Treniram 6 dana u tjednu i jedino si nedjeljom priuštim odmor. Ujutro imam trening, a nakon njega jurim na posao i radim do 22 sata. I tako svaki dan. Na svakom treningu radim po dvije mišićne skupine i sve ponavljam dva puta tjedno. Znači, ponedjeljkom noge i ramena, utorkom leđa i bicepse, srijeda prsa i tricepse, četvrtak ponovno noge i tako dalje. Sad sam na godišnjem pa imam trening dva puta dnevno. Ujutro u Zagrebu i navečer u Gorici.“

 

Mislav Katanić 2

 

Reci nam nešto više o samom natjecanju.
„Ovo Svjetsko prvenstvo organizira moja federacija IBFF i bit će negdje oko 400 natjecatelja iz 44 države. Ukupno će biti 20 kategorija koje su podijeljene po godinama, visini i kilaži. Ja sam u kategoriji Mr. Fitness tall. Natjecanje počinje već u 10 ujutro i prvo izlaze svi prijavljeni u određenoj kategoriji. Poredaju se i stanu u 4 glavne poze i onda suci uspoređuju sve. Nakon toga izdvajaju po petoricu najboljih. To je dosta naporno jer trebaš po minutu držati svaku pozu. Onda odlukom sudaca petorica prolaze u finale. U samom finalu svaki sudionik ima slobodan izlazak u trajanju od 60 sekundi i moraju prezentirati svoju koreografiju u kojoj ističu mišiće kojima dominiraju.

 

Koji mišići kod tebe dominiraju? Što ti pripremaš i što očekuješ od natjecanja?
„Naravno da ciljam na finale i imam spremnu koreografiju. U razgovoru s trenerom i ostalima, odlučili smo da ću istaknuti noge jer su genetski dobro formirane i zato smo na njima najviše radili.“

 

Što misliš o korištenju steroida?
„Neke federacije ne testiraju natjecatelje na steroide, pa ih neki i koriste, ali u mojem slučaju oni nisu potrebni i ne mislim ih koristiti. Za moju kategoriju to nije potrebno, znači maksimalna kilaža mora biti visina – 100 (182-100=82kg max. ). To se sve može napraviti prirodnim putem, uz dobre treninge i dobru prehranu.

 

Što ti je najveći problem u bavljenju ovim sportom?
„Treninzi su dosta naporni, osobito sad kad ih imam dva puta dnevno. Nažalost, i financije su jedan veliki problem. Sve sam financiram… od hrane, opreme pa do putovanja na prvenstvo. Uspio sam dogovoriti neke sponzore, ali nije dovoljno pa se nadam da će me još netko uskoro podržati“.

 
Mislavu želimo puno sreće na natjecanju i nadamo se da će ući u finale 🙂

HOTNEWS

Na Aktualnom satu o novoj sportskoj dvorani, pješačkim stazama, Kurilovečkoj šetnici, aglomeraciji…

U tijeku je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorički vijećnici 13. sjednicu Gradskog vijeća započeli su minutom šutnje nedavno preminulom Ivanu Šukeru. Nakon izglasavanja dnevnog reda, redala su se pitanja vijećnika upućenih gradonačelniku Krešimiru Ačkaru u sklopu Aktualnog sata.

Vijećnici su postavili pitanja iz svih sfera, od rekonstrukcije ulica, izgradnje Doma za starije u Podložnici, Turopoljskom leksikonu u digitalnom obliku, svinjskoj kugi, zaprašivanju komaraca, školi u Dubrancu…i brojna druga.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mladi sportaši dobit će novu sportsku dvoranu

Prvi je pitanje postavio vijećnik Damir Slojšek vezano uz izgradnju nove dvorane za treninge sportaša.

– Pokrenute su sve aktivnosti vezane uz taj projekt. Gradit će se na parceli veličine 6 500 metara kvadratnih, a pri kraju je izrada glavnog projekta nakon čega se ide u izradu troškovnika, ishođenja građevinske dozvole i postupak javne nabave za izvođača radova. Radi se o dvorani balonskog tipa, veličine 68 puta 35 metara kvadratnih visine 11 metara. Bit će polivalentna kako bi se u njoj odvijati svi dvoranski sportovi. Prvenstveno će biti namijenjena mlađim dobnim kategorijama – ispričao je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Zbog nove dvorane morat će se probiti i nova cesta kroz sportsko-rekreacijsku zonu od Rakarske prema Gradskom stadionu. Zamjenik Karas istaknuo je i kako će se u sklopu buduće osnovne škole u Kurilovcu izgraditi također veća sportska dvorana.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pročistač će se ipak graditi europskim novcem

Vijećnika Ozrena Robića zanimalo je kada će građani moći podnijeti zahtjev za priključenje na sustav odvodnje te što je s pročistačem. Prijeti li Gradu Velikoj Gorici, zbog kašnjenja izgradnje pročistača, da izgubi komponentu financiranja iz EU fondova?

– U tijeku je prethodno savjetovanje koje završava ovaj tjedan, a nakon toga slijedi ponovno raspisivanje javnog natječaja za izgradnju u elektronskom oglasniku. Kada je u pitanju samo financiranje, ne postoji nikakva opasnost s obzirom na to da je sami uređaj prebačen u drugo operativno financijsko razdoblje od 2022. do 2027.godine te će biti financiran europskim sredstvima – odgovorio je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

‘Kurilovečka šetnica’ ide na javnu raspravu

A mještani Kurilovca uskoro će dobiti i takozvanu ‘Kurilovečku šetnicu’, upravo taj projekt zanimao je vijećnika Anrija Targuša. Zamjenik Karas odgovorio mu je kako je napravljeno idejno rješenje.

– Šetnica je planirana od križanja Jelačićeve i Lomničke ulice do Fabijančićeve, u dužini 1400 metara, a planirana širina 16 metara. Priprema se glavni i izvedbeni projekt, a 9. listopada bit će organizirana rasprava od 18 sati u kurilovečkoj Gasilani. Projekt će biti prezentiran građanima, a koji će se moći izjasniti o tom projektu – dodao je Karas.

Plan i dinamika radova o izgradnji pješačko-biciklističkih staza kao i izgradnja vodovodne mreže u Vinogradskoj ulici u Buševcu i Novom selu, zanimali su vijećnicu Ivanu Belošević.

– Početkom godine, dosta se mještana javilo sa zahtjevima za uvođenje vodovodne mreže u tim dijelovima naselja. Pokrenuli smo sve da se krene s projektiranjem projekta. Izrađena je projektna dokumentacija koja je predana na građevinsku dozvolu. No, tu nam se pokazao mali problem s imovinsko-pravnim odnosima koji također iziskuju izdavanje građevinske dozvole. Poslali smo upit u Ministarstvo, s obzirom na to da je i taj dio proglašen kao potresno područje, možemo li bez građevinske dozvole krenuti s radovima. Dobili smo pozitivno mišljenje, a s obzirom na to da je vrijednost radova oko 200 tisuća eura stavit ćemo to u plan za sljedeću godinu – dodao je direktor Višić.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pješačko-biciklističke staze od Velike Gorice prema Starom Čiču i Maloj Buni

Pročelnik za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić iznio je vijećnicima detaljan plan izgradnje pješačkih i biciklističkih staza na području Velike Gorice.

– Trenutno je u izgradnji pješačka staza u Petrovini. Uskoro bi trebali krenuti s radovima na pješačkoj stazi u Šiljakovini u Ulici Ogulinca Franje-Selje od kućnog broja 15 do 19 prema Ulici Ivana Šabana odnosno do groblja. U ovoj godini u planu je i izgradnja pješačke staze u Ščitarjevu do skretanja za Obrezinu – nabrojao je Katulić te dodao kako su u planu i veće kapitalne staze.

– To su pješačko-biciklističke staze uz glavnu cestu D30 prema Starom Čiču i D31 prema Maloj Buni. Prva faza staze ide od Velike Gorice do groblja Kušanec, ona će biti pješačko-biciklistička, dok druga faza je biciklistička staza do Male Bune u dužini 3 800 metara – dodao je Katulić i istaknu kako se staza prema Starom Čiču sastoji od 3 faze.

– Za sve staze su izdane lokacijske dozvole i izgrađeni su parcelacijski elaborati na osnovu kojih se pokreću imovinsko-pravni odnosi. Za stazu prema Starom Čiču imamo 64 katastarske čestice te je za sve napravljena procjena vrijednosti zemljišta koja prethodi postupku osiguranja dokaza odnosno izvlaštenja ako vlasnici neće biti suglasni s procjenom troškova zemljišta – naglasio je Katulić.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su krenuli s točkama dnevnog reda, a s 16 glasova ZA i 6 protiv prihvatili su Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2023. godinu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Kažnjavat će se i vozači i pješaci

Sutra i u srijedu građani će biti pod povećalom u sklopu preventivno-represivne akcije „Zaštita pješaka“.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Budno oko čuvara reda, građane će promatrati sutra i u srijedu na cijelom području Policijske uprave zagrebačke.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka“ bit će usmjerena na prekršaje vozača stoga ih iz policije pozivaju da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

– Ujedno, na oprezu trebaju biti i pješaci, a kako ne bi bili kažnjeni cestu trebaju prelaziti na za to obilježenim mjestima i poštivati zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zaletio se u ogradu u Rakarskoj ulici, pa mu izmjereno 1,47 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati, a 57-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Ukupno 23 prometnih prekršaja zabilježila je policija u vikend akciji provedenoj na goričkim cestama. Najveću koncentraciju alkohola imao je 57-godišnjak koji se u Rakarskoj ulici zaletio u ogradu obiteljske kuće.

– U subotu 23. rujna u 20:10 sati, 57 godišnji muškarac vozeći se Rakarskom ulicom sletio je s ceste i naletio je na betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu kod kućnog broja 106. Očevidom je utvrđeno da je imao 1,47 promila alkohola u krvi te je lakše ozlijeđen – istaknuli su iz policije i dodali kako će protiv muškarca biti podnesen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vandal iz Šiljakovine: Policija uhvatila 29-godišnjaka koji je uništio grobove

Osoba je sa šireg područja Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorička policija utvrdila je počinitelja vandalizma koje se dogodilo u noći sa 6. na 7. rujna na groblju u Šiljakovini.

– Ovaj tjedan provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je uništio nekoliko grobova u Šiljakovini. Riječ je o muškoj osobi sa šireg područja Velike Gorice, koji je iz nepoznatih razloga došao na ideju da razbije nadgrobne spomenike te pobaca i polomi križeve – rekli su iz goričke policije i dodali kako će protiv njega će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz Lukavca i Velike Gorice ukradeni skuteri, jedan je pronađen

Krađe su se dogodile početkom tjedna.

Objavljeno

na

Početkom tjedna u Lukavcu i Velikoj Gorici ukradeni su mopedi. Prva krađa bila je tijekom noći 18. rujna oko 23 sata.

– Iz obiteljske kuće u Lukavcu nepoznati počinitelj ukrao je crveni moped marke Piaggio u vlasništvu 51-godišnjaka, a procijenjena šteta je 1 200 eura – istaknuli su iz policije te dodali kako je iste noći ukraden i skuter u Kolodvorskoj ulici.

– Riječ je o skuteru marke Peugeot, također 51-godišnjeg vlasnika. No, tog istoga dana oko podneva, brat oštećenog pronašao je ukradeni motor ispod pješačkog podvožnjaka prema Gradićima – dodali su iz policije i rekli kako je šteta bila procijenjena na 1 100 eura.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno