Povežite se s nama

Vijesti

U prva dva dana krv darovalo 208 Goričana

Crveni križ prikupio 167 doza, krv možete darovati i danas…

Objavljeno

na

Velikogorički Crveni križ prikupio je 167 doza krvi u prva dva dana ovomjesečne akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji koja traje tri dana, već se odazvalo 208 darivatelja, a svi oni koji žele pomoći da se broj doza još poveća to mogu učiniti još danas u prostorijama Crvenog križa u Cvjetnom naselju, od 13 do 18.80 sati (pauza od 14.45-15.30).

– Dođite, darujte krv i spasite nečiji život! – pozivaju iz goričkog Crvenog križa.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, najpotrebnija je krvna grupa AB-.

Vijesti

Mladi iz općine Orle, pozvani ste na radionicu o udrugama i klubovima

Radionice će obuhvatiti pitanja o civilnom sektoru, mogućnostima mladih u lokalnoj sredini te udrugama i klubovima mladih

Objavljeno

na

Općina Orle poziva mlade od 18 do 24 godine s područja općine da se prijave na besplatne radionice “Ja i moja društvena sredina”, koje se održavaju u sklopu projekta “54+ za 29+ -zajedno do posla!”. Radionice će obuhvatiti pitanja o civilnom sektoru, mogućnostima mladih u lokalnoj sredini te udrugama i klubovima mladih.

Cilj radionica je upoznati sudionike s pojmom i fazama upravljanja projektnim ciklusom te značajem procjene potreba u zajednici kao podlogom za utvrđivanje relevantnih i svrhovitih strateških, programskih i projektnih ciljeva i aktivnosti potencijalnih organizacija. Osim usvajanja procesa osnivanja udruge, kroz radionicu će sudionici steći osnovna znanja i vještine o metodama procjene potreba te o utvrđivanju intervencijske logike projekta.

Radionice počinju u četvrtak, 2. veljače, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti OVDJE.

Nastavite čitati

Kultura

Škrijna Turopolska na Matičinom četvrtku u Galženici

Časopis će predstaviti Stjepan Rendulić, Đurđa Parać i Ana Plehinger

Objavljeno

na

Objavio/la

Svoj časopis na turopoljskom dijalektu Škrijna Turopolska, odnosno njegov peti broj izdan u 2022. godini, predstavit će Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici na 279. Matičinom četvrtku, 2. veljače u 19.30 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

Časopis će predstaviti glavni urednik Stjepan Rendulić, članica uredništva Đurđa Parać i predsjednica Ogranka i članica uredništva Ana Plehinger.

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći u knjižnicu, predavanje će u narednim danima biti dostupno na internetskoj stranici Ogranka www.matica-gorica.hr.

Nastavite čitati

Vijesti

Visoke ocjene za vina velikogoričkih vinara na izložbi u Ludebregu

Svoja vina na ocjenjivanje dali su Ivan Trumbetaš i Stjepan Ceković.

Objavljeno

na

Članovi Udruge vinogradara i vinara Grozd Velika Gorica sudjelovali su na 30. Međunarodnoj izložbi mladih vina “Vincekovo 2023.” u Ludbregu.

Riječ je o najvećoj izložbi mladih vina na koju je ove godine pristiglo 414 uzoraka, od kojih je bilo 97 uzoraka miješanog bijelog vina, 81 uzorkak graševine i 43 uzoraka rajnskog rizlinga. Svoja vina na ocjenjivanje dala su i dva velikogorička vinara i vinogradara Ivan Trumbetaš i Stjepan Ceković.

Prosudbena komisija od 20 stručnih, certificiranih iskusnih ocjenjivača kojima je predsjedala dr. sc. Ivana Puhelek dodijelila je 91 zlato, 203 srebrne medalje, 78 brončanih te sedam priznanja. Trumbetaš je za svoj škrlet osvojio srebro, a Ceković broncu za mješavinu bijelih sorata.

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Nogometašima iz Kuča ispunjena dugogodišnja želja za terenom s umjetnom travom

Riječ je o rekonstrukciji starog pomoćnog terena koji je obložen umjetnom travom.

Objavljeno

na

Objavio/la

Dugogodišnja želja za obnovom pomoćnog terena Nogometnog kluba Turopoljac sada je ispunjena. Dovršeni su radovi na postavljanju umjetne trave te je sada to u potpunosti jedan moderan sportski kompleks. Investicija je vrijedna 37 tisuća eura.

– Primijetili smo gdje smo god napravili igrališta s umjetnom travom da sve više djece rado dolazi, pogotovo za lijepog vremena. Ovo je igralište završeno, a u pregovorima smo i dogovorima s drugim mjesnim odborima i gradskim četvrtima o postavljanju ili terena s umjetnom travom ili kombiniranim igralištima, ovisno o njihovim željama i potrebama – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska terena te je podsjetio na druge dovršene projekte u Kučama.

– Vatrogasci imaju novi vatrogasni dom, sada je dovršeno igralište, a obnovili smo i dio nogostupa te ćemo nastavit raditi i dalje na tome. Međutim svjesni smo i problema aglomeracije i razrovanih cesta koje su u lošem stanju. U potpunosti razumijem naše sugrađane, ali moram napomenuti da nećemo preuzeti niti jednu ulicu i cestu koja ne bude adekvatno napravljena – dodao je gradonačelnik i zamolio mještane za još malo strpljenja.

01.02.2023. – Obilazak igrališta s umjetnom travom u Kučama – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Stjepan Fabijančić iz Mjesnog odbora Kuče zahvalio gradonačelniku Ačkaru i pročelniku Bačurinu koji su prepoznali inicijativu mjesnog odbora i nogometnog kluba.

– Riječ je o rekonstrukciji starog terena koji je obložen umjetnom travom, a kao i u ostalim mjestima pokazalo se kao dobra investicija. Već sada i u ovo doba godine teren je već u funkciji. Nadamo se da će to biti odlična stvar – zadovoljno će Fabijančić.

– Ovaj će nam teren omogućiti bolji rad u klubu. Osim što ga koriste sami nogometaši, koriste ga i djeca. Prednost ovakvih terena s umjetnom travom je ta što se na njemu može trenirati u svim vremenskim uvjetima, a i prostorije kluba su nam čišće – zahvalio se kroz osmijeh predsjednik NK Turopoljac, Daniel Zagorac.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Mještani Weingartnerove ulice u Velikoj Mlaki dobili nogostup

Vrijednost radova je 35 tisuća eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Mještani Ulice Karla Weingartnera u Velikoj Mlaki dobili su novu pješačku stazu u duljini od 370 metara. Kako to izgleda na terenu, jutros je provjerio gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Na početku mandata rekli smo da ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i podizanju standarda naših sugrađana. A jedna od velikih potreba bio je upravo ovaj nogostup, zbog povećanja broja stanovnika, ali i same ceste koja je postala prometnija nakon obnove – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska stavljajući naglasak kako je sigurnost stanovnika na prvom mjestu.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrijednost radova koje je izvodio VG Komunalac je 35 tisuća eura s PDV-om.

– Prvenstveno ova pješačka staza značit će mnogo za sigurnost mještana, pogotovo djecu i mlade koji više neće morati hodati po prometnici. Mjesto se polako povezuje s nogostupima i nadam se da ćemo tako nastaviti i kroz ovu godinu – istaknuo je tajnik MO Velika Mlaka, Petar Jerbić.

To nije kraj radovima u Velikoj Mlaki, naglasio je gradonačelnik Ačkar.

– Do kraj godine u planu je dovršetak nogostupa koji vodi prema dječjem vrtiću u Smendrovićevoj ulici. Znamo i za problematiku u Ulici Kovači koja poplavi uslijed velikih oborina, a jednim velikim projektom koji je u planu probat ćemo riješiti ovaj povijesni problem – istaknuo je Ačkar i najavio početke radova i u ostalim naseljima koji će se rješavati po prioritetima i time odgovoriti na potrebe svih mještana.

01.02.2023. – Obilazak nove pješačke stazu u Weingartnerovoj ulici u Velikoj Mlaki – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno