Povežite se s nama

Crna kronika

Policijska vikend akcija: Ukupno 13 prekršaja, za rekord dovoljno i 0,75 promila

Tijekom vikenda zabilježene su četiri prometne nesreće, u kojima smo imali jednu lakše ozlijeđenu osobu

Objavljeno

na

Leda palica

Kao i svakog ponedjeljka, iz Policijske postaje Velika Gorica stigli su rezultati akcije provedena za vikend, kojom se pokušava utjecati na poštivanje prometnih propisa. Rezultati su navedeni u iscrpnom izvješću:

“Tijekom vikenda, u vremenu od 2. do 5. rujna, provedena je akcija “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda” na području Policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom smo utvrdili 13 ciljanih prekršaja i to:

– jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola
– jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
– devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
– jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
– jedan prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom

Također, utvrđena su četiri ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 17 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 3. rujna, u 00:40 sati. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim automobilom Trgom kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr. 35 utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,75 g/kg. Isti je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sat i na mjestu događaja uručen mu je Obavezni prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se za vrijeme vikenda dogodile četiri prometne nesreće, tri s materijalom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom”, stoji u izvješću velikogoričke policije.

Crna kronika

Prvo ukrao bakrene sirovine, pa usput i prikolicu s kojom ih je odvezao u nepoznatom smjeru

Lopov je opelješio tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča i to tijekom produženog vikenda.

Objavljeno

na

Objavio/la

Policija 1

Dok je period od 17. do 21. studenog za tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča, kao i za većinu radnog naroda, bila prilika za nekoliko dana odmora, neki su to iskoristili na sasvim drugi način. Tako je i još uvijek nepoznati lopov imao pune ruke posla tijekom produženog vikenda.

– U tom je periodu došlo do provale u tvrtku Popijač-Kovinar, kada je nepoznati počinitelj došao do pogona u Velikogoričkoj ulici, gdje je polomio cilindričnu bravu skladišta i otuđio veću količinu bakrene sirovine i proizvoda pod bakra i mesinga. Ukradeno je stavio u prikolicu koju je također tamo našao, pa je i nju otuđio. Šteta se procjenjuje na više od 10 tisuća kuna – izvijestila je velikogorička policija.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

U dva dana velikogorička policija uhitila četiri dilera marihuane i kokaina

Prvo su uhitili 38-godišnjaka koji je imao drogu u autu i stanu, a idućeg dana na Krešimircu trojac s paketićima ilegalnog sadržaja.

Objavljeno

na

Objavio/la

marihuana

Velikogorička policija ovog je tjedna imala pune ruke posla s dilerima droge. Prvo su u nedjelju, 20. studenog zaplijenili 3,5 grama marihuane, koje je u svom vozilu imao 38-godišnjak s područja grada.

– Daljnjim krim-istraživanjem je na njegovoj kućnoj adresi pronađeno još 40-tak grama iste droge, kao i vaga za precizno vaganje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rečeno je na redovitoj konferenciji za medije u velikogoričkoj policiji.

Već idućeg dana, u ponedjeljak, 21. studenog, oko 21:30 sati policiji su u ruke ‘pala’ još tri dilera.

– Policijski službenici su oko 21:30 sati legitimirali trojicu, starosti 27, 20 i 16 godina,  sa šireg područja Velike Gorice, a kod sebe su imali vakumiranu PVC  vrećicu s 83 grama marihuane, jednu manju s 1,8 grama marihuane, te još dva paketića ukupne težine 1,5 grama kokaina. Svi su privedeni u policijsku postaju, a nastavkom istrage i pretragom stanova, kod najstarijeg je pronađeno još 2,9 grama marihuane, koja je bila raspakirana u manje paketiće, kao i 12,5 grama kokaina. Protiv svih su podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nastavite čitati

Crna kronika

‘Za vlastite potrebe’: Ukrao skoro 200 litara eurodizela iz radnih strojeva Šumarije

Krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak iz Siska.

Objavljeno

na

Objavio/la

prijevoz trupaca iz sume

Ovog tjedna provedeno je kriminalističko istraživanje zbog krađe goriva na štetu Hrvatskih šuma, odnosno Šumarije Velika Gorica .

– Gorivo je ukradeno u periodu sa 6. na 7.11., te još u vremenu 10. na 11.11., i to iz radnih strojeva kojima se izvlače trupci iz šume s područja naselja Barbarića Kravarskih. Prvi put je ukradeno 50-tak litara eurodizela, a drugi put 120 litara eurodizela. Provedenim krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak s područja grada Siska, a rekao je kako je gorivo koristio za vlastite potrebe – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustracija/Goran Kovačić/PIXSELL

Nastavite čitati

HOTNEWS

U jednom danu provaljeno u tri kuće u tri goričke ulice

Objavljeno

na

provala 1

Ovog tjedna, na meti lopova našao se jeda gorički kvart. Riječ je o Visokom brijegu, gdje je u tri ulice provaljeno u tri obiteljske kuće, izvijestili su iz goričke policije.

Prva provala bila je u utorak, 15. studenog u vremenu od 17 do 17:50 sati u, a provaljeno je u obiteljsku kuću 53-godišnjeg Velikogoričana u Domjanićevoj ulici.

– Nepoznati počinitelj u obiteljsku kuću provalio je kroz vrata terase u prizemlju kuće. Ušao je u kuću i ispremetao stvari te ukrao oko 2 tisuće kuna – isitču iz policije

Također bio je i pokušaj provale u kuću 49-godišnjakinje u Ulici Željka Sabola isti dan u vremenu od 17 do 21 sat.

– Ovdje je počinitelj zavlačenjem alata između krila i doprozornika prozora isti obio i ušao u kuću gdje je djelomično ispremetao stvari. No, iz nepoznatih razloga odustao je od namjere i udaljio se u nepoznato bez da je išta ukrao – dodaju iz goričke policije.

Treća provala bila je u istom vremenskom periodu, u noći s 15. na 16. studenog, od 17 do 03 sata, ali u Cesarćevoj ulici.

– Kuća je u vlasništvu 81-godišnjaka, a nepoznati počinitelj je i uovo slučaju prikladinim alatom obio i otvorio prozor. Ušao u kuću i ponovno djelomično ispremetao stvari te je nakon nekog vremena odustao u namjeri i otišao bez plijena – objašnjavaju.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Utvrđen uzrok požara kuće u Buševcu

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta nije utvrđena.

Objavljeno

na

Objavio/la

vatrogasci vg

Završen je očevid zbog požara koji je u petak, 11. studenog, oko 9:20 sati, izbio u kući u renovaciji u Buševcu u Ulici Dolenec. Požar su brzom intervencijom ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

– Obavljenim očevidom kuće na području Buševca je utvrđeno da je požar najvjerojatnije izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena na dijelove kuće čime je dovedene u opasnost život i imovina općeopasnom radnjom ili sredstvom. Ozlijeđenih osoba nije bilo dok materijalna šteta nije utvrđena – javlja zagrebačka policija.

 

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno