Povežite se s nama

Politika

SDP-ovci se oglasili o ZET-u, traže bolju kvalitetu i sigurnost javnog prijevoza

Poručuju:”ZET-ova usluga nije adekvatna za ono što plaćamo, a na ucjene ne možemo i ne smijemo pristati”

Objavljeno

na

Svjesni činjenice kako se uskoro približava kraj godine, kada ističe i ugovor Grada Velike Gorice i ZET-a o prijevozu putnika, gorički SDP-ovci su poslali priopćenje u kojem izražavaju zabrinutost za budućnost i kvalitetu prijevoza putnika do Zagreba.

– U nedavno usvojenom Proračunu za 2023. imamo predviđena sredstva za subvencioniranje javnog prijevoza (6 milijuna eura) i još uvijek ne znamo hoće li, tko će i po kojoj cijeni voziti Goričane prema Zagrebu, a o linijama na prostoru Velike Gorice da i ne govorimo. Podsjećamo da je u kampanji gradonačelnik govorio o 16 novih linija, prošla je godina dana i ništa se nije dogodilo – kažu iz SDP-a.

U nastavku su se osvrnuli i na učestale prigovore građana o kvaliteti ZET-ove usluge. Pitaju se kako zaštititi građane pogođene učestalim kašnjenjem i “preskakanjem” vožnji.

– Najnovija pojava na autobusnim stanicama je da voznog reda nema, što znači da sada ne da autobusi kasne, nego ne znamo ni kada bi trebali voziti. U našem zadnjem priopćenju postavili smo pitanje: Ima li vozni red stavljen na svaku autobusnu stanicu ikakvu težinu i do kada će stanovnici Velike Gorice biti diskriminirani kvalitetom usluge naspram drugih dijelova koje pokrivaju svojim prijevozom?! Odgovor na to je potpuno uklanjanje voznog reda! Pa gdje toga još ima? – poručuju iz SDP-a.

U svom priopćenju još navode: “Tražimo od gradonačelnika i većine u Gradskog vijeću da dobro promisle o prethodnoj suglasnosti za prihvaćanje Općih uvjeta poslovanja ZET-a kojima se utvrđuju: uvjeti pružanja usluge, međusobna prava i obveze isporučitelja i korisnika, kao i način mjerenja, obračuna i plaćanja isporučene usluge. Ovakvi ponuđeni Opći uvjeti osim što su suprotni zakonu, nisu u interesu građana i grada Velike Gorice.”

I za kraj, predlažu i osnivanje gradskog Povjerenstva koje bi zaštitilo interese građana i poboljšalo kvalitetu prijevoza.

– Usluga koju ZET pruža našem Gradu najčešće nije adekvatna za ono što plaćamo, a na ucjene ne možemo i ne smijemo pristati. Osnivanje Povjerenstva omogućilo bi koliko toliku kontrolu vezanu za pritužbe naših sugrađana i kvalitetnije vodilo brigu o pravima naših potrošača – smatraju čelni ljudi gradskog SDP-a.

Gospodarstvo

Kako Velika Gorica troši i zarađuje provjerite uz Vodič kroz Proračun za građane

Proračun Grada Velike Gorice u 2023. u visini 93,2 milijuna eura prvi je proračun iskazan u eurima, te prvi koji je pripremljen prema novom ustroju Gradske uprave.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako bi svim stanovnicima na što jednostavniji način prikazali gradske prihode i rashode u Gradskoj upravi su i ove godine pripremili Vodič za građane kroz Proračun za 2023. godinu

Ovogodišnji gradski proračun u visini 93,2 milijuna eura prvi je proračun iskazan u eurima, te prvi koji je pripremljen prema novom ustroju Gradske uprave. Iz Grada ističu kako su najveća proračunska izdvajanja ona za školstvo, predškolski odgoj i komunalna ulaganj (prometna infrastruktura i drugo).

Za proučavanje gradskih prihoda i rashoda kliknite OVDJE.

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Kuče proslavilo svoj dan!

Mjesni odbor će u fokus staviti obnovu i održavanje društvenog doma, razvoj prometne infrastrukture, te razvoj športskog i društvenog života mjesta, poručio je Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče.

Objavljeno

na

Objavio/la

Svetom misom u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana, te proslavom uz iće, piće i domaće tamburaše u Društvenom domu u organizaciji Mjesnog odbora, mještani i udruge Kuča proslavili su svoj dan. Slavljenicima je došao čestitati i velikogorički gradonačelnik, Krešimir Ačkar.

Foto: Dan mjesta Kuče/FB Krešimir Ačkar

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Proslava Dana mjesta Kuče ujedno je i prilika za osvrt na sve što je učinjeno prošle godine u mjestu, te što se planira ove godine.

A prošle godine se puno lokacija od interesa za lokalnu zajednicu uredilo, a neke nove su izgrađene, otkriva nam Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća MO Kuče.

– Odlična suradnja našeg Mjesnog odbora Kuče i Grada Velike Gorice rezultirala je izgradnjom nogostupa u Petrovoj ulici između križanja s Nazorovom ulicom i Ulicom Kneje, asfaltiranjem Nazorove ulice u punoj širini prilikom provedbe projekta aglomeracije, završetkom izgradnje novog Vatrogasnog doma, kao i  izgradnjom nogometnog terena s umjetnom travom na terenima NK Turopoljac – ističe.

Foto: adventska zabava u Društevnom domu Kuče/MO Kuče

Tu je i zajednički projekt kojim su Grad i mjesni odbor aplicirali na projekt Zagrebačke županije čime je osiguran iznos od 160.575,00 kuna, čime je uređen potresom oštećeni dio unutrašnjosti Društvenog doma.

– Mjesni je odbor pak iz vlastitih sredstava uredio sanitarni čvor u prostorijama društvenog doma, nabavljene su dvije vatrogasne brentače za djecu i ustupljene na korištenje DVD-u Kuče,  zaštitne mreže koje su ustupljene na korištenja NK Turopoljac, te je nabavljena hrvatska zastava koja je ustupljena na korištenje Plemenitoj sučiji Kuče – kaže Fabijančić.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Ponosan je i na odličnu suradnju mjesnog odbora s udrugama koje djeluju u mjestu, a sve koje aktivno djeluju imaju za rad osigurane prostorije.

– Tako su prošle godine ustupljene prostorije Društvenog doma i  Udruzi veterana Domovinskog rata Velika Gorica – Klub Damir Črnko Kuče, Udruzi umirovljenika Kuče, te DVD-u Kuče, a svoje aktivnosti tamo ima i Hrvatsko pjevačko društvo Kučani

Grad je usvojio i njihov prijedlog da se ulica koja se proteže od ulice Braće Radića do Ulice Miroslava Krleže nazove Ulica Damira Črnka, po poginulom branitelju Domovinskog rata.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

S ostatkom raspoloživih sredstava Mjesni odbor je donio odluku o nabavci penjalice i koša za smeće za Park hrvatskih branitelja, usisavača za održavanje Društvenog doma te za nabavku ukrasa za bor i svih potrebnih stvari za provedbu adventskog druženja, dječje božićne radionice i podjele poklona djeci za svetog Nikolu.

U suradnji s udrugama, Mjesni odbor Kuče proveo je niz aktivnosti – adventska druženja, dječju božićnu radionicu i dolazak Svetog Nikole za djecu.

– Ovim putem se zahvaljujemo udrugama, mještanima i prijateljima koji su se priključili pripremi i provedbi događaja te koji su uveličali prekrasno adventsko druženje -poručuje predsjednik Vijeća MO Kuče.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Od prošlogodišnjih akcija svakako treba spomenuti dvije koje su organizirali za njihovog malog i teško bolesnog sumještanina, Nou Kokanovića.

– Prva humanitarna akcija je održana u travnju 2022. godine u obliku humanitarnog turnira u beli, a druga humanitarna akcija se odvila tokom provedbe adventskog druženja, gdje su se prikupljali dobrovoljni prilozi. Ovim putem hvala svim ljudima dobre volje koji su se uključili u provedbu humanitarnih akcija i pokazali veliko srce – poručuje.

U osvrtu na prošlu godinu s ponosom ističe i veliko priznanje dodjeljeno na Dan Grada Velike Gorice njihovom sumještaninu Krunoslavu Milatoviću, predsjedniku DVD-a Kuče Krunoslavu Milatoviću, za dostignuća na području društvenih djelatnosti.

Foto: Dan Grada V.Gorice, dodjela priznanja za dostignuća na području društvenih djelatnosti
Krunoslavu Milatoviću, predsjedniku DVD-a Kuče /MO Kuče

Od planova za ovu godinu, ističe.

– Treba naglasiti da projekt aglomeracije ulazi u svoje finalne faze, a mjesni odbor će staviti fokus na obnovu i održavanje društvenog doma, razvoj prometne infrastrukture, te razvoj športskog i društvenog života mjesta – završno je rekao Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Nastavite čitati

Politika

Mirjana Pontoni: Pamtim samo sretne dane

Osnivanje Grada Velike Gorice, prvi Statut, osam gradonačelnika u četiri godine i još puno toga zbilo se u gotovo tri desetljeća karijere koliko je u gradskoj upravi provela Mirjana Pontoni, dugogodišnja tajnica Gradskog vijeća.

Objavljeno

na

Objavio/la

Punih 27 godina Mirjana Pontoni svjedočila je, i to iz prvog reda u sjedištu gradske vlasti, kao pročelnica Službe Gradskog vijeća, odnosno tajnica Vijeća, brojnim povijesnim trenucima našeg nekad malog, a danas sve većeg grada. Nije tu nedostajalo ni burnih političkih promjena, jer izmijenilo se na čelu našeg grada u samo nekoliko godina čak osam gradonačelnika! No, bilo je tu i puno radosnih trenutaka – osnivanje Grada Velike Gorice, prvog Statuta, brojnih gradskih ustanova…

S prvim danom ove godine otišla je u zasluženu mirovinu. Priča nam, uz smijeh, kako je primijetila da je sugrađani malo pozornije gledaju zadnjih mjesec dana, brojni joj i čestitaju, jer su putem portala i društvenih mreža doznali da ide u mirovinu, nakon što su se s njom javno oprostili i gradonačelnik Ačkar i predsjednik Gradskog vijeća Bekić, kao i svi gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2022.godini.

Otkrila nam je što će pamtiti i čemu se najviše veseli u novom životnom razdoblju. Iako nikada nije bila članica političke stranke, u gradskoj vlasti bila je bitan sudionik, i to od prvih dana.

– U Gradu Velikoj Gorici sam od njegovog osnutka, od 1995. godine. Radila sam u ovoj zgradi, ali u Poreznoj upravi, i trebali su pravnika za mjesto tajnika Gradskog poglavarstva. Nisam uopće znala u što idem, ali, iskreno, plaća je bila puno bolja nego u ministarstvu. I tak’ sam došla u grad. Kad je ukinuto Poglavarstvo, od 2006.godine sam tajnica Gradskog vijeća – priča nam.

U tom periodu izmijenilo se i puno šefova, gradonačelnici su se u jednom periodu mijenjali doslovno k’o na traci!

– Sa svima sam surađivala jednako. Prvi je bio Josip Bobesić, to je bilo jako turbulentno na početku, jer u četiri godine se izmijenilo osam gradonačelnika, i to je bilo vrlo teško za pratiti. To su izbori, pa izglasavanje nepovjerenja…. Od kad sam ja tu, toliko se zakon mijenjao, ali eto, i to smo pregrmili. Osnivali smo Grad, donijeli prvi Statut, pokretali Ustanovu za djecu, mlade i obitelj, Turističku zajednicu… To su dragi trenuci, kad stvarate nešto novo. Bilo nas je i puno manje, u Gradu smo pravnici bili samo Neven Karas i ja, a sad je to već nešto drugo. Uglavnom, ima i lijepih i ružnih i stresnih situacija, k’o i svugdje, ali sve je to za ljude. Svaki period je nosio nešto, imali smo dvaput i povjerenika Vlade, Gorica je zahtjevan grad, a čak su zbog nas mijenjali i neke zakone. Imali smo dosta situacije koje je rijetko koji grad imao. I nekako, kad sve prebrodimo i riješimo, osjetite zadovoljstvo. Bilo je itekako uzbudljivo, i stresno i lijepo, a o manje lijepom nećemo. Pamtim samo sretne dane! – diplomatski kaže.

Foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

U gradskoj upravi kruži priča kako je Mirjana Pontoni jedna dosta stroga gospođa, kažemo joj, a ona se smije. No, razumije odakle takvo mišljenje i s time se u potpunosti slaže, jer “samo tako treba raditi i onda nema problema”.

– Ja ne bih rekla stroga, ali jednostavno želim da se poštuju propisi i zakoni. I znam da se to ne sviđa uvijek svakome, ali ako me pitaju za savjet, kažem što bi i kako trebalo napraviti. I teško odustajem od toga. Možda je tu ta moja strogoća. Ali, da bi tolike godine radili i da nema prigovora Revizije, morate voditi računa o svemu. Tako barem radimo mi ‘od nekada’, za ove mlade ne znam…

Brojni ju zbog njenog blagog naglaska smatraju Slavonkom, no iako je rođena u Vukovaru, ona je prava Dalmatinka. A čini se kako će sad puno više, ako ne i većinu vremena provoditi upravo na jednom dalmatinskom otoku.

– U Velikoj Gorici živim od 1981. godine, tu sam se doselila iz Zagreba. Kad sam završila fakultet, tu smo povoljnije kupili stan i nikad mi nije bilo žao, puno je mirnije. Srednju školu sam završila u Vinkovcima, ali nisam Slavonka. Mama je s Raba, a tata s Korčule, no kako su bili državni službenici, puno su se zbog službe selili, pa sam se ja tako rodila u Vukovaru. Prvi razred završila u Županji, pa smo došli u Vinkovce, gdje sam završila srednju školu, a nakon toga su slijedili Zagreb i Velika Gorica.

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Kćerka jedinica Lana, inženjerka biologije, živi u obiteljskoj kući na Rabu, tamo se zaposlila i udala.

– Imam i jednog unuka, Lovro ima devet i pol godina i najveće veselje mi je što ću u mirovini imati više vremena biti s njim. Budući da su daleko, sve se svodilo na godišnje odmore, koji su rijetko bili ‘u komadu’, pokoji vikend. Sad me i on pita kad ću u mirovinu, da se više družimo. Evo, tome se zbilja veselim.

Za sve one koji ostaju iza nje ima i pokoji mudri savjet.

– Držati se propisa, zakona, i onda se ne bojite ničega. I sve je u redu. Uvijek se nađe način da se ostvari što se hoće, ali na jedan legalan način. Eto, to je moj savjet i tako se jedino može naprijed bez ikakvih problema. Nikad nisam bila član nijedne stranke, a život mi je obilježen politikom. Radila sam posao za koji sam plaćena, bez obzira tko je bio na vlasti. Po meni je to normalno, vi ste tajnik svih vijećnika, i onih na vlasti i u oporbi, treba imati tu ravnotežu – zaključuje.

Nastavite čitati

Politika

Prvi “euro proračun”: Više od 93 milijuna € za vrtiće, kolodvor, inkubator…

Na devetoj sjednici ovog saziva Gradskog vijeća izglasan je proračun za sljedeću godinu s rekordnim iznosom, a ukupno se raspravljalo o 28 točaka dnevnog reda

Objavljeno

na

Na sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća u ponedjeljak 16 vijećnika podignulo je ruku za predloženi Gradski proračun za 2023. godinu, s projekcijama za 2024. i 2025. Bilo je to dovoljno da prijedlog gradskog vodstva bez problema prođe, a posebnost u svemu tome bila je u činjenici da su se iznosi prvi put iskazivali u eurima. Sasvim konkretno, predložen je proračun u iznosu od 93.277.910,00 eura, što će sve do 31. prosinca značiti nešto manje od 700 milijuna kuna.

Rekordna je to brojka što se tiče Velike Gorice, nikad proračun nije otišao u ovakve visine, a u njemu je cijeli niz detalja za istaknuti, počevši od toga da se planiraju prihodi od ukupno 93 milijuna eura, dok su rashodi porasli za 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

– Proračun donosimo u uvjetima visoke stope inflacije, a naglasak je na funkcioniranje grada bez stopiranja razvojnih projekata i socijalnih programa. Cilj je bio nastaviti s povećanjem vrtićkih kapaciteta, kojima ćemo dobiti gotovo 400 novih mjesta za našu djecu – istaknuo je, između ostaloga, gradonačelnik Krešimir Ačkar pri predstavljanju proračuna.

Riječ je o planiranoj gradnji novih vrtića u Kolarevoj i Pokupskoj ulici, kao i dovršetak prilagodbe prostora u VG Goričanki, koja bi trebala biti gotovo početkom sljedeće godine.

Osim toga, nastavit će se radovi na izgradnji Muzejskog centra, kao i Poduzetničkog inkubatora, a želja je i poboljšati energetsku učinkovitost u gradu kroz postavljanje solarnih panela na krovove zgrada, u sklopu projekta “Velika Gorica – solarni grad”. Modernizirat će se i javna rasvjeta, najavljeno je i cijeli niz radova na komunalnoj infrastrukturi

– U razdoblju pred nama želimo realizirati i dugo najavljivane projekte kao što su novi autobusni terminal, centar za starije osobe, most u Čičkoj Poljani i nova škola u Dubrancu. Uz to, plan je i uređenje željezničke stanice – rekao je gradonačelnik.

I dok su iz vladajuće većine, naravno, hvalili proračun i isticali kako Velika Gorica ide u pravom smjeru, iz oporbe su, naravno, imali drukčije poglede. Ivi Jelušiću zasmetao je, između ostaloga, manjak transparentnosti, kao i proračunske cifre koje je nazvao “nerealnima, kao i prošle godine”. Ivanu Bekavcu zasmetalo je što su značajno smanjena sredstva za sport, rekreaciju, socijalnu skrb, zdravstvo i kulturu, a Zvonko Kunić mišljenja je kako su programi građenja i održavanja komunalne infrastrukture trebali ići na javno savjetovanje.

28.11.2022. – Velika Gorica – 9. Sjednica Gradskog vijeća 28.11.2022 – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ozren Robić upozorio je kako su neke projekcije u proračunu nerealne, a Damira Slojšeka zasmetalo je što je dio projekata i ovoga puta prebačen na sljedeću godinu. Marijo Zdelar proračun je nazvao neozbiljnim, a na sve takve kritike vladajući su odgovarali kako je on promjenjiv i fleksibilniji nego prethodnih godina.

Rasprava o proračunu bila je treća točka dnevnog reda, koja se nadovezala na izvješće o radu gradonačelnika, a ukupno se raspravljalo o 28 točaka.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Aktualac Gradskog vijeća: Ceste, biciklističke staze, javni prijevoz, stipendije i još niz otvorenih tema

U planu su dodatni bazeni i sunčalište u gradu, gradnja Interpretacijskog centra u Andautoniji, te pješačko-biciklistička staza do Male Bune. Do proljeća bi trebala biti gotova pješačko-biciklistička staza uz Vukovinsko jezero, koja bi trebala izlaziti u samom Starom Čiču.

Objavljeno

na

Objavio/la

I na današnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća bilo je prilično dinamično, a otvoren je čitav niz tema – od uvijek aktualne Aglomeracije, stanja cesta i kritičnih raskrižja, projekata biciklistički staza, lokalnog javnog prijevoza, a moglo se čuti i najave za neke nove projekte.

Serijal vijećničkih pitanja otvorio je Igor Horvačić upitom o rokovima završetka asfaltiranja cesti i nogostupa u Buševcu, Ogulincu i Lukavcu. Obzirom na nedovršenost kolnika vijećnik napominje kako ljudi hodaju po državnoj cesti, a rokovi završetka su najavljeni do 10.studenog. Gradonačelnik Krešimir Ačkar ističe kako je upoznat s problematikom, te očekuje da direktor Vodoopskrbe pojasni situaciju.

– Što se tiče nogostupa, vrlo su bitni zbog sigurnosti, to treba biti i biciklistička staza. Sigurno ćemo to riješiti iduće godine – najavio je gradonačelnik.

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Vedrana Zobeca zanimalo je što se poduzima po pitanju stipendija i u kojoj je fazi Poduzetnički inkubator.

– Možemo s ponosom reći bez obzira na ovo vrijeme inflacije i krize nismo smanjivali stipendije. Imat ćemo od iduće godine 20 studentskih i 30 učeničkih, za deficitarna zanimanja ćemo povećati na 50 stipendija, a za to ćemo osigurati milijun kuna. Rok za završetak Poduzetničkog inkubatora, koji je većinom financiran iz EU fondova je 12 mjeseci – odgovorio je gradonačelnik.

Ozrena Robića zanimalo je što je s garancijama radova na projektu Aglomeracije, te što će biti  s javnim gradskim prijevozom, obzirom da ugovor sa ZET-om ističe krajem godine.

–   Dvije godine nakon preuzimanja radova imamo vremena za popravak. Nema šanse da preuzmemo radove ako neće biti u redu. Neke ulice su možda prerano asfaltirane, nisam te struke. Postoji niz objektivnih okolnosti, ali neke stvari nisu dobre. Nekvalitetne stvari rješavaju izvođači o vlastitom trošku – rekao je gradonačelnik.

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Po pitanju gradskog prijevoza, pročelnik Dubravko Katulić kaže kako u suradnji s Prometnim fakultetom pripremaju dokumentaciju, te se očekuje da će se idućeg tjedna raspisati javna nabava za lokalni prijevoz.

Zvonko Kunić pitao je što je sa sporazumima s kineskim investitorima koji su najavljivali izgradnju novog stadiona, na što je gradonačelnik obećao pismeni odgovor, obzirom da o navedenim dogovorima nije imao previše saznanja.

Informacije i izvještaji o trošenju proračunskih sredstava trebali bi uskoro, vjerojatno do kraja godine biti javno dostupni na mrežnim stranicama Grada, odgovor je na pitanje Damira Slojšeka, kojeg je zanimalo i kada će se riješiti problematična raskrižja na lokacijama Ivana Pavla II, kod Sisačke i u zoni Meridijana 16.

– Radi se o državnim cestama, pa smo učestalo Hrvatskim cestama ukazivali na tu problematiku. Oni su napravili projekt. Skretanje prema ZTC-u će biti dozvoljeno samo iz smjera Siska, a kod Meridijana 16 izrađen je projekt semaforskog uređaja, rekli su da će to možda biti već ove godine. Nadam se da će to biti tako – otkrio je pročelnik Dubravko Katulić.

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Stipo Duvnjak otvorio je temu novih natječaja europskih fondova.

– Grad se prijavio na natječaje vezano za obnovu dječjih vrtića u Kolarevoj i Kurilovcu, vrijednosti preko 13,6 milijuna kuna, a tu bi dobili još 336 mjesta za djecu. Trenutno su u priprema još tri prijave, vezano uz turističku djelatnost – Interpretacijski centar i popratni sadržaji arheološkog parka Andautonija, VG bazen i biciklistička staza. U planu je olimpijski i dječji bazen, te sunčalište. Pješačko-biciklistička staza išla bi do groblja u Kušancu i onda biciklistička do Male Bune – najavio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Po pitanju izvedenih radova na Majerovoj ulici, pročelnik Katulić je izvijestio kako stručne službe provode nadzor, te će se prije plaćanja i preuzimanja sve provjeriti.

Vijećnici su doznali i kako se još čeka odluka po pitanju gradnje pročistača. Direktor VG Vodoopskrbe, Krunosla Višić, podsjetio je kako je Državna komisija za provedbu postupaka nabave donijela odluku o poništenju odabira izvođača i vratila postupak na ponovni pregled i ocjenu ponuda.

– Stručno povjerenstvo još provodi provjere obzirom na kompleksnost dokumenata, a taj je postupak tajni. Sastavljaju zapisnik i nakon toga ćemo imati odluku – pojasnio je.

FOTO: sjednica Gradskog vijeća, Aktualni sat/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

U ime velikogoričkih atletičara, Zvonimir Lovrić, je ukazao na probleme s kojima se suočavaju, pa je na prijedlog gradonačelnika odlučen zajednički obilazak, te daljnji dogovor kako bi se našlo zajedničko rješenje.

Ivan Bekavac ukazao je na navodno problematični natječaj za uređenje igrališta u Rakarju, na što je gradonačelnik pozvao da se sve sumnjive postupke prijavi nadležnim institucijama.

Pročelnica Gordana Mikulčić Krnjaja odgovarajući na pitanje vijećnika Anrija Targuša najavila je kako će nakon što Urbanistički zavod izradi prijedlog prostornog plana isti biti upućen u javnu raspravu. Za kraj aktualca gradonačelnik je rekao kako su dva projekta biciklističkih staza u procesu ishođenja lokacijskih i građevinskih dozvola.

– Dugo se rješavaju imovinsko-pravni odnosi na lokacijama prema Maloj Buni i prema Čiču. Do proljeća bi trebala biti gotova pješačko-biciklistička staza uz Vukovinsko jezero, koja bi trebala izlaziti u samom Starom Čiču. To su 90 posto EU i državna sredstva. To je projekt tri jezera, jedan novi turistički sadržaj, a rok je do kraja mandata – najavio je.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno