Povežite se s nama

promet

U srijedu kreću radovi na problematičnom križanju u Velikoj Mlaki

Radovi će biti podijeljeni u četiri faze, uvođenjem faznog izvođenja radova nastojat će se provesti sva projektna rješenja uz što manje usporavanje prometnog toka

Objavljeno

na

U srijedu će se krenuti izvođenjem radova na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja na raskrižju Zagrebačke ulice – Ulice Nikole Kramarića – NC Ž310900 u naselju Velika Mlaka, objavili su iz Grada, uz dodatak kako će se radovi izvoditi od 20. srpnja do 31. kolovoza, a promet će se odvijati sukladno elaboratu privremene regulacije prometa.

“Predviđenom rekonstrukcijom provest će se ugradnja nove tehnologije, implementacija neophodnih sklopova nadogradnje postojećeg semaforskog uređaja, raspodjela predmetne opreme unutar zone raskrižja, zamjena postojećih semaforskih stupova, dodavanje novih semaforskih lanterni i sl.

Radovi će se odvijati na središnjim građevinskim otocima na glavnom i sporednom privozu, na trokutastim otocima te dijelom na južnom privozu NC Ž310900. Sukladno tome radovi će biti podijeljeni u četiri faze. Uvođenjem faznog izvođenja radova nastojat će se provesti sva projektna rješenja uz što manje usporavanje prometnog toka.

Kako se u isto vrijeme izvode radovi i na nadvožnjaku koji se nalazi istočno od raskrižja na kojem se izvode radovi na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja pri izradi prometnog elaborata uzeta je u obzir i regulacija prometa na istome te je prometna signalizacija prilagođena tako da privremena regulacija prometa na raskrižju neće imati utjecaja na već postojeću privremenu regulaciju prometa na nadvožnjaku”, stoji u objavi Grada.

promet

Radovi u tijeku: Na dva tjedna se zatvara cesta od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog

Objavljeno

na

Objavio/la

Dionica državne ceste DC36, od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog, bit će zbog radova zatvorena za promet do 27.rujna, javlja Hrvatski autoklub.

Do sutra, petka 15.rujna, bit će zatvorena i dionica Šišljavić-Pisarovina iste državne ceste.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/G.Kiš, cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

Vikend rekorder: 28-godišnjak uhićen zbog vožnje centrom Gorice s 3,21 promila u krvi

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provela je tijekom vikenda akciju pojačanog nadzora u prometu, tijekom koje su utvrdili 13 ciljanih prekršaja. Dva su vozača uhvaćena pijana za volanom, jedan je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, najviše uhvaćenih je vozilo prebrzo, njih četvero, a među ostalim prekršajima su nevezanje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i vožnja u neregistriranom autu. Vikend rekorder po pitanju najveće koncentracije alkohola u krvi uhvaćen je u subotu nešto prije 23 sata u centru Gorice.

– Dana 09. rujna, u 22,55 sati, muškarac starosti 28 godina, upravljao je osobnim automobilom krećući se se kolnikom Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.35 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,21 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa – priopćili su iz goričke policije.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

 

Nastavite čitati

promet

Od 15 do 21:30 u Zagrebu posebna regulacija prometa, ZET-ovi busevi voze obilazno

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i pojedina stajališta.

Objavljeno

na

Zbog održavanja Hanžekovićevog memorijala, međunarodnog atletskog natjecanja, na snazi je posebna regulacija prometa, a iz ZET-a javljaju i kako će pojedine autobusne linije voziti izmijenjenim trasama.

U subotu od 15 do 21:30 bit će zatvoreno istočno parkiralište kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a od 18 do 21:30 sati za promet će biti zatvoren zapadni kolnički trak Ulice HBZ, od Vukovarske do Slavonske avenije, te istočni, do Slavonske avenije do Vukovarske.

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i autobusna stajališta Lisinski u oba smjera, te kod Nacionalne knjižnice – smjer sjever, pa će autobusi koristiti stajalište kod Nacionalne-smjer istok u povratku na terminal Glavni kolodvor.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/ Željko Hladika/PIXSELL

Nastavite čitati

promet

FOTO Neuspješno polukružno skretanje – autom srušio prometni znak i završio na rinzolu!

Čekajući na semaforu, čitatelji su svjedočili nesvakidašnjem vozačkom manevru, pa to podijelili s nama.

Objavljeno

na

Čekajući na semaforu na raskrižju Avenije Pape Pavla II i Ulice Hrvatske bratske zajednice kod stadiona, brojnim se vozačima pojavio upitnik iznad glave dok su promatrali vozača koji je došao iz smjera Rakarja. Naime, kako su nam napisali uz popratne fotografije, vozač se namjeravao polukružno okrenuti i vratiti se na Aveniju, no iz tko zna kojih razloga, umjesto na cesti s autom je završio na – rubnjaku iliti rinzolu! U tom je pokušaju uspio ‘pokositi’ i prometni znak. Očito i sam zbunjen učinjenim, vozač je izišao iz automobila procjenjujući štetu, a zbog lokacije na kojoj je zapeo zasad se ne stvaraju gužve.

Foto: čitatelj/Cityportal.hr

 

Nastavite čitati

promet

Policija u akciji pojačanog nadzora u prometu, alkotest za sve zaustavljene vozače

Provode se akcije ‘Alkohol i droge’, te ‘Brzina’, ali policija će sankcionirati i čitav niz drugih prekršaja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako bi se povećala sigurnost na cestama policija vikendima provodi i pojačane akcije nadzora prometa, pa se od danas do nedjelje na području Policijske uprave zagrebačke provode akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece i ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – najavljuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno