Poveži se s nama

Crna kronika

Sinoć provaljeno u mljekomat u Pleškoj ulici

Druga provala u samo tjedan dana

Objavljeno

Pokušaj provale u kuću u Šiljakovini dogodio se u noći s 28. na 29. listopada od 13 do 19 sati. U obiteljsku kuću u Ulici Fiketi provalnik je ušao kroz prozor na terasi, nakon čega je ispremetao stvari po kući. Iz nepoznatog razloga napustio je prostor ništa ne otuđivši.

Obiteljska kuća u Okuju našla se na meti provalnika početkom tjedna, točnije 28. listopada od 10,30 do 16 sati. Provalnik je u ovom slučaju iskoristio metalne ljestve kako bi se popeo na gornju etažu kuće u Ulici Gajec. I ovaj put provalnik je obio prozor i ispremetao stvari, a u unutrašnjosti ga je čekao bogat plijen. Lopov je pronašao gotovinu i zlatni nakit vrijedne više od 10 tisuća kuna, s kojima se uputio u nepoznato.

Na meti lopova dva puta ovoga tjedna našao se i mljekomat u Pleškoj ulici. Prvi put u njega je provaljeno 28. listopada, a drugi put sinoć.

– Provalnik je prvo onesposobio lokot, a zatim savio vrata i tako ih nasilno otvorio. Iz mljekomata su zatim ukradene ladice s novcem u kojima se nalazilo 2 tisuće kuna. Šteta je nešto veća s obzirom na to da je došlo do uništenja mljekomata – rekao je Nikica Ljubanović, policijski inspektor PP-a Velika Gorica.

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Crna kronika

U kasnim noćim satima provalio u pečenjaru

Iz blagajne ukrao kovanice

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći sa subote na nedjelju provalio, između 22 i 7,40 sati ujutro, provalio je u pečenjaru u Ulici Slavka Kolara 2A.

– Nepoznati počinitelj prikladnim predmetom razbio je staklo stijenke prodajnoga pulta i kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost. Iz registra blagajne izvršio je potom krađu oko 100 kuna pologa u raznim kovanicama – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno