Poveži se s nama

Crna kronika

Provalnik haračio po Kurilovcu, provalio je u četiri kuće u nekoliko sati

Dvije je uspio i opljačkati

Objavljeno

Isti dan, u petak 26. veljače, nepoznati je provalnik opljačkao dvije kuće u Kurilovcu, a još je dvije pokušao opljačkati.

Prva u seriji provala bila je oko 18.30 sati u Ulici Mije Vojnovića gdje je provalnik prikladnim predmetom obio prozor te ušao u kuću. No, vlasnica je bila na drugom katu kuće u trenutku provale, čula je lupanje i sišla te je provalnik pobjegao bez plijena.

Nakon toga lopov je između 16 i 19.30 sati provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka u Lederovoj ulici. Obio je ulazna vrata, ušao u prostor kuće, ispremetao stvari i ukrao dva muška sata i oko 2.000 kuna. Pobjegao je kroz prozor, a ukupan ‘ulov’ iz ove kuće je vrijedan 6.000 kuna.

Između 18.15 i 19.30 sati opljačkana je i kuća u Horvatovoj ulici koja je s prethodnom, Lederovom, povezana dvorištima. U kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje, počinitelj je ušao tako što se prije popeo na dvorišni objekt te kroz terasu došao do prozora koji je obio i otvorio. Ukrao je novac u kunama i eurima, ukupne vrijednosti oko 3.000 kuna.

Na meti se taj dan našla i kuća u Ulici Nikole Tesle. I tu je provalnik pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Popeo se na balkon, obio PVC prozor, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

– Pozivamo građane na oprez i apeliramo da nam dojave ukoliko u svojoj ulici primijete nekog sumnjivog. Neobično može biti i da isti automobil prolazi više puta ulicom, zastajkuje, gleda te se u njemu eventualno nalaze osobe koje snimaju kuću ili promatraju. Slobodno neka građani zapišu broj registarskih oznaka i zapamte izgled ljudi koje su uočili ili neka nazovu policiju – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Crna kronika

Pao s traktorske prikolice natovarene drvima i teško se ozlijedio

Objavljeno

on

Jučer, 15. svibnja, oko 13.40 sati na cesti Buševec-Podvornica, 22-godišnjak se popeo na traktorsku prikolicu naslaganu ogrjevnim drvima i s visine od oko 2,6 metara pao na tlo, javlja policija. U padu se teško ozlijedio, a liječničku pomoć pružili su mu doktori u KBC Sestre milosrdnice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Dok su bili na izletu, lopov im provalio u auto i ukrao novčanik

Obitelj je automobil parkirala u blizini poznatog izletišta u Markuševcu Turopoljskom

Objavljeno

on

Nepoznati kradljivac provalio je u nedjelju, između 14 i 18 sati, u automobil koji je bio parkiran u blizini izletišta Cowboy u Markuševcu Turopoljskom. Lopov je razbio prozor na vozačevim vratima, otvorio vrata i iz pretinca ukrao ženski platneni novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasnik automobila je 37-godišnjak iz Zagreba koji je u Markuševac došao na izlet s obitelji. Šteta je oko 1.000 kuna.

– Savjet građanima je da osobne dokumente nose sa sobom ili, ako baš ne žele, neka ih spreme na mjesto gdje neće biti vidljivi počiniteljima, kao što je prtljažnik ili prostor ispod sjedala – upozorili su iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno