Poveži se s nama

Crna kronika

Policija uhitila ženu (47) koja je prevarila 84-godišnjaka za 106 tisuća kuna

Policija traži i njezinog suučesnika

Objavljeno

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila tko je žena (47) koja je 28. siječnja ove godine oko 12 sati telefonom kontaktirala 84-godišnjaka te mu rekla kako je zbog isteka roka valjanosti novčanice njegove ušteđevine potrebno zamijeniti novima. Kazala mu je i kako će zaposlenik banke doći do njegove adrese na području Velike Gorice kako bi preuzeo novac.

– Budući da je 84-godišnjak u to povjerovao novac je pripremio te se njegova supruga, prema prethodnom dogovoru, na dogovorenom mjestu susrela s osumnjičenom i predala joj novac – kažu iz policije.

Na taj način, 47-godišnjakinja i za sada još nepoznata osoba, za kojom policija i dalje traga, muškarcu su ukrali 106.000 kuna.

Osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Lopov iz vrtne kućice odnio agregat za struju

Provala se dogodila u mjestu Pustike

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 10. do 24. travnja u vrtnu kućicu u mjestu Pustike, javlja gorička policija. provalnik je podesnim alatom pokidao i odstranio lokot s ulaznih vrata vrtne kućice i ušao u kućicu. Ukrao je agregat za struju vrijedan oko 1.500 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

U četiri krađe ukrala parfeme vrijedne oko 10 tisuća kuna

Policija je otkrila identitet kradljivice

Objavljeno

on

Hrvatska državljanka (32) s prebivalištem na području Zagreba u četiri je navrata ukrala parfeme i razne artikle manje vrijednosti u goričkoj poslovnici trgovine Muller na šetalištu Franje Lučića, otkrila je gorička policija kriminalističkim istraživanjem. Dvije od krađa 32-godišnjakinja je počinila u veljači, a dvije u travnju, od kojih je posljednja bila 15. travnja. Vrijednost ukradene robe u ove četiri krađe je oko 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prijeteći zaposlenici nožem maskirani dvojac opljačkao kiosk u Svačićevoj

Zaposlenica je u strahu za život otvorila blagajnu iz koje su pljačkaši uzeli novac

Objavljeno

on

Policija traga za počiniteljima koji su jučer maskirani, uz prijetnju nožem, opljačkali kiosk u Svačićevoj ulici. Dvojac je ušao u trgovinu dok je unutra bila sama zaposlenica. Prilikom ulaska su je zatražili da im preda novce, jedan od pljačkaša u ruci je imao nož te joj je prvo zaprijetio, a onda ju i odgurnuo. Zaposlenica je u strahu za život otvorila blagajnu te su pljačkaši ukrali novac i mobitel te pobjegli. Djelatnica nije zadobila nikakve tjelesne ozljede, a šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno