Povežite se s nama

promet

Sve ZET-ove autobusne linije u četvrtak voze obilazno u smjeru Novog Zagreba

Za vrijeme posebne organizacije prometa, ZET-ovo stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Objavljeno

na

Zbog održavanja startne ceremonije Svjetskog reli prvenstva (WRC Croatia Rally 2023), u četvrtak, 20. travnja, od 11 do ponoći, autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u smjeru Novog Zagreba zbog zatvaranja zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice, obavještavaju iz ZET-a.

Autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) prometovat će na način da će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Vukovarsku, desno na Držićevu, pa do Slavonske avenije, potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama. Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Kako će u četvrtak prometovati ostale autobusne linije ZET-a provjerite OVDJE.

 

Naslovna fotografija: Autobusna stanica na Glavnom kolodvoru ZET-ove linije 268 za Veliku Goricu/Grgur Zucko/PIXSELL

promet

Gorička policija u dva dana kaznila 10 pješaka zbog prelaska na crveno

Osnovni cilj ovakvih preventivno-represivnih policijskih akcija je poticanje pješaka i vozača na pridržavanje propisa, a kako bi se smanjio broj prometnih nesreća.

Objavljeno

na

Policijskom preventivno-represivnom akcijom pod nazivom ‘Zaštita pješaka’, koja se provodila u utorak i srijedu na goričkim prometnicama, utvrđeno je 15 prometnih prekršaja. Gorička policija provodila je akciju u utorak i srijedu od 7 do 15 sati.

– Utvrđeno je 10 prekršaja prolaska pješaka na crveno svijetlo na pješačkom semaforu. Također tijekom akcije utvrđeno je i pet drugih prometnih prekršaja tj. ukupno je utvrđeno 15 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika. Cilj akcije je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu kod vozača i pješaka, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama – priopćila je gorička policija.

Nastavite čitati

promet

Radovi u tijeku: Na dva tjedna se zatvara cesta od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog

Objavljeno

na

Objavio/la

Dionica državne ceste DC36, od Lukinić Brda do Cerja Pokupskog, bit će zbog radova zatvorena za promet do 27.rujna, javlja Hrvatski autoklub.

Do sutra, petka 15.rujna, bit će zatvorena i dionica Šišljavić-Pisarovina iste državne ceste.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/G.Kiš, cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

Vikend rekorder: 28-godišnjak uhićen zbog vožnje centrom Gorice s 3,21 promila u krvi

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija provela je tijekom vikenda akciju pojačanog nadzora u prometu, tijekom koje su utvrdili 13 ciljanih prekršaja. Dva su vozača uhvaćena pijana za volanom, jedan je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, najviše uhvaćenih je vozilo prebrzo, njih četvero, a među ostalim prekršajima su nevezanje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i vožnja u neregistriranom autu. Vikend rekorder po pitanju najveće koncentracije alkohola u krvi uhvaćen je u subotu nešto prije 23 sata u centru Gorice.

– Dana 09. rujna, u 22,55 sati, muškarac starosti 28 godina, upravljao je osobnim automobilom krećući se se kolnikom Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.35 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,21 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa – priopćili su iz goričke policije.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

 

Nastavite čitati

promet

Od 15 do 21:30 u Zagrebu posebna regulacija prometa, ZET-ovi busevi voze obilazno

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i pojedina stajališta.

Objavljeno

na

Zbog održavanja Hanžekovićevog memorijala, međunarodnog atletskog natjecanja, na snazi je posebna regulacija prometa, a iz ZET-a javljaju i kako će pojedine autobusne linije voziti izmijenjenim trasama.

U subotu od 15 do 21:30 bit će zatvoreno istočno parkiralište kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a od 18 do 21:30 sati za promet će biti zatvoren zapadni kolnički trak Ulice HBZ, od Vukovarske do Slavonske avenije, te istočni, do Slavonske avenije do Vukovarske.

Autobusne linije 166, 229, 241, 268, 310 i 311 s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a ukidaju se i autobusna stajališta Lisinski u oba smjera, te kod Nacionalne knjižnice – smjer sjever, pa će autobusi koristiti stajalište kod Nacionalne-smjer istok u povratku na terminal Glavni kolodvor.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/ Željko Hladika/PIXSELL

Nastavite čitati

promet

FOTO Neuspješno polukružno skretanje – autom srušio prometni znak i završio na rinzolu!

Čekajući na semaforu, čitatelji su svjedočili nesvakidašnjem vozačkom manevru, pa to podijelili s nama.

Objavljeno

na

Čekajući na semaforu na raskrižju Avenije Pape Pavla II i Ulice Hrvatske bratske zajednice kod stadiona, brojnim se vozačima pojavio upitnik iznad glave dok su promatrali vozača koji je došao iz smjera Rakarja. Naime, kako su nam napisali uz popratne fotografije, vozač se namjeravao polukružno okrenuti i vratiti se na Aveniju, no iz tko zna kojih razloga, umjesto na cesti s autom je završio na – rubnjaku iliti rinzolu! U tom je pokušaju uspio ‘pokositi’ i prometni znak. Očito i sam zbunjen učinjenim, vozač je izišao iz automobila procjenjujući štetu, a zbog lokacije na kojoj je zapeo zasad se ne stvaraju gužve.

Foto: čitatelj/Cityportal.hr

 

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno