Povežite se s nama

HOTNEWS

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice odlučilo dodijeliti 13 nagrada zaslužnim građanima

Ukupno je pristiglo je 23 prijedloga od strane fizičkih i pravnih osoba.

Objavljeno

na

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice na svojoj je sjednici održanoj dana 22. studenog 2021. godine, donijelo konačni prijedlog o kandidatima za dodjelu javnih priznanja. Slijedom javnog poziva na predlaganje kandidatkinja i kandidata za dobitnike javnih priznanja Grada Velike Gorice u 2020. godini, koji je objavljen 29. listopada 2021. godine, pristiglo je 23 prijedloga od strane fizičkih i pravnih osoba. Sukladno Odluci o javnim priznanjima Grada Velike Gorice, nakon temeljitog razmatranja svih pristiglih prijedloga, Povjerenstvo se odlučilo dodijeliti 13 nagrada.

Za Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo predložen je gospodin Stjepanu Šipušiću

Gospodin Stjepan Sipušić – prepoznatljivim nadimkom Kazo, od mladosti aktivno sudjeluje u obrazovnom, društvenorn i kulturnom unaprjeđenju zajednice. Umirovljeni učitelj s 44 godine staža u velikogoričkim osnovnim školama iza sebe ima bogato iskustvo u obrazovnom i pedagoškom radu s djecom. U rad Plemenite općine turopoljske gospodin Stjepan Šipušić uključen je od samih početaka.  Između ostalog, dugi niz godina je sudjelovao u radu mnogobrojnih velikogoričkih zajednica i udruga. Predsjednik je Kluba umirovljenih školnika, udruge koja okuplja umirovljene djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova Grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Orle i Pokupsko.

Za nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića predloženi su Igor Paro i Tomislav Odžić

Gospodin Igor Paro, od 2011. je godine nastavnik gitare i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Franje Lučića. Tijekom njegovog predanog i uspješnog pedagoškog rada sa svojim je učenicima osvajao brojna priznanja i nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u disciplinama gitare i komorne glazbe. Stručni je savjetnik za renesansnu glazbu, te autor i izvođač originalne glazbe za igrani film ,,Ribanje i ribarsko prigovaranje” te je za taj svoj rad dobio 2020. godine u Puli Zlatnu Arenu za najbolju glazbu u filmu.

Gospodin Tomislav Odžić, koji je svima poznatiji kao Tomo Vega, dugi niz godina sudjeluje u sportskom i društvenom životu djece i mladih našega Grada. Nesebično daje ogromne napore kako bi stvorio mlade uspješne sportaše, naučio ih kako korisno iskoristiti svoje vrijeme i ostvariti svoj potencijal. Njegovo djelovanje nije prepoznato samo u klubu Vega, vec na razini hrvatskog i svjetskog rock and roll saveza. Poznat je po svojoj empatiji i humanitarnom angažmanu. Osim svog djelovanja u klubu, vrlo uspjesno je krenuo i u spisateljske vode. Njegovo prvo djelo ,,Lukasova plesna pustolovina” prva je i jedina plesna slikovnica o dječaku plesaču koja govori o svemu onome sto prolaze dječaci koji se bave plesom. Također je napisao slikovnicu ,,Grga traži obitelj” o junaku s kojim će se moći poistovjetiti djeca u domovima za nezbrinutu djecu.

Za nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog predloženi su  DVD Turopolje i Mate Ćorić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje kontinuirano radi već 80 godina i predstavlja okosnicu društvenog djelovanja u svim segmentima. Od društveno korisnog rada do pružanja slobodnih aktivnosti djeci i odraslima. Svoje djelovanje usmjerava na cijelo mjesto, ali i puno sire te kontinuirano rade na unapređenju života na podruju Grada Velike Gorice.

Mate Ćorić dragovoljac je i invalid Domovinskog rata u kojem je sudjelovao od 1991. pa do samog kraja. Kao predsjednik udruge HVIDRA Velika Gorica zalagao se za bolje uvjete i dostojanstven zivot ranih vojnih invalida, ali i cjelokupne braniteljske populacije. Nakon umirovljenja u Hrvatskoj vojsci posvećuje se radu u Mjesnom odboru Selnica Ščitarjevska. Bio je dugogodišnji predsjednik Vijeća MO, svojim je radom, djelima i realiziranim programima pokazao da shvaća probleme i potrebe svojih sumještana, kao i onih iz susjednih naselja. Pokrenuo je brojne projekte koji su doprinijeli ugodnijem i kvalitetnijem životu u Selnici.

 

Za nagradu Grada Velike Gorice “Krčka vrata” predloženi su Nedjeljko Savić i Slava Noršić

Gospodin Nedjeljko Savić od 1999. godine se bavi proizvodnjom salate i drugog povrća. 1999. godine ostao je bez posla i krenuo s proizvodnjom od nule. Nije imao ni opremu, ni sjeme, no korak po korak, i sada salatu i razne kupusnjače sadi na vise od 60 hektara. Samo 20 % zemlje koju obraduje je u njegovom vlasništvu, a ostatak je u zakupu.

Gospođa Slava Noršic zavoljela je brijačko-frizerske vještine od svog pokojnog oca koji je otvorio brijačnicu u Velikoj Gorici 1950. godine. Brijačnica sadašnjeg imena, ,.Brico i Seka” radi i danas neprekidno od 1950. godine i najstarija je u Velikoj Gorici. Gospoda Slava Norsic, poznatija po imenu Seka, preuzela je salon za brijanje i sisanje od svog oca 1974. godine, te ga vodila samostalno do 2011. godine kada je od svoje majke obrt preuzeo sin Tomislav. Iako je gospoda Noršić otišla u zasluženu mirovinu, povremeno po potrebi navraća u salon, pomaže savjetima, uči zaposlenike, odgaja buduće majstore, te po potrebi zamjeni sina.

Za nagradu Grada Velike Gorice ,.Zlatna turopoljska podgutnica” predloženi su Stipo Duvnjak, Ivan Čengić, obitelj Dianežević, Mirjana Hrženjak i Turopoljske mažoretkinje

Gospodin Stipo Duvnjak u KUD-u Čiče aktivno sudjeluje u radu od 2006. godine prvo na funkciji tajnika društva, a od 2007. godine na funkciji predsjednika društva. Tijekom svog aktivnog rada u društvu proveo je više projekata/programa: organiziranje Međunarodne smotre folklora pod nazivom: Ivanje u Novom Čiču, organiziranje dječje međunarodne smotre folklora pod nazivom: Ivanjski dječji susreti, Božićna priča u Novom Čiču, aktivno sudjelovanje u obnovi stare Pučke škole , gradnju tradicionalne turopoljske okućnice, gradnju replike konjskog tramvaja zvanog kojnača, edukativne radionice na temu dani kruha i dani jabuka, provedba projekta ,,Od Jana haljina tkana”, revitalizacije sjetve, prerade, snovanja i tkanja na tkalačkom stanu, Program ,,Etno naselje Novo Čiče u svrhu razvoja poduzetničkih vještina mladih”, uspostava Info centra Velika Gorica i Info točke , uspostavio volonterski centar Velika Gorica, angažirao se oko izgradnje Turističko edukativnog centra Novo čiče, te sudjelovao na provedbi projekta Europskog socijalnog fonda gdje je na projektu zaposleno 4 osobe iz lokane zajednice gdje je društvo za provedbu projekta dobio preko 1.688.932,01 kn.

Gospodin Ivan Čengić je trener u atletskom klubu osoba s invaliditetom ,,Uspon” od 2013. godine. Prvi zapaženi rezultati trenerskog rada dolaze s Velimirom Šandorom, na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2015. godine, gdje Velimir osvaja treće mjesto u bacanju diska i Dominikom Počekalom na Svjetskim igrama mladih 2016. gdje Dominik osvaja drugo mjesto u bacanju kugle. S Velimirom osvaja brončanu paraolimpijsku medalju u Riju de Janeiru u bacanju diska 2016. godine, dok Dominik postaje svjetski juniorski prvak u bacanju diska 2017. godine. ,,Uspon” osvaja drugo mjesto na ekipnom državnom prvenstvu Hrvatske 2018. godine u Vinkovcima. Najbolji rezultat trenerskog rada u klubu je srebrna medalja Velimira Šandora iz Tokija 2021. godine. Ivan je svojim dugogodišnjim kvalitetnim trenerskim radom zaslužan za uspjehe paraatletičara.

Snježana i Stjepan Dianežević v1asnici su destinacije Turopo1jski grunt koja se sastoji od obiteljskog gospodarstva iz 19. stoljeća. Grunt prikazuje život ,,kak negda” te starinske obićaje. Do sada je na gruntu prikazano Turopoljsko Jurjevo i dio Turopoljske svadbe iz 19. stoljeća. Da bi se sve ovo ostvarilo surađuju sa OPG-ovima te kulturnim društvima. Nositelji su brončane povelje za najbolju destinaciju Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Gospođa Mirjana Hrženjak bavi se kulturno-umjetničkim amaterizmom od 1976. godine. Nekada plesačica ŽKUD-u ,,Vinko Jedžut” u Zagrebu, danas članica KUD-a ,,Gradići” iz Gradića. U svom dugogodišnjem amaterskom radu jedna je od osnivaca KUD-a Gradići”  1979. godine. Od osnutka Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice obavlja dužnost tajnika.

Turopoljske mažoretkinje djeluju na području Grada Velike Gorice neprekidno punih 25 godina. Svojim radom obogaćuju svaku manifestaciju, priredbu, pa i događaje u Gradu i Zagrebačkoj županiji, ali i širom Lijepe naše. Sudionice su raznih natjecanja, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini, uz brojne medalje i nagrade. U svojih 25 godina rada izradile su 19 kompleta uniformi među kojima je i uniforma rađena po autentičnoj turopoljskoj nošnji moderniziranog štiha s kojom prezentiraju Turopolje širom Lijepe naše, ali i izvan njenih gran1ca.

Za nagradu Grada Velike Gorice Turopoljsko srce predložen je VG Legacy

Grupa Velikogoričana, koji već godinama humanitamo djeluju na našem području, a i širom Hrvatske. Postali su najučinkovitija humanitarna ekipa koju su za pomoć zvali iz svih dijelova Hrvatske. Kako bi djelovali organizirano, osnovali su Udrugu VG Legacy. Udruga je osnovana 2020-te, ima 27 redovnih članova i 22 pridružena člana – to je Mini VG Legacy u kojem su djeca osnovnoškolci.

Javna priznanja Grada Velike Gorice najzaslužnijim će pojedincima i pravnim osobama biti dodijeljena 13. prosinca na Dan Grada Velike Gorice.

HOTNEWS

FOTO Kadeti HNK Gorica odigrali neodlučeno s Istrom 1961

Objavljeno

na

Objavio/la

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kadeti HNK Gorica odigrali su bez pobjednika protiv Istre 1961 u 18. kolu Prve lige – Kadeti 2023./2024., u utakmici u kojoj su bili u minusu (0:1) kada je sredinom prvog poluvremena ubačaj s desne strane Jakov Žiković pretvorio u vodstvo Istre.

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaći su izjednačili skoro na identičan način, ubačenu loptu s desne strane nečuvani Bruno Juroš glavom je spustio u bliži kut za 1:1.

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon odmora domaći su došli pogotkom Ante Bilobrka u vodstvo 2:1 u 47. minuti. Gosti su odgovorili trostrukom izmjenom igrača tražeći izjednačenje. Uspjeli su poravnati rezultat kada je Gojani u 69. minuti iskoristio iznenadnu prigodu i pospremio loptu u mrežu za 2:2.

24.02.2024. Velika Gorica. Prva nogometna liga-Kadeti, 18. kolo: HNK Gorica-NK Istra 1961 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gorica (18 7 3 8 26:29 24) je s 24 boda trenutačno na 7. mjestu prvenstvene ljestvice. Kao gost u idućem 19. kolu igra u Osijeku.

Galerija fotografija

Prva NL – Kadeti 2023./2024., 18. kolo

HNK Gorica – NK Istra 1961 2:2 (1:1)

Velika Gorica. Gradski stadion (teren s umjetnom travom). Gledatelja: 50. Subota, 24.02.2024., 15:45 sati. Sudac: Ivan Vučković. Pomoćni suci: Filip Dragašević i Marko Maloča (svi iz Zagreba). Delegat: Juraj Ban (Zagreb). Strijelci: 0:1 – J.Žiković (23), 1:1 – Juroš (36), 2:1 – Bilobrk (47), 2:2 – Gojani (69).

GORICA: Puzak, Kasumović, Kordej, Ivan Perković, Ivano Perković (od 83. Bojić), Jakšić (od 68. Bytyci), Sumbuljević (od 83. Dobronić), Juroš, Kučiš, Kuzmanić (od 64. Gale), Bilobrk. Trener: Ivan Parlov.

ISTRA: Bukejlović, Gojani, Krivičić, Kumar, Tomić, Karaselimović (od 56. Vujčić), Pregelj (od 85. Sikirica), Šehić (od 67. Terlević), Uljanić (od 56. Kablar), T.Žiković (od 56. Draguzet), J.Žiković (od 85. Liović). Trener: Zdravko Marković.

Redoslijed: 1. GNK Dinamo 50 (18 16 2 0 55:14), 2. HNK Hajduk 41 (18 13 2 3 44:15), 3. NK Osijek 39 (18 12 3 3 41:19), 4. NK Lokomotiva 38 (18 12 2 4 36:14), 5. NK Rudeš 27 (18 8 3 7 25:20), 6. NK Istra 1961 26 (18 8 2 8 29:28), 7. HNK Gorica 24 (18 7 3 8 26:29), 8. NK Slaven Belupo 22 (18 7 1 10 22:29), 9. HNK Rijeka 17 (18 5 2 11 18:27), 10. NK Solin 17 (18 5 2 11 23:47), 11. NK Varaždin 15 (18 3 6 9 19:33), 12. NK Lučko 15 (18 4 3 11 20:48), 13. HNK Zadar 14 (18 3 5 10 15:30), 14. NK Sesvete 13 (18 3 4 11 24:44).

Nastavite čitati

HOTNEWS

Mobilni vodič ‘Touropolje’ nudi jedinstven doživljaj ljepota i znamenitosti našeg kraja

Posjetitelji imaju pristup obilasku 24 lokaliteta s bogatom kulturno i povijesnom baštinom te 10 intrigantnih priča koje oživljavaju duh turopoljskog kraja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Turistima, ali i građanima koji žele upoznati velikogorički kraj, kroz njegove ljepote i znamenitosti, sada je na raspolaganju mobilni turistički vodič Touropolje.com. Putem njega, posjetitelji imaju pristup obilasku 24 lokaliteta s bogatom kulturno i povijesnom baštinom te 10 intrigantnih priča koje oživljavaju duh turopoljskog kraja. Službeno predstavljanje aplikacije bilo je danas u Centru za posjetitelje Velika Gorica

– Aplikacija koja će omogućiti posjetiteljima da lakše istražuju i upoznaju ljepote Velike Gorice i okolice kroz virtualne šetnje i priče o povijesti, obrtništvu, tradiciji i lokalnim znamenitostima. Često puta sam naglašavao da imamo puno jaču i ljepšu povijest nego što smo je uspjeli do sada prezentirati, a ovo smatram jednim velikim iskorakom. – istaknuo je prilikom promocije aplikacije gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvalio svima koji su sudjelovali u njenom kreiranju.

27.02.2024. – Predstavljanje osobnog turističkog vodiča Touropolje.com – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Izazov s kojim se individualni posjetitelji susreću pri turističkim obilascima lokaliteta jest da su mnoge od zanimljivih građevina, prije svega sakralni objekti, zatvoreni te je mogućnost njihova razgledavanja moguća samo uz prethodnu najavu. No, sada kroz aplikaciju možete u virtualnu šetnju upravo tih drvenih kapela i crkava jer je napravljeno 360 panoramsko snimanje ukupno 15 takvih objekata.

– Touropolje.com nije samo alat za turističko istraživanje, to je naša vizija transformacije na koje sve načine posjetiteljima možemo produbiti doživljavaj Zagrebačke županiju. Ova aplikacija nije samo korak naprijed, već je presjek prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, spoj tradicije i tehnologije koji čini našu regiju neodoljivom svima koji ju posjete. Turistička zajednica Zagrebačke županije zna da biti u korak s vremenom znači razmišljati ne samo o našim posjetiteljima danas, već i potrebama naših posjetitelja sutra. Svih onih mlađih, budućih generacija koje uvijek traže drugačije. Ova inovacija ne samo da otvara vrata turopoljskoj baštini, već stvara mostove između povijesti i suvremenosti – naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.


Ono što je svakako posebnost ovog osobnog turističkog vodiča je i njegova višejezičnost. Naime, on podržava čak 67 jezika zahvaljujući najnovijoj tehnologiji umjetne inteligencije.

– Digitalni turistički vodič, koji smo danas predstavili, omogućuje našim posjetiteljima i sugrađanima da u korak s imperativima današnjice: digitalno održivo i zeleno, na najbrži i najbolji način doznaju kroz priču, sliku ili video sve što o ovom prekrasnom mirnom i zelenom kraju treba znati. Uz virtualne šetnje tu su i priče iz naše povijesti, kao ona o poznatom turopoljskom zetu Šenoi i njegovoj supruzi Slavi ili o simbolima naše baštine – podgutnici i poculici. Na promociji vodiča radit ćemo kroz cijelu godinu, on će se nadograđivati i nadopunjavati – dodala je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Projekt je financiran kroz Javni natječaj Hrvatske turističke zajednice za financiranje projekata iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent.

27.02.2024. – Predstavljanje osobnog turističkog vodiča Touropolje.com – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vraća se ‘Petek na Gorice’ uz još bogatiju ponudu i prijenos uživo

Uz ponudu izlagača, tu je i raznolik zabavni i edukativni program za sve uzraste.

Objavljeno

na

Nakon kratke zimske pauze, prvog petka u ožujku, 01. ožujka od 11 sati, ponovno se okupljamo na već poznatoj lokaciji – u Parku Plemenite općine turopoljske na manifestaciji „Petek na Gorice“. Od jutarnjih pa do popodnevnih sati bit će prilike za doći na gablec, no i opustiti se nakon posla jer na Petek na Gorice dolazi čak 28 izlagača sa svojim domaćim i unikatnim proizvodima.

Mljac plac bit će posvećen gastro delicijama našega kraja na kojem će svi posjetitelji moći degustirati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova. Turopoljski štrukli „CIPOV“ by Ivana Belošević, kolači napravljeni od sezonskih namirnica, domaća ukusna sarma, buševski bažul – samo su dio delicija koje će pripremit članice Društva žena iz našeg kraja. Neće nedostajati ni svježeg sira i vrhnja iz Mini sirane Kolarić i OPG-a Mira Krković, slatkog meda OPG-a Balažić, no sve to samo je dio bogate ponude koja vas čeka na prvom proljetnom „Petku na Gorice“ kod Muzeja Turopolja.

Uz štruklu, pivo ili kolač u ruci, ponudu će nadopunit i neizostavni dio „Petka“ – kreativni kutak pod nazivom ART plac. Svi ljubitelji umjetnina, unikatnih i lijepih predmeta tako mogu prošetati ART placom na kojem će lokalni obrtnici kao što su – obrt Mogut, Megy design, , MartArt-Turopolka, GLOBAL STUDIO DIZAJN, OPG Rosa, OBRT VENIR RESULT, OBRT BOŽIDAR PETRAS, KREATIVNA OVČICA j. d.o.o i ostali, pokazati svoje umijeće. Suveniri i torbe s turopoljskim motivima, ručno izvezeni odjevni predmeti, šalice, magneti, slike, nakit, ukrasi za dom, heklane haljine, cvijeće, ruže i još mnoga toga samo su mali dio onoga što će se moći vidjeti i kupiti.

Ono što će se posebno svidjeti onima koji nam se ne mogu pridružiti u ranim jutarnjim satima je predstavljanje izlagača putem video prijenosa uživo od 11 sati.  Uz ponudu izlagača, tu je i raznolik zabavni i edukativni program za sve uzraste. Ovog petka pridružit će nam se Marija Hubak koja je u Veliku Goricu dovela Babysteps program poticanja ranog razvoja i HZZJZ sa svojim edukativnim program o osvješćivanju o raku debelog crijeva.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Mala Buna: Pijan sjeo za volan i bez vozačke vozio neregistrirani automobil

Imao je 3,25 promila alkohola u krvi.

Objavljeno

na

Policija je za vikend pojačano motrila vozače na goričkim prometnicama, a kako stoji u izvješću utvrdili su 32 prometna prekršaja. Pet vozača vozilo je pod utjecajem alkohola, njih šest je vozilo prebrzo, a isto toliko ih nije bilo vezano za vrijeme vožnje.

No, ‘najveću’ kaznu zaradila su dvojica vozača koji su uhićeni i prepraćeni na sud. Jedan je imao više od 1,50 promila alkohola u krvi, vozio je bez vozačke dozvole neregistrirano vozilo, dok je drugi završio iza rešetaka jer je odbio alkotest.

Najviše promila ovog vikenda imao je 48-godišnjak u Maloj Buni.

– U nedjelju 25. veljače u 00:05 sati muškarac vozio je Vukomeričkom cestom te nakon što je zaustavljen prilikom nadzora, utvrđeno je da je imao 3,25 promila alkohola u krvi. Osim toga vozio je automobil iako mu je ukinuta vozačka dozvola zbog negativnih bodova – istaknuli su iz policije.

Muškarac je uhićen i smješten u policiju na triježnjenje potom je prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Izaberite izgled novih goričkih autobusa, ponuđeno je osam prijedloga

Autobusi će dobiti originalni vizualni dizajn s prepoznatljivim bojama i simbolima našeg kraja. 

Objavljeno

na

Objavio/la

Sredinom godine Velikogoričani će dobiti novog prijevoznika na lokalnim autobusnim linijama, ono što je poznato je da će prijevoz obavljati prijevoznik Arriva Hrvatska. Arriva će od ZET-a preuzeti linije koje povezuju okolna mjesta s Velikom Goricom, a kako smo već ranije pisali, autobusi će dobiti originalni vizualni dizajn s prepoznatljivim bojama i simbolima našeg kraja.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar objavio je osam potencijalnih grafičkih rješenja dizajna goričkih autobusa, a koje je izradio ugledni dizajner Goran Martin Štimac te je ovim putem pozvao sve građane da se uključe u odabir izgleda autobusa koje ćemo na našim prometnicama vidjeti početkom ljeta. Napravljeno je osam prijedloga, a na njima možemo vidjeti simbole poput grba grada, goveda Tur, žira, kao i logo goričke Turističke zajednice s najpoznatijim kulturnim simbolima i građevinama našeg kraja.

Nastavite čitati

Reporter 433 - 21.12.2023.

Facebook

Izdvojeno