Poveži se s nama

Vijesti

Stanari Tomaševićeve ne vjeruju u početak radova, obratili se i MOST-u

Bekavac najavio kako će brzo krenuti u rješavanje ovog problema ukoliko postane gradonačelnik, a ako problem ubrzo ne riješi spreman je dati i ostavku

Objavljeno

– Dok ne vidimo prvi stroj, dok ne počnu nešto raditi, mi ne vjerujemo. Od 2013. godine stalno neka obećanja. Tko će meni obećat da mi dijete neće nastradati?  Pozivamo i v.d. gradonačelnika Ačkara neka dođe razgovarati s nama, ali on ne želi doći, nitko ne želi s nama razgovarati, a nas muči ozbiljna situacija. Mi smo građani. Kupio sam stan, platio 3.000 eura poreza, plaćam doprinose i komunalnu naknadu, a ne može se ovo napraviti. Vrtići, srednja škola, centar grada, bazeni su tu, a nemamo gdje parkirati. Mi tražimo da nam se pokažu papiri i kažu točan početak i kraj radova – kazao je Zoran Lovrić, vlasnik stana u jednoj od zgrada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića, na sinoćnjem okupljanju stanara.

Naime, iako je Grad Velika Gorica najavio kako će u travnju započeti rekonstrukcija ove sporne ulice, a objavljeni su i tehnički detalji njezina uređenja te završila i javna nabava za odabir izvođača radova, stanari Tomaševićeve nisu uvjereni kako će uskoro vidjeti strojeve u svojoj ulici. I zato su, nakon što su u siječnju prosvjedovali, sada odlučili reagirati i pozivanjem političkih stranaka iz oporbe. Prvi su u Tomaševićevoj konferenciju za medije održali članovi MOST-a, Ivan Bekavac i Damir Slojšek.

23.3.2021. Velika Gorica – Pressica MOST-a u Tomaševićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Ovuda sam prolazio kao školarac prema školi i pamtim ovu ulicu upravo ovakvu kakva je danas, ona postoji 50 godina i svih ovih godina nje se uložilo ništa. Nitko iz gradske uprave nije došao ovim građanima, ispričao se zbog zanemarivanja, ponudio neka rješenja, suradnju, tražiti partnerski odnos. Građani Tomaševićeve trebaju prestati biti građani drugog reda. Dvije generacije su stasale u nesigurnim uvjetima u centru našeg grada- kazao je MOST-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Bekavac, dok je Slojšek dodao kako je žalosno da je vlast “pustila priopćenje o uređenju ulice” čim su saznali za ovu pressicu.

– Tomaševićeva ulica je eklatantan primjer zanemarivanja potreba građana. 50 godina čekanja je previše. Za dva mjeseca ćemo promijeniti sve ovo. Ukoliko na primjeren način u prvih dvije godine svog mandata ne uredim ovu ulicu, ja ću dati ostavku! Neka se onda kaže tko u ovom društvu laže i tko je lagao sve ove godine, i kad prestaje laž. Laž prestaje danas – zaključio je Ivan Bekavac.

23.3.2021. Velika Gorica – Pressica MOST-a u Tomaševićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Kultura

FOTO: Szeged Trombone Ensemble otvorio 15. Velikogorički Brass festival

Objavljeno

on

Autor

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mađarski ansambl Szeged Trombone Ensemble otvorio je 15. Velikogorički Brass festival  u Parku dr. Franje Tuđmana večeras (četvrtak, 24. lipnja 2021.) s početkom u 20 sati. Prije izlaska mađarskih glazbenika na pozornicu okupljenim posjetiteljima kratkim govorima obratili su se Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Tomislav Špoljar, umjetnički direktor Brass festivala i Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije, koji je i otvorio Festival.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Među posjetiteljima su bili, između ostalih, predstavnik Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica i Dražen Kurilovčan, voditelj Odjela za kulturu POUVG-a.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Moderatorica programa bila je Mirjana Marković.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Počela gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom

Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju…

Objavljeno

on

Polaganjem kamena temeljca, počela je gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline. Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju. Gradnja objekta se u stopostotnom iznosu – s 14,09 milijuna kuna, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta „Okruženje za samoostvarenje“, u sklopu kojega se objekt gradi, je Udruga „Srce“, a partneri Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

– Iako se naše društvo sporo razvija, današnje polaganje kamena temeljca je dokaz da ono ipak postaje inkluzivno i da u njemu vidimo budućnost. U proteklih 16 godina Udruga ‘Srce’ je uvijek oko sebe imala dobre ljude, a njihova pomoć nije izostala ni ovoga puta- rekla je Đurđa Penava, predsjednica „Srca“, dodavši da je projekt „Okruženje za samoostvarenje“ prepun emocija.

Župan Stjepan Kožić rekao je da bi društvo bilo puno osjetljivije prema osobama kojima je potrebna pomoć kada bio bilo više udruga poput „Srca“.

– Svega ovoga ne bi bilo bez marljivih članova Udruge, prije svega roditelja, asistenata i volontera, koji su znali na koji način uspješno osmisliti i prijaviti ovaj projekt za bespovratna europska sredstva. Zagrebačka županija je dosad podržala niz vaših aktivnosti, a bit će uz vas i u budućem vremenu. Pomoći će realizaciju projekata koje ćete iznjedriti s ciljem podizanja kvalitete života vaših štićenika –  rekao je župan.

 

Nastavi čitati

Kultura

Ivanje u Novom Čiču posvećeno najmlađima

Radionice, čitanje priča za djecu, šatorski kamp i još mnogo toga…

Objavljeno

on

Mještani Novog Čiča u subotu će proslaviti dan svog zaštitnika sv.Ivana Krstitelja. Na žalost, zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVID-19, Ivanje će se održati bez već naveliko poznate Međunarodne smotre folklora.

– S obzirom na to, ove godine smo ovu manifestaciju odlučili održati u skromnijem izdanju i posvetiti je najviše djeci – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Na prostoru Etno naselja Novo Čiče, održat će se različite radionice i čitanje priča za djecu, izvest će se predstava za djecu pod nazivom “Uzbuna u plastičnom carstvu “, a postavit će se i šatorski kamp i napuhanci kako bi se najmlađi što bolje zabavili.

– Naravno, pripremili smo i kraći tamburaški koncert članova tamburaške sekcije KUD ”ČIČE” Novo Čiče, a po prvi puta predstavit će se i sekcije osoba s invaliditetom, te će se predstaviti tamburaška i pjevačka sekcija – objašnjava Duvnjak.

Uz sve ove sadržaje, moći ćete uživati u domaćim gastro delicijama, a cijeli program počinje u 16:30 sati.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno