Povežite se s nama

Vijesti

S radom krenula mobilna reciklažna dvorišta, evo rasporeda

Danas i sutra, 6. i 7. ožujka, mobilno reciklažno dvorište postavljeno je u Kurilovcu u Lomničkoj ulici.

Objavljeno

na

Nakon kratke zimske pauze, VG Čistoća kreće s postavljanjem mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim četvrtima i mjesnim odborima koja od danas 6. ožujka kreću s radom. Mobilno reciklažno dvorište je namijenjeno razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada.

– Prilikom predaje otpad mora biti razvrstan prema kategorijama. Ako otpad nije propisno razdvojen, radnik u reciklažnom dvorištu nije dužan preuzeti otpad – ističu iz VG Čistoće.

Danas i sutra, 6. i 7. ožujka, mobilno reciklažno dvorište postavljeno je u Kurilovcu u Lomničkoj ulici, nakon toga seli se u Rakarje iza Društvenog doma, a tamo će biti postavljeno 8. i 9. ožujka. Iduća lokacija je igralište u centru Plesa, u petak 10. ožujka i ponedjeljak 13. ožujka, a radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od 9 do 17 sati.

Foto: Mobilno reciklažno dvorište VG Čistoća

U reciklažnom dvorištu odlažu se sljedeće vrste otpada: • otpadni papir i karton te kartonska ambalaža • staklena ambalaža i staklo (boce, staklenke) • metalna ambalaža, opasna i po tlakom (sprejevi, dezodoransi) • električni i elektronički otpad (kućanski aparati i strojevi) • glomazni otpad • plastična ambalaža • ambalaža i ostaci tvari s oznakama opasnosti (zapaljivo, otrovno, ekotoksično, itd. – boje, lakovi, otapala, kiseline, lužine, otrovi, ljepila, sredstva za čišćenje i druge opasne tvari iz kućanstva te onečišćena ambalaža) • fluorescentne cijevi i fluokompaktne žarulje (samo čitave, ne razbijene!) • akumulatori i baterije • jestiva ulja i masti • mineralna ulja i zauljena ambalaža, uljni filtri • tinte i toneri…

– Uz mobilno reciklažno dvorište postavlja se i kontejner za glomazni otpad gdje korisnici mogu odložiti glomazni otpad iz kućanstva. Glomaznim otpadom se NE SMATRA: građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, drvena i plastična stolarija, građevinski materijali od azbesta i gipsa, šuta…) te problematični opasni otpad (zauljena ambalaža, motorna ulja, stari lijekovi, boje…) – dodaju iz Čistoće.

Daljnji raspored rada mobilnog reciklažnog dvorišta možete pronaći ovdje. 

Vijesti

Maleni Mraclinci i njihovi roditelji subotu će provesti na likovnom pikniku

Voditeljice radionice su članice Zajednice za kreativni razvoj “Zvirek” iz Kravarskog

Objavljeno

na

Nakon manje pauze zbog pripreme za proslavu stote godišnjice izgradnje mraclinske školske zgrade, KUD Dučec nastavlja s organizacijom radionica. Ove subote, 10. lipnja, od 18 sati na Jančetovom gruntu održat će se likovni piknik.  Radionica je zamišljena kao kreativna radionica slikanja i crtanja mraclinskih čardaka, a namijenjena je djeci od predškolske dobi pa do 4. razreda osnovne škole. U pikniku mogu sudjelovati i roditelji, a u slučaju lošeg vremena radionica će se održati u prostorijama Dučeca.

Voditeljice radionice su članice Zajednice za kreativni razvoj “Zvirek” iz Kravarskog – Iva Kovačević, profesorica pedagogije i informatologije, stručni suradnik pedagog u Osnovnoj školi Kravarsko te od 2019. godine stanovnica Mraclina, i Renata Kolarec, učiteljica razredne nastave i učitelj savjetnik s dugogodišnjim iskustvom u poticanju kreativnog razvoja najmlađih.

Foto: Josip Kos

Nastavite čitati

Crna kronika

Kupio auto na rate pa ga prestao plaćati. Uskoro mu je ‘na vrata’ došao prodavatelj

Muškarci su se prvo posvađali, a onda i potukli

Objavljeno

na

Objavio/la

Dvojica muškaraca potukli su se ovog tjedna u Kravarskom nakon svađe zbog neplaćanja vozila koje je 30-godišnjak kupio od 26-godišnjaka. Naime, kako javlja gorička policija, dogovor je bio da 30-godišnjak vozilo otplati na rate i sve je bilo u redu dok se vozilo nije pokvarilo. Muškarac koji je kupio automobil tada je odlučio prestati plaćati automobil te je 26-godišnjak došao kod njega.

– Nakon verbalnog, uslijedio je fizički obračun, a 30-godišnjak prozvao je policiju. Oštećeni nije zadobio tjelesne ozlijede, a protiv 26-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, odnosno posebno izvješće kao nadopuna prijavi. Spor su završili tako što je 30-godišnjak automobil vratio 26-godišnjaku – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavite čitati

Sport

Deset medalja iz Siska za ekipu iz Karate kluba Centar

Najviše se istaknula Franka Jerkin s dvije osvojene zlatne medalje.

Objavljeno

na

Mladi karataši karate kluba Centar koji vrijedno treniraju u dvorani OŠ Nikole Hribara, nastupili su 03.  lipnja na natjecanju Sisak Kup i osvojili ukupno 10 medalja.

– Naš klub predstavljalo je 14 karataša, a jedan dio malih sportaša je nastupio prvi puta na karate natjecanju. Ostvarili su odlične rezultate i prikazali odlične borbe – ističu iz kluba.

Na natjecanju u Sisku, dva zlata osvojila je Franka Jerkin, a uz nju zlatom se okitio i Patrik Jeromić u uzrastu mlađih učenika. Srebro su osvojili Sara Brletić, Mihaela Pavlečić i Antonio Brletić, a Kim Kumic, Dora Paić, Jakov Fistrić i Filip Šćepina kući su se vratili s broncom oko vrata.

Nastavite čitati

Sport

Limači Dinamo Hidrela prvi u Gradićima

U finalu Gorica izgubila na sedmerce.

Objavljeno

na

Objavio/la

Dok se u Novom Čiču igrao memorijalni turnir Franjo Milanščak-Gira za mlađe pionire u organizaciji Dinamo Hidrela, limači istog kluba sudjelovali su na turniru u Gradićima. U vrijeme finalne utakmice u Čiču, stigli su Dinamovi limači iz Gradića okićeni medaljama i peharom za prvo mjesto.

– Na turnir je nastupilo 9 momčadi koje su bile podijeljene u dvije skupine. U A skupini igrali su: HNK Gorica, Gradići 1, Turopoljac i Dinamo Hidrel. U B skupini bili su Kurilovec, Gradići 2, Nur Zagreb, Mladost Obrezina i Gorica 03 – rekao je trener Ivan Nikić.

Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine izborile su polufinale. Utakmice su se igrale po 20 minuta sustavom 7+1.

Dinamovci su u skupini pobijedili Turopoljac 2-1 i Gradiće 2-0, a izgubili od Gorice 1-2. Kao drugoplasirani plasirali su se u polufinale. U polufinalu Gorica je bila bolja od Gradića 2, a Dinamo Hidrel od NUR-a 2-1.

Foto: Ivan Nikić

– U finalu Gorica i Dinamo Hidrel odigrali su bez pogodaka, a iz sedmeraca bolja je bila momčad iz Novog Čiča 3:1. Za Dinamo Hidrel igrali su: Matej Vrbičić, David Tomas, David Čirko, Noa Tomas, Mihael Ravnjak, David Savić, Mihael Brnadić, Ivan Čačija, David Medarić, Luka Risonjić. Trener: Ivan Nikić. Najbolji igrač turnira bio je David Savić iz Dinamo Hidrela – otkrio je za Cityportal Ivan Nikić.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Donjoj Lomnici ukraden Smart

Automobil je 2015. godište, plavo bijele boje

Objavljeno

na

Objavio/la

U noći na Tijelovo, između 21 i 4.50 sati netko je ukrao automobil Smart for four plavo bijele boje, proizveden 2015. godine, koji je bio parkiran na livadi uz Novu cestu u Donjoj Lomnici. Automobil je vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.

– Vlasnik je automobil uredno zaključao. U vozilu nije bilo prometne dozvole što je jedna edukativna stvar, a nije imao ni policu obaveznog ili kasko osiguranja što je vrlo mudro – kažu iz goričke policije.

Šteta iznosi oko 6500 eura

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.