Povežite se s nama

Crna kronika

Policija otkrila kradljivca bicikala koji je ‘operirao’ ispred Hribara

Bicikli su vraćeni vlasnicima

Objavljeno

na

Gorička policija otkrila je, uz pomoć snimki školskog video-nadzora, kradljivca bicikala koji je ukrao dva bicikla iz dvorišta Osnovne škole Nikole Hribara. Prva krađa bila 28. veljače, između 21 i 23 sata. Bicikl vrijedan oko 250 eura nalazio se na stalku za bicikle, a bio je otključan. Drugu krađu lopov je napravio 3. veljače, u vremenu od 13.30 do 17 sati, a tada je ukrao bicikl vrijedan 150 eura.

Krađe je počinio 33-godišnji Velikogoričan, a policija je tijekom istraživanja pronašla oba bicikla i vratila ih vlasnicima.

Crna kronika

U jaknu stavio osam parfema i odšetao iz drogerije

Parfemi su vrijedni 770 eura

Objavljeno

na

Objavio/la

Policiji za sada još nepoznat muškarac ukrao je iz trgovine Bipa u Sisačkoj ulici, 1. ožujka u 20.26 sati, osam parfema. Muškarac je iskoristio zauzetost i odsutnost djelatnica trgovine, stavio parfeme u jaknu te pobjegao. Krađa je prijavljena 14. ožujka. Ukradeni artikli vrijedni su ukupno 770 eura.

Foto ilustracija: bayut.com

Nastavite čitati

Crna kronika

Uhićen u zračnoj luci: ‘Prao’ novac od prevara u Maleziji i Ujedinjenom Kraljevstvu

Gotovo dva milijuna eura je 45-godišnjak ‘oprao’ preko svog računa, a 966.000 eura naknadno je povučeno s tog računa i vraćeno trgovačkom društvu u Maleziji

Objavljeno

na

Policija je u Zračnoj luci Franjo Tuđman uhitila 45-godišnjaka iz Zagreba zbog sumnje kako je tijekom protekle dvije godine počinio kaznena djela računalne prijevare i pranja novca. Naime, kriminalističko istraživanje potvrdilo je kako je Zagrepčanin na račun svoje tvrtke primio gotovo dva milijuna eura od računalnih prevara počinjenih u Maleziji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Po zaprimanju, sredstva je uplaćivao drugim inozemnim primateljima, najčešće tvrtkama iz Kine. Akciju otkrivanja pranja novca hrvatska policija je provela u suradnji s malezijskim kolegama te Uredom za sprječavanje pranja novca temeljem čije analize je sud blokirao 1,8 milijuna eura na računu tvrtke spriječivši time da se i taj novac prebaci na račune trećih osoba.

– Analizom transakcija utvrđena je ukupna materijalna šteta od oko 1.964.300 eura od čega je 798.000 eura zamrznuto na računima trgovačkog društva iz Zagreba, a 966.000 eura naknadno je povučeno s tog računa i vraćeno trgovačkom društvu u Maleziji – kažu iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

U kući u Velikoj Mlaki sakrivao kokain i dalje ga preprodavao

Policija mu je početkom ožujka pretražila kuću, a pronašli su 8,8 grama kokaina, digitalnu vagu s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge

Objavljeno

na

Objavio/la

Policajci su otkrili 36-godišnjaka koji je, na za sada nepoznat način, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući u Velikoj Mlaki, nakon čega je drogu dalje preprodavao. Dilerovu kuću policija je pretražila početkom ožujka, a pronašli su 8,8 grama kokaina pakiranog u devet vrećica, digitalnu vagu za precizno mjerenje težine s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu – kažu iz policije.

Foto ilustracija: Policijska uprava zagrebačka

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopovi iz dvorišta odvezli Hondu i quad

Krađe su se dogodile u Kobiliću i Okuju

Objavljeno

na

Objavio/la

Gorička policija objavila je kako je u noći na 3. ožujka nepoznati počinitelj iz dvorišta kuće u Kobiliću ukrao moped marke Honda crvene boje u vlasništvu 65-godišnjaka. Vozilo je vrijedno oko 1.500 eura.

– Moped je starije godine proizvodnje, pa je svojevrsni old timer, a nažalost bio je otključan i imao je ključ u bravici – kažu iz policije.

No, nije samo moped bio na meti lopova. Naime, još je jedno vozilo nestalo iz stražnjeg dijela dvorišta. Između 25. veljače i 4. ožujka u mjestu Okuje kradljivac je ukrao 48-godišnjakov quad marke Nitro crne boje.

– U ovom slučaju je počinitelj prišao sa stražnje strane dvorišta, presjekao žičanu ogradu i ušao u dvorište te ukrao quad – objasnio je gorički krim-inspektor Nikica Ljubanović.

Procjenjena vrijednost quada je oko 500 eura.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ukrao klimatizacijski uređaj s HT-ovog odašiljača

Krađa u Donjoj Lomnici ‘teška’ je 1.000 eura

Objavljeno

na

Nepoznati počinitelj ukrao je 28. veljače, u vremenu od 17 do 17.45 sati, klimatizacijski uređaj s odašiljača u Industrijskoj ulici u Donjoj Lomnici. Uređaj je u vlasništvu Hrvatskog telekoma, a tvrtka je krađu prijavila ovaj tjedan.

– Počinitelj je prišao objektu odašiljača te s vanjske strane demontirao i ukrao vanjski uređaj klimatizacijskog uređaja Toshiba. Šteta ovim kaznenim djelom cijeni se na oko 1.000 eura – kažu iz goričke policije.

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno