Poveži se s nama

Crna kronika

Prvi rođendan bez Iveka… ‘Prijatelju, nedostaješ nam, nazdravit ćemo za tebe’

Da je sudbina željela drukčije, tragično nastradali vatrogasac Ivan Galeković ove bi nedjelje slavio 25. rođendan. No umjesto slavlja i fešte dominirat će tuga i poneka suza za sina, prijatelja, kolegu, čiju ćemo godišnjicu smrti obilježiti za malo više od mjesec dana

Objavljeno

Za nešto više od mjesec dana, 20. srpnja, s tugom i boli obilježit ćemo godinu dana od tragične pogibije mladog vatrogasca Ivana Galekovića, mladića iz Mraclina koji je nastradao pri intervenciji na požaru u Velikoj Gorici. Vrijeme prolazi, ali tuga ostaje, suza će zato mnogima kanuti i ove nedjelje, kad bi naš Ivan slavio svoj 25. rođendan. Znaju to možda i najbolje, uz obitelj i bližnje, Ivanovi kolege i prijatelji iz velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe, koji su na svojoj Facebook stranici posvetili nekoliko rečenica svome Iveku.

“Nedostaješ nam… Koliko puno bola i tuge u samo dvije riječi…

Danas slavimo tvoj rođendan, ali nažalost prvi puta bez tebe prijatelju, kolega.

Sigurni smo da će ti nebeska vatrogasna postrojba prirediti proslavu kakvu zaslužuješ, a mi ćemo nazdraviti u tvoje ime, do prilike kada budemo mogli s tobom nazdraviti i zapjevati kao nekada.

Jer prijateljstvo je kao dobro zdravlje; rijetko mu znaš pravu vrijednost dok ga ne izgubiš. (Charles Caleb Colton)

Ivek, sretan ti rođendan!”

Jedan mladi život ugašen je debelo prije 25. rođendana, ali uspomena će ostati još dugo, dugo, dugo… Uspomena i sjećanje na mladića koji se isticao hrabrošću i odvažnošću, na dečka koji nas je sve zadužio svojom žrtvom. I kojeg, eto, svi koji su ga poznavali pamte samo po dobrome…

Crna kronika

Pao s traktorske prikolice natovarene drvima i teško se ozlijedio

Objavljeno

on

Jučer, 15. svibnja, oko 13.40 sati na cesti Buševec-Podvornica, 22-godišnjak se popeo na traktorsku prikolicu naslaganu ogrjevnim drvima i s visine od oko 2,6 metara pao na tlo, javlja policija. U padu se teško ozlijedio, a liječničku pomoć pružili su mu doktori u KBC Sestre milosrdnice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Dok su bili na izletu, lopov im provalio u auto i ukrao novčanik

Obitelj je automobil parkirala u blizini poznatog izletišta u Markuševcu Turopoljskom

Objavljeno

on

Nepoznati kradljivac provalio je u nedjelju, između 14 i 18 sati, u automobil koji je bio parkiran u blizini izletišta Cowboy u Markuševcu Turopoljskom. Lopov je razbio prozor na vozačevim vratima, otvorio vrata i iz pretinca ukrao ženski platneni novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasnik automobila je 37-godišnjak iz Zagreba koji je u Markuševac došao na izlet s obitelji. Šteta je oko 1.000 kuna.

– Savjet građanima je da osobne dokumente nose sa sobom ili, ako baš ne žele, neka ih spreme na mjesto gdje neće biti vidljivi počiniteljima, kao što je prtljažnik ili prostor ispod sjedala – upozorili su iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno