Poveži se s nama

Crna kronika

U trgovine na Plesu i u Rakarju provalio je lopov iz Slavonije

U razmaku od devet mjeseci, 23-godišnjak iz okolice Našica provalio je u dvije trgovine na velikogoričkom području

Objavljeno

Prije nešto manje od godinu dana, u ožujku prošle godine, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu Aldi na Plesu. Razbio je staklo na ulaznim vratima, ušao u trgovinu, uzeo polog iz blajagne i, kako se to kaže u policijskoj terminologiji, udaljio se u nepoznatom smjeru.

Devet mjeseci poslije, u noći s 30. na 31. prosinca, u onim danima kad su nas najjače tresli potresi, provaljeno je u trgovinu u Rakarju. “Modus operandi” bio je identičan. Razbijeno staklo na ulaznim vratima, odnešen novac iz blagajne, a sve ostalo netaknuto.

Oba ta kaznena djela, objavili su iz Policijske uprave Zagrebačke, imaju potpis istog počinitelja, 23-godišnjaka s adresom iz okolice Našica. Nakon što su došli do počinitelja, u policiji su podnijeli posebno izvješće, kojim su nadopunili izvještaje samih kaznenih djela.

Crna kronika

Lopov iz vrtne kućice odnio agregat za struju

Provala se dogodila u mjestu Pustike

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 10. do 24. travnja u vrtnu kućicu u mjestu Pustike, javlja gorička policija. provalnik je podesnim alatom pokidao i odstranio lokot s ulaznih vrata vrtne kućice i ušao u kućicu. Ukrao je agregat za struju vrijedan oko 1.500 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

U četiri krađe ukrala parfeme vrijedne oko 10 tisuća kuna

Policija je otkrila identitet kradljivice

Objavljeno

on

Hrvatska državljanka (32) s prebivalištem na području Zagreba u četiri je navrata ukrala parfeme i razne artikle manje vrijednosti u goričkoj poslovnici trgovine Muller na šetalištu Franje Lučića, otkrila je gorička policija kriminalističkim istraživanjem. Dvije od krađa 32-godišnjakinja je počinila u veljači, a dvije u travnju, od kojih je posljednja bila 15. travnja. Vrijednost ukradene robe u ove četiri krađe je oko 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prijeteći zaposlenici nožem maskirani dvojac opljačkao kiosk u Svačićevoj

Zaposlenica je u strahu za život otvorila blagajnu iz koje su pljačkaši uzeli novac

Objavljeno

on

Policija traga za počiniteljima koji su jučer maskirani, uz prijetnju nožem, opljačkali kiosk u Svačićevoj ulici. Dvojac je ušao u trgovinu dok je unutra bila sama zaposlenica. Prilikom ulaska su je zatražili da im preda novce, jedan od pljačkaša u ruci je imao nož te joj je prvo zaprijetio, a onda ju i odgurnuo. Zaposlenica je u strahu za život otvorila blagajnu te su pljačkaši ukrali novac i mobitel te pobjegli. Djelatnica nije zadobila nikakve tjelesne ozljede, a šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno