Povežite se s nama

Crna kronika

Policija traži automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u Kučama

Nesreća se dogodila jučer u večernjim satima.

Objavljeno

na

Jučer, 12. prosinca oko 19.05 sati u Ulici Sv. Fabijana u Kučama, točnije kod kućnog broja 54, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali nepoznati osobni automobil i Audi A4 crvene boje.

S obzirom da se nakon prometne nesreće nepoznati automobil udaljio s mjesta događaja, a kako bi se utvrdile točne okolnosti iz policije pozivaju svjedoke da im dojave informacije na broj 01/6221 – 144 ili 192.

CityTV

VIDEO Filip Galeković: ‘Izgorjela je četvrtina pogona, ali najbitnije nam je da nastradali kolega bude dobro’

U nesreći je teško ozlijeđen 51-godišnji djelatnik, koji se nalazi na odjelu intenzivne njege, jer su mu opekline zahvatile oko 40 posto tijela. Unesrećeni je iz Dragonošca i poznat je većini mještana, jer je ranije dugi niz godina radio kao poštar.

Objavljeno

na

Objavio/la

U strašnoj vatrenoj stihiji koja je noćas nešto iza ponoći buknula u tvornici parketa PPS Galeković u Mraclinu, jedna je osoba zadobila teže ozlijede i nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici, jer su opekline zahvatile oko 40 posto tijela. Radi se o 51-godišnjem djelatniku, a kako neslužbeno doznajemo unesrećeni je iz Dragonošca i poznat je većini mještana, jer je dugi niz godina radio kao poštar. Kao što smo već izvještavali, požar je noćas gasilo stotinjak vatrogasaca, ali i sami vlasnici pogona, kojima je u ovom trenutku najbitnije zdravstveno stanje njihovog radnika.

– Bili smo tu cijelu noć, pomagali gasiti, evo tri puta sam se presvlačio. Policija će utvrditi uzrok požara, izbio je dijelu za proizvodnju peleta, tu su brzo postignute visoke temperature i jako brzo se proširio i na dio proizvodnje furnira i skladište suhih elemenata, sve što radimo je jako zapaljivo. Izgorjelo je par tisuća kvadrata,oko četvrtina pogona, ali taj materijalni dio nam nije tako bitan sad, najgore nam je to što je jedan kolega nastradao. Bilo ih je troje u smjeni, on je bio u tom dijelu gdje je započeo požar, svi su krenuli onda gasiti i koliko sam shvatio, njemu se majica zapalila. Sad ćemo ga ići posjetiti u bolnicu i obići njegovu obitelj – rekao nam je Filip Galeković na mjestu noćašnje havarije.

Foto: Gradonačelnik Krešimir Ačkar u obilasku požarišta postrojenja PPS Galeković s Filipom Galekovićem/G.Kiš, cityportal.hr

Na mjesto nesreće odmah se po pozivu načelnika Civilne zaštite noćas uputio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je uputio poruke podrške stradalom radniku i njegovoj obitelji.

– Ne pamtimo ovako veliki požar na području našeg grada, velika je materijalna šteta, ali sad je najbitnije da ozlijeđeni djelatnik bude dobro. Požar je pod kontrolom, a sve ostalo će utvrditi nadležne institucije – poručio je.

Foto: vatrogasci na požarištu postrojenja PPS Galeković /G.Kiš, cityportal.hr

Vatrogasne ekipe su još uvijek na terenu, trenutno se vrši dogašivanje i saniranje požarišta.

-Večeras malo poslje ponoći zaprimili smo dojavu o eksploziji stroja za proizvodnju peleta u tvrtki “PPS Galeković” te o jednoj ozljeđenoj osobi usljed eksplozije. Prilikom eksplozije nastao je požar koji se proširio na pogon za proizvodnju peleta i parketa te dio skladišnog prostora. Odmah po dojavi izašli smo sa 3 vozila i 10 vatrogasaca. Pošto se radi o požaru većih razmjera u pomoć smo pozvali 13 DVD sa 14 vozila i 80 vatrogasaca te zajedničkim snagama i požrtvovnošću uspijeli prekinuti širenje požara na ostale pogone i objekte – izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Vatrena stihija u Mraclinu: Uzrok požara eksplozija stroja u peletarnici?

‘Požar je sad stavljen pod kontrolu, još uvijek je na terenu oko šest lokalnih DVD-ova i naši djelatnici, puno je drvene mase, silosi s piljevinom koji je isto zahvaćen požarom’, rekao nam je Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica.

Objavljeno

na

Objavio/la

Prema prvim neslužbenim informacijama do požara u peletarnici PPS-a Galeković u Mraclinu došlo je zbog eksplozije stroja pri čemu je teže ozlijeđen jedan radnik, koji je hitno prevezen u bolnicu. S vatrenom stihijom se noćas dva sata borilo stotinjak vatrogasaca s našeg područja, a znatan broj ih je još uvijek na lokaciji.

– Dojavu o požaru smo zaprimili nešto iza ponoći i nakon dva sata je bio lokaliziran. Na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica sa svim svojim kapacitetima, kao i više od deset lokalnih DVD-a. Došlo je do eksplozije nekog stroja, radnik je zaradio opekline i prevezen je u bolnicu.

Požar je sad stavljen pod kontrolu, još uvijek je na terenu oko šest lokalnih DVD-ova i naši djelatnici JVP-a, još dovršavamo, puno je drvene mase, silosi s piljevinom koji je isto zahvaćen požarom – rekao nam je kratko Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica.

Na lokaciju je stigao i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO/VIDEO Strašan požar u Mraclinu u PPS Galeković, stotinu vatrogasaca na intervenciji, jedna osoba teže ozlijeđena

Na intervenciju je izašla JVP Velika Gorica sa svim svojim kapacitetima, dvadesetak članova mraclinskog DVD-a te više od deset lokalnih DVD-a.

Objavljeno

na

Objavio/la

Noćas nešto prije ponoći došlo je do eksplozije i požara u peletarnici PPS-a Galeković. Prema za sada još uvijek neslužbenim informacijama požar se proširio na staru upravnu zgradu i skladište, a nažalost, jedna je osoba pri tome teže ozlijeđena. Na intervenciju je izašla JVP Velika Gorica sa svim svojim kapacitetima, dvadesetak članova mraclinskog DVD-a te više od deset lokalnih DVD-a – sveukupno barem stotinjak vatrogasaca, što najviše i govori o razmjerima ove nesreće, piše mraclin.hr.

Foto/video: DVD Mraclin

Nastavite čitati

Crna kronika

Provaljeno u dvije kuće u istoj ulici

Pas otjerao provalnika

Objavljeno

na

Objavio/la

Dvije kuće opljačkane su u srijedu, 29. ožujka, u jutarnjim satima u Brdekovoj ulici u mjestu Mičevec. Pljačke su se dogodile u jutarnjim satima, u vremenu između 9 i 10.30 sati.

Prva je na meti bila kuća u vlasništvu 72-godišnjaka. Lopov je prišao balkonskim vratima, obio ih i ukrao zlato i zlatni nakit vrijedne nekoliko stotina eura. Prilikom pljačke druge kuće, počinitelj je na isti način obio vrata i ušao u kuću, no unutra je zatekao psa koji je počeo lajati te je provalnik pobjegao.

Foto ilustracija : Holger Kraft from Pixabay

Nastavite čitati

Crna kronika

Starija Velikogoričanka nasjela na priču lažne djelatnice banke

Naivna 80-godišnjakinja ostala bez ušteđevine

Objavljeno

na

Objavio/la

Prevare starijih osoba koje su se dogodile prošlog tjedna ponovile su se i u ovom. Lažna bankarica i lažni policajac iskoristili su još jednom svoju priču i u četvrtak nazvali 80-godišnjakinju te kroz razgovor otkrili kako u kući ima veću količinu novca. Uvjerili su ju da novac preda policajcu koji će doći pred ulaz po njega, a sve pod izlikom da je novac nevažeći te ga treba promijeniti. Žena im je predala nešto malo više od 2.000 eura.

– Ponovo želimo upozoriti da nitko ne može znati da li je novac koji držite u kući krivotvoren ili ne. Novac sigurno nije krivotvoren i ne postoji nikakva opcija u kojoj bi vas kontaktirali iz banke ili policije i tražili vas da ga predate. Ne upuštajte se u duže telefonske razgovore s osobama koje ne poznajete. Prije nego što se odlučite na bilo kakav potez, kontaktirajte mlađe osobe ili osobe u koje imate povjerenja, kao što su unuci, susjedi i slično – upozorava inspektor Nikica Ljubanović i dodaje kako prevarena žena čak nije ni dobro pogledala prevaranta te ga nije znala dobro ni opisati.

 

Nastavite čitati

Reporter 424 - 30.03.2023.

Facebook

Izdvojeno