Povežite se s nama

promet

Tramvaji sutra zaobilaze centar Zagreba

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Objavljeno

na

Zbog održavanja atletske utrke “Zagrebački noćni cener” sutra od 18:45 do 20:15 sati bit će obustavljen tramvajski promet llicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot
Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubec
Linija 12: Ljubljanica – Savska – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Dubrava
Linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Ulica grada Vukovara – Žitnjak
Linija 14: Savski most – Savska – Vodnikova – Glavni Kolodvor – Draškovićeva – Mihaljevac
Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava – Borongaj

– Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje – poručili su iz ZET-a.

promet

Realtivno miran vikend za policiju – prometna bez ozlijeđenih i jedan pijanac za volanom

Cilj akcija pojačanog nadzora je potaknuti pozitivna ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama, gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objavljeno

na

Tijekom proteklog vikenda gorička je policija u akciji pojačanog nadzora prometa evidentirala devet prometnih prekršaja, a dogodila se i jedna prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je evidentirala uobičajene prekršaje, prebrza vožnja, nevezanje sigurnosnim pojasom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te vožnju u neregistriranom autu. Što se tiče pijanih vozača, tijekom ove akcije pojačanog nadzora gorička policija izvješćuje o jednom slučaju.

– U nedjelju, 1.listopada, u 00:20 sati, muškarac starosti 34 godina, upravljao je osobnim vozilom krećući se ulicom Rudolfa Fizira u mjestu Velika Gorica. Na raskrižju sa Zagrebačkom ulicom je zaustavljen u nadzoru prometa. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,88 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, a za navedeni prekršaj na mjestu događaja mu je također uručen Obavezni Prekršajni nalog – priopćila je gorička policija.

Cilj ovih akcija je potaknuti pozitivna ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama, gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

promet

Gorička policija u dva dana kaznila 10 pješaka zbog prelaska na crveno

Osnovni cilj ovakvih preventivno-represivnih policijskih akcija je poticanje pješaka i vozača na pridržavanje propisa, a kako bi se smanjio broj prometnih nesreća.

Objavljeno

na

Policijskom preventivno-represivnom akcijom pod nazivom ‘Zaštita pješaka’, koja se provodila u utorak i srijedu na goričkim prometnicama, utvrđeno je 15 prometnih prekršaja. Gorička policija provodila je akciju u utorak i srijedu od 7 do 15 sati.

– Utvrđeno je 10 prekršaja prolaska pješaka na crveno svijetlo na pješačkom semaforu. Također tijekom akcije utvrđeno je i pet drugih prometnih prekršaja tj. ukupno je utvrđeno 15 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika. Cilj akcije je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu kod vozača i pješaka, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama – priopćila je gorička policija.

Nastavite čitati

promet

Radovi u tijeku: Na dva tjedna se zatvara cesta od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog

Objavljeno

na

Objavio/la

Dionica državne ceste DC36, od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog, bit će zbog radova zatvorena za promet do 27.rujna, javlja Hrvatski autoklub.

Do sutra, petka 15.rujna, bit će zatvorena i dionica Šišljavić-Pisarovina iste državne ceste.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/G.Kiš, cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

Vikend rekorder: 28-godišnjak uhićen zbog vožnje centrom Gorice s 3,21 promila u krvi

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provela je tijekom vikenda akciju pojačanog nadzora u prometu, tijekom koje su utvrdili 13 ciljanih prekršaja. Dva su vozača uhvaćena pijana za volanom, jedan je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, najviše uhvaćenih je vozilo prebrzo, njih četvero, a među ostalim prekršajima su nevezanje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i vožnja u neregistriranom autu. Vikend rekorder po pitanju najveće koncentracije alkohola u krvi uhvaćen je u subotu nešto prije 23 sata u centru Gorice.

– Dana 09. rujna, u 22,55 sati, muškarac starosti 28 godina, upravljao je osobnim automobilom krećući se se kolnikom Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.35 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,21 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa – priopćili su iz goričke policije.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

 

Nastavite čitati

promet

Od 15 do 21:30 u Zagrebu posebna regulacija prometa, ZET-ovi busevi voze obilazno

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i pojedina stajališta.

Objavljeno

na

Zbog održavanja Hanžekovićevog memorijala, međunarodnog atletskog natjecanja, na snazi je posebna regulacija prometa, a iz ZET-a javljaju i kako će pojedine autobusne linije voziti izmijenjenim trasama.

U subotu od 15 do 21:30 bit će zatvoreno istočno parkiralište kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a od 18 do 21:30 sati za promet će biti zatvoren zapadni kolnički trak Ulice HBZ, od Vukovarske do Slavonske avenije, te istočni, do Slavonske avenije do Vukovarske.

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i autobusna stajališta Lisinski u oba smjera, te kod Nacionalne knjižnice – smjer sjever, pa će autobusi koristiti stajalište kod Nacionalne-smjer istok u povratku na terminal Glavni kolodvor.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/ Željko Hladika/PIXSELL

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno