turisticka-zajednica-velika-gorica

Povežite se s nama

promet

U srijedu digni nogu s gasa: Policija od 15 do 23 sata kontrolira brzinu

Prilikom provođenja akcije, uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu

Objavljeno

na

Tijekom cijelog sljedećeg tjedna policija će u polupraznom Zagrebu, pa i u jednako takvoj Velikoj Gorici, imati akciju koja će iz nekog razloga svoju kulminaciju imati u srijedu poslijepodne i navečer. Tako barem tvrde iz PU Zagrebačke…

“Na području Policijske uprave zagrebačke od 8. do 14. kolovoza 2022. godine, posebice 10. kolovoza od 15 do 23 sata, policijski će službenici pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila kao i svih ostalih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa”, stoji u obavijesti na stranicama PUZ-a, no tu je i dodatak, jer neće se policija baviti samo brzinom:

“Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje te ostalih prekršaja.”

Dakle, srijeda je dan za mirnu vožnju…

promet

Apel zabrinutog tate Novosela potaknuo predstavnike gradske četvrti na akciju, nazire se rješenje za opasno raskrižje kod Kvaternika?

Ipak se (po)kreće!

Objavljeno

na

Nakon objave priče o apelu našeg sugrađana, Tomislava Novosela, za hitno rješavanje situacije na raskrižju Kurilovečke i Ul.Matice hrvatske, gdje se događaju brojne prometne nesreće, pa vozila najčešće završavaju na nogostupu ili u ogradi obližnjeg školskog dvorišta, naš je sugovornik dobio brojne pozive i poruke podrške, kako od drugih, također za sigurnost svoje djece zabrinutih roditelja, tako i od predstavnika gradskih četvrti Stari Grad i Kurilovec. Kako nam je tata Novosel otkrio, predstavnici navedenih gradskih četvrti, među kojima su i gradski vijećnici, najavili su kako će rješenje ove problematike zatražiti i na sjednici Gradskog vijeća.

– Već ovog tjedna će se članovi Vijeća naše gradske četvrti sastati na sjednici kako bismo raspravljali o ovom problemu na području Gradske četvrti Stari Grad. Kolege su već upoznate s problemom na tom za djecu doista opasnom raskrižju, tu su ipak dvije osnovne škole, djeca idu tim putem na razne aktivnosti, igraju se u tom školskom dvorištu, koje nema ni adekvatnu ogradu, nogostup s jedne strane Matice hrvatske gotovo i ne postoji, stoga ćemo pokrenuti i službenu inicijativu prema Gradu da se što prije pokrene rješavanje ovog problema- rekao nam je Zlatko Rovišan, potpredsjednik Vijeća GČ Stari Grad.

Foto: Tomislav Novosel, otac troje školske djece, uputio je javni apel za povećanje sigurnosti na spornom raskrižju/G.Kiš, Cityportal.hr

Podsjećamo, gorička policija nas je prije dva tjedna izvijestila kako su uputili dopis Gradu u kojem su zatražili da se organizira očevid na terenu s projektantom, da se napravi prometni elaborat i nađe najbolje rješenje za navedeno raskrižje kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a ujedno su predložili i postavljanje umjetnih barijera na Ul. Matice hrvatske.

– U suradnji s Gradskim uredom za komunalne djelatnosti i promet grada Velike Gorice ćemo obaviti očevid na terenu u cilju postavljanja umjetnih barijera, kojom bi se prilikom onemogućilo nepropisno skretanje i prestrojavanje koje je jedan od najvećih uzročnika nastanka prometnih nesreća. Tim rješenjem bi se drastično smanjio broj prometnih nesreća po našem mišljenju. Inicirali smo postavljanje kamera s mogućnošću video zapisa kako bi sankcionirali najteže prekršaje koje dovode do nastanka prometnih nesreća – rekli su nam tada iz goričke policije.

Koliko je našim sugrađanima ova tema bitna pokazuju i danas objavljeni rezultati provedene ankete o proračunu Grada Velike Gorice za 2024. godinu, gdje su Velikogoričani kao najvažnije područje proračunskog financiranja izdvojili upravo prometnu sigurnost i izgradnju nogostupa.

 

 

Naslovni fotokolaž: Ilustracija mogućih rješenja za povećanje sigurnosti na raskrižju Kurilovečke i Ul.Matice hrvatske.

Nastavite čitati

promet

Idući tjedan besplatan tehnički pregled vozila, ali postoje i izuzeci

Akcija pod nazivom Dani tehničke ispravnosti vozila provodi se od 20. do 25. studenog u svim stanicama za tehnički pregled.

Objavljeno

na

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 20. do 25. studenog u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom Dani tehničke ispravnosti vozila.

Tijekom akcije vozači dobrovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu, bilo koje marke i tipa, besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama, s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu. Od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli tehničke ispravnosti, te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja stanice za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu – priopćili su iz policije.

Foto: Stanica za tehnički pregled vozia

 

Nastavite čitati

promet

HAC uvodi novu prometnu regulaciju na čvoru Zagreb-zapad

Novi režim stupa na snagu od ponedjeljka, 13. studenog, a ovim rješenjem rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb-zapad, te dalje prema Gradu Zagrebu, poručili su iz Hrvatskih autocesta.

Objavljeno

na

Zbog svakodnevne velike migracije korisnika u zoni čvora Zagreb zapad, Hrvatske autoceste (HAC) uspostavit će privremeno prometno rješenje koje se već pokazalo kao protočnije. Ponovna uspostava ove regulacije rezultat je svakodnevnog praćenja prometa i migracija korisnika, ali i komunikacije s korisnicima. Ovakvim rješenjem na čvoru Zagreb zapad rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb-zapad te dalje prema Gradu Zagrebu, poručili su iz HAC-a.
Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenog, u okviru postojeće infrastrukture. Promet iz smjera GP Bregane i iz smjera GP Macelj u smjeru Grada Zagreba vodit će se jednom prometnom trakom prema Jankomirskom mostu, a za promet iz smjera čvora Lučko također u smjeru Grada Zagreba osigurat će se vozna prometna traka kao spoj na Jankomirski most.
– Ovakvom regulacijom postići će se bolja harmonizacija prometa, smanjit će se zastoji i kolone vozila u ovom dijelu čvora, a u konačnici postiže se očuvanje sigurnosti prometa. Međutim, zbog velikog priljeva vozila na čvoru Zagreb-zapad, posebice u vrijeme vršnih sati i nadalje su mogući kraći zastoji i kolona vozila s toga molimo korisnike da prate prometne prognoze te planiraju svoje putovanje unaprijed, uz obvezno poštivanje prometne signalizacije.
Naslovna fotografija: Ilustrativna/ Marko Prpic/PIXSELL

Nastavite čitati

promet

U prometnoj nesreći na nadvožnjaku Gradići sudarila se dva vozila

Obzirom kako su kolnici mokri i skliski vozačima savjetujemo dodatni oprez, a onima koji preveselo obilježavaju Martinje samo jedan savjet – ako piješ, ne vozi!  

Objavljeno

na

U ovo kišno subotnje prijepodne samo se nižu vijesti o prometnim nesrećama. Novu nam je dojavila čitateljica, koja se na nadvožnjaku Gradići zatekla koji trenutak nakon sudara.

Gorička policija potvrdila nam je informaciju.

– Jutros oko 10 sati na navedenoj je lokaciji došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila. Nema

ozlijeđenih osoba, a promet je normaliziran – rekli su nam.

Obzirom kako su kolnici mokri i skliski vozačima savjetujemo dodatni oprez, a onima koji preveselo obilježavaju Martinje samo jedan savjet – ako piješ, ne vozi!

Foto. Sudar dva osobna vozila na nadvožnjaku Gradići/čitateljica

Nastavite čitati

promet

Vikend akcija: Kažnjeno 48 vozača, a rekorder je s 2 promila u krvi uzrokovao i prometnu nesreću

Najviše su kazni ispisali zbog prebrze ili vožnje u pijanom stanju.

Objavljeno

na

Gorička policija provela je tijekom proteklog vikenda akciju pojačanog nadzora prometa, a rezultat akcije je ukupno utvrđenih 48 prometnih prekršaja. Najviše su kazni ispisali zbog prebrze vožnje (17), te vožnje pod utjecajem alkohola (8), a od ostalih prometnih prekršaja evidentirali su nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepravilno korištenje mobitela za vrijeme vožnje i vožnja u neregistriranom autu.

Vikend rekorder po pitanju promila u krvi ovog puta je 60-godišnjak iz Velike Gorice.

– U subotu, 4. studenog, pet minuta iza ponoći,  upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ulice kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici. Kod kbr.225 sudjelovao je u prometnoj nesreći, sudar dva vozila, s materijalnom štetom. Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,98 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.  Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici – priopćili su iz goričke policije.

 

 

 

 

Nastavite čitati

Reporter 432 - 16.11.2023.

Facebook

Izdvojeno