Povežite se s nama

Crna kronika

U ranu zoru vozio Gradićima s gotovo dva promila alkohola, izazvao lakšu prometnu

Proteklog vikenda dogodile su četiri prometne nesreće, od kojih je u tri bilo lakše ozlijeđenih osoba, a u jednoj je zabilježena samo materijalna šteta, javlja velikogorička policija.

Objavljeno

na

Proteklog vikenda velikogorička policija provela je akciju pojačanog nadzora u prometu, prilikom koje su utvrdili ukupno 12 prometnih prekršaja, od kojih šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te ostalih četiri prekršaja iz prometa.

Rekorder po pitanju koncentracije alkohola u krvi ovog vikenda je vozač star 22 godine, koji je u nedjelju oko 04,20 sati, upravljao je osobnim automobilom ZG 1100-BM, krećući se Gradićkom ulicom u mjestu Gradići.

– Na raskrižju s Ulicom kralja Tomislava sudjelovao je u prometnoj nesreći, s materijalnom štetom, gdje je postupanjem utvrđeno kako je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,58 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će redovnim putem biti izdan Prekršajni nalog – priopćili su iz velikogoričke policije.

Tijekom provođenja vikend akcije dogodile su četiri prometne nesreće, od kojih je u tri bilo lakše ozlijeđenih osoba, a jedna nesreća samo s materijalnom štetom.

 

Crna kronika

Poznat uzrok požara kroviša tvornice Drvo-Prom u Rakitovcu

Iz policije ističu kako je požar najvjerojatnije izbio uslijed zapaljenja čestica piljevine i prašine u krovnoj konstrukciji.

Objavljeno

na

Objavio/la

Policija je obavila očevid požara koji je jučer izbio u tvornici briketa Drvo-Prom u Rakitovcu.

– Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar najvjerojatnije izbio uslijed zapaljenja čestica piljevine i prašine u krovnoj konstrukciji. Materijalna šteta nije utvrđena – istkanuli su iz policije.

Podsjetimo, požar na krovištvu tvornice izbio je jučer oko 14:20 sati, a na intervenciju je izašlo devet vatrogasaca goričke Javne vatrogasne postrojbe s dva vozila. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Rakitovcu gorjelo krovište Drvo-Proma

Požar je gasilo 9 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru krovišta trgovačkog društva u Rakitovcu, a riječ je o tvornici briketa Drvoprom.

Kako ističu iz policije požar je izbio oko 14:20 sati, iz za sada neutvrđenog razloga. Na intervenciju su izašli dva vatrogasna vozila Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, a požar je gasilo devet vatrogasaca.

Ozlijeđenih osoba, srećom nije bilo, a materijalna šeta će se utvrditi nakon obavljenog očevida kao i točan uzrok izbijanja požara.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov provalio u kafić Stari grad

Ukrao je polog novca

Objavljeno

na

Za sada nepoznati provalnik ukrao je iz Caffe bara Stari grad u centru Velike Gorice registar blagajne u kojem se nalazio polog novca, javlja gorička policija. Lopov je u noći na 19. ožujka prišao stražnjim vratima kafića te ih nasilno obio i ušao u unutrašnjost kako bi ukrao novac. Šteta je oko sto eura.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lažna djelatnica banke i lažni policajac ‘operiraju’ Velikom Goricom

Okomili su se na dva 78-godišnjaka

Objavljeno

na

Objavio/la

Prevaranti koji se lažno predstavljaju kao policajci i djelatnica banke vrebaju na osobe starije dobi od kojih traže da im predaju novac pod izlikom da je ukraden, lažan ili nevažeći te ga treba promijeniti. Kako je ovakav način prevare ponovo prisutan u Velikoj Gorici potvrđuju čak dva takva slučaja u proteklom tjednu o kojima je izvijestila gorička policija.

U prvom slučaju muškarac (78) je nasjeo na priču koju mu je telefonom ispričala lažna djelatnica banke koja ga je nazvala 17. ožujka oko 18 sati. U razgovoru joj je oštećeni priznao kako u domu čuva svoju ušteđevinu, a prevarantica mu je rekla kako ti novci nisu pravi i da ih je potrebno zamijeniti. Uputila ga je da novac preda policijskom službeniku koji će uskoro doći na njegovu kućnu adresu. Muškarac je spakirao novac koji je imao kod sebe i predao ga lažnom policajcu ispred ulaza u zgradu. Radi se o iznosu od gotovo 10.000 eura.

U drugom slučaju, dva dana kasnije, 78-godišnjak ipak nije nasjeo na priču lažne djelatnice banke. Pokušaj prevare odvio se na isti način kao i dva dana ranije, muškarac je spremio novac koji je imao u kući i krenuo u park iza zgrade susresti se s lažnim policajcem kojem je trebao predati svoju životnu ušteđevinu. Dok je hodao prema parku posumnjao je kako bi mogao biti prevaren. Naime, nije mu bilo jasno zašto bi novac predao policajcu u parku kada se on nalazi iza nebodera nasuprot Policijske postaje. Susreo se s prevarantom i rekao mu da mu ipak neće dati novac te se vratio u stan i nazvao policiju.

– Ponovo želimo upozoriti da nitko ne može znati da li je novac koji držite u kući krivotvoren ili ne. Sigurno novac nije krivotvoren i ne postoji nikakva opcija u kojoj bi vas kontaktirali iz banke ili policije i tražili vas da predate novac. Također, novac koji držite u banci tamo nije u fizičkom obliku, on stoji na vašem računu, ali to nije bunt novčanica i ne može vam netko reći da su ti novci krivotvoreni – upozoravaju iz policije i dodaju da, ukoliko primite poziv osoba koje se predstavljaju kao policijski službenici, svakako pitate za ime i prezime te nazovete policiju provjeriti radi li ta osoba doista u policijskoj postaji.

Nastavite čitati

Crna kronika

U rijeci Savi pronađeno tijelo ženske osobe

Nema tragova nasilne smrti

Objavljeno

na

Policija javlja kako je u utorak, oko 6.40 sati, u Prevlačkoj ulici u Prevlaci, nedaleko Veleševca, u rijeci Savi pronađeno tijelo zasad nepoznate ženske osobe. Na lešu nisu uočeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno