Povežite se s nama

Crna kronika

Prošle godine dvoje poginulih u prometu, ove godine već dosad – pet!

U razdoblju iza nas bilo je nešto više prometnih nesreća nego prošle godine u istom razdoblju, manje je lakše ozlijeđenih, ali više je poginulih, uključujući i ženu koja je podlegla ozljedama nakon nesreće na nadvožnjaku

Objavljeno

na

Prometna nesreca istocna obilaznica 3 1

Prve dvije trećine godine su iza nas, preostala su nam još četiri mjeseca u 2022., a to je vrijeme u kojem iz Policijske postaje Velika Gorica podnose izvješća o događanjima u razdoblju iza nas. Kad je riječ o prometu, a o tome se ovdje i radi, došlo je do povećanja broja nesreća sa smrtnim ishodom, a cijeli pregled stanja u ovoj godini donosi priopćenje koje je potpisao načelnik Perica Malić.

“U vremenskom periodu od 1. siječnja do 29. kolovoza 2022. godine, u usporedbi sa istim vremenskim periodom prošle godinu, na području Policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, dok je utvrđeno povećanje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama.

Sa smrtno stradalim osobama došlo je do povećanja broja prometnih nesreća unatrag dva dana i to 29. kolovoza, kada se dogodila jedna prometna nesreća, sudar dva osobna automobila s jednom teško ozlijeđenom vozačicom i jednom teško ozlijeđenom putnicom, koja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. Dana 31. kolovoza ista osoba od zadobivenih ozljeda je preminula u bolnici i jedna lako ozlijeđena osoba.

Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama se povećao u odnosu na isto razdoblje lani za 33,33% (2022. – 3, 2021. – 2), čime se i broj smrtno stradalih osoba povećao u odnosu na lani za 150 posto (2022. – 5, 2021. – 2). U tri prometne nesreće 2022. godine smrtno su stradala dva vozača osobnog automobila i tri putnika u osobnom automobilu.

Utvrđeno je manje povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 7,83 posto (2022. – 303, 2021. – 281). Došlo je i do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 30,30 posto (2022. – 129, 2021 – 99). Od toga, broja nesreća u 2022. godini s teškim tjelesnim ozljedama je bilo 17 osoba (2021. – 28 osoba), što je pad za 39,29 posto.

Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima.

Napominjemo da se dana 29. kolovoza (ponedjeljak) oko 18.20 sati u ulici Slavka Kolara, kod stupa javne rasvjete br. 23 (nadvožnjak nad autocestom A-11), kako ste već obaviješteni, dogodila prometna nesreća, sudar dva osobna automobila iz suprotnog smjera uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila s kolnika, pri čemu su vozačica iz jednog automobila zadobila teške tjelesne ozljede (rođena 1974. godine), dok je putnica iz osobnog automobila rođena 1950. godine zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, da bi 31. kolovoza od zadobivenih ozljeda u bolnici preminula, dok je vozač iz drugog vozila, rođen 1962. godine, u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede. Sve osobe su koristile sigurnosni pojas.

Shodno tome, napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.”

Crna kronika

Žena pozvala policiju zbog nasilja u obitelji, pa muž zaradio i prijavu zbog posjedovanja droge

Policiji je predao injekcije s uljem konoplje te stabljike konoplje

Objavljeno

na

Objavio/la

Policijski auto PUZ

Muškarac (47) s velikogoričkog područja u nedjelju je zaradio kaznenu prijavu na poprilično neuobičajen načina. Naime, policija je na teren izašla kada je ženska osoba tražila pomoć zbog nasilja u obitelji. Prilikom prekršajne obrade gospođa, žrtva nasilja u obitelji, je kazala i kako suprug posjeduje određena nedozvoljena sredstva. Bio je to znak policiji da treba pokrenuti novo istraživanje. Ubrzo je 47-godišnjak policiji predao 26 injekcija od 2ml i jednu od 5ml u kojima se nalazila tamno smeđa tekućina, odnosno ulje konoplje.

– Dragovoljno je izručio sedam stabljika konoplje visine od 13 do 120 centimetara. Svi su predmeti oduzeti te je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ukrao cigarete i novac iz trgovine u mjestu Strmec Bukevski

Šteta je 8.000 kuna

Objavljeno

na

Policija 1

U noći na ponedjeljak netko je provalio u trgovinu Mlin i pekare u mjestu Strmec Bukevski. Ekipa za očevid goričke policije utvrdila je kako je provalnik prvo demontirao vanjski alarm, a onda obio lokot na rešetki ulaznih vrata u trgovinu te nakon toga obio i sama vrata trgovine. Iz dućana je ukrao veću količinu cigareta različitih marki te polog novca. Šteta je oko 8.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija utrvdila uzrok požara automobila u Novom Čiču

Fiat Stilo je u potpunosti izgorio

Objavljeno

na

Objavio/la

Auto pozar gori

Obavljenim očevidom policija je utvrdila kako je uzrok požara automobila Fiat Stilo bio tehnički kvar. Naime, automobil u vlasništvu 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zapalio se u noći na četvrtaku u Ulici Zavrtnica u Novom Čiču te je u potpusnosti izgorio. Šteta je oko 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Novom Čiču gorio Fiat Stilo

Uzrok požara za sada nije poznat

Objavljeno

na

Objavio/la

Auto pozar gori

Između 7. i 8. prosinca u Ulici Zavrtnica u Novom Čiču ispred dvorišta se zapalio Fiat Stilo čiji je vlasnik 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Uzrok požara za sada je nepoznat, a očevid će se obaviti danas. Šteta je oko 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Anonimna dojava o bombi na Županijskom sudu u Gorici bila je lažna

Iz policije su potvrdili kako se radilo o lažnim dojavama o bombama na sudovima i u trgovačkim centrima

Objavljeno

na

Policija natpis

Policija je potvrdila kako su anonimne dojave o bombi, koje su u jutarnjim satima zaprimili objekti pravosudnih tijela na području Zagreba i okolice, među kojima je i Županijski sud u Velikoj Gorici, bile lažne. Osim sudova, dojavu o bombi dobilo je i više trgovačkih centara  na istom području, a policija je do sada pregledom u jednom trgovačkom centru, u Novom Zagrebu u Aveniji Dubrovnik, pregledom utvrdila kako se radi o lažnoj dojavi.

– Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja – poručili su iz policije

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno