Poveži se s nama

Crna kronika

Prevaranti na djelu: predstavio se kao djelatnik Elektre te starici ukrao novčanik

Iz policije upozoravaju kako je ovo već treća takva prevara…

Objavljeno

Prevaranti i dalje vrebaju i iskorištavaju osobe treće životne dobi. Na sam Uskrsni ponedjeljak oko 12 sati i 35 minuta, 84-godišnja starica, ništa ne sumnjajući, pustila je u kuću nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik Elektre i koji je došao očitati struju.
Prevarant ju je zatražio osobnu iskaznicu te joj je nakon što je ona odvratila pažnju, ukrao novčanik i otišao.

Inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije poslao je upozorenje starijim osobama da ne puštaju u kuću nepoznate.

– Budite oprezni, obratite pozornost jesu li takve osobe obućene u radna odjela s logotipom firme koju predstavljaju te tražite na uvid njihove osobne podatke odnosno službene iskaznice, poručuje Ljubanović.

U zadnjih mjesec i pol dana bilo je tri takva kaznena djela na goričkom području. Takvi slučajevi zabilježeni su u Mičevcu i Velikoj Mlaki, a sada se dogodio u Velikoj Gorici u ulici Andrije Kačića Miošića.

– S obzirom da vlada pandemija koronavirusa i da svi nose maske, koje policiji uvelike otežavaju posao, počinitelji također nose masku te starije osobe ne mogu dobro prepoznati i opisati počinitelje. No, prema dosad utvrđenim činjenicama i opisima, možemo reči da se radi o istom počinitelju, dodao je Ljubanović.

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Lopov iz vrtne kućice odnio agregat za struju

Provala se dogodila u mjestu Pustike

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 10. do 24. travnja u vrtnu kućicu u mjestu Pustike, javlja gorička policija. provalnik je podesnim alatom pokidao i odstranio lokot s ulaznih vrata vrtne kućice i ušao u kućicu. Ukrao je agregat za struju vrijedan oko 1.500 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

U četiri krađe ukrala parfeme vrijedne oko 10 tisuća kuna

Policija je otkrila identitet kradljivice

Objavljeno

on

Hrvatska državljanka (32) s prebivalištem na području Zagreba u četiri je navrata ukrala parfeme i razne artikle manje vrijednosti u goričkoj poslovnici trgovine Muller na šetalištu Franje Lučića, otkrila je gorička policija kriminalističkim istraživanjem. Dvije od krađa 32-godišnjakinja je počinila u veljači, a dvije u travnju, od kojih je posljednja bila 15. travnja. Vrijednost ukradene robe u ove četiri krađe je oko 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno