Poveži se s nama

Vijesti

Podbrežnica dobiva cageball igralište, a park kod Doma zdravlja rasvjetu

Prvo goričko cageball igralište trebalo bi biti završeno kroz četiri tjedna

Objavljeno

Nakon što je završen nogostup u Ulici Matije Slatinskog, uskoro će park među zgradama u tom dijelu grada dobiti i rasvjetu kako bi se građani osjećali sigurnije kada tamo prolaze, kazao je u petak gradonačelnik Krešimir Ačkar. U tijeku je projektiranje rasvjete, po uzoru na park u Magdalenićevoj ulici, a po dovršetku slijedi i postavljanje rasvjete.

11.6.2021. Velika Gorica – Obilazak nogostupa u Ulici Matije Slatinskog i cageball igrališta u Zadarskoj. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Na drugom pak dijelu grada, u Zadarskoj ulici na Podbrežnici, u tijeku su radovi na cageball igralištu dimenzija 20 puta 10 metara. Bit će to prvo takvo igralište u Velikoj Gorici, a radovi koštaju 120 tisuća kuna.

– Ovdje smo imali problem s prostorom i gdje napraviti polivalentno igralište. Procjena gradske četvrti, koju smo ispoštivali, je bila da bude na upravo ovom mjestu u obliku cageball-a. To će znatno koristiti i zbog blizine dječjeg vrtića. Kada su jake oborine, cijelo igralište dječjeg vrtića zna biti u blatu, pa će djeca moći koristiti ovo igralište i ostati na suhome – kazao je Ačkar.

11.6.2021. Velika Gorica – Obilazak nogostupa u Ulici Matije Slatinskog i cageball igrališta u Zadarskoj. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– To je nešto novo i moderno. Današnji mladi uživaju u takvoj vrsti nadmetanja. Mislim da je to nešto što ovaj kvart zaslužuje – kazao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj i dodao:”Strojni iskop je obavljen, nasipni materijal je postavljen, trenutno se radi na betonaži, čeka se isporuka čelične konstrukcije, umjetne trave i ograde oko cageball-a, a to će još potrajati nekoliko tjedana.”

Prvo goričko cageball igralište trebalo bi biti završeno kroz četiri tjedna.

11.6.2021. Velika Gorica – Obilazak nogostupa u Ulici Matije Slatinskog i cageball igrališta u Zadarskoj. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

CityLIGHTS

Krije li Petrovina buduće Rimce?

Objavljeno

on

Vožnja bicikla, čitanje knjiga, sakupljanje satova, sve su to hobiji koji imaju korisne utjecaje na osobu u smislu zdravlja, stjecanja novih znanja i slično.  Antonio Brajdić i Josip Komljenović iz Petrovine Turopoljske odlučili su biti malo više kreativni.

Kao svoj hobi, ova dva studenta FER-a su odabrali slaganje vlastitog automobila na daljinsko upravljanje.

-Već dugo vremena se bavimo slaganjem raznih tehničkih stvari. Izrađivali smo razne vrste proizvoda, kontrolere za mnoge svakodnevne stvari itd., a kao zaljubljenici u auto odlučili smo se napraviti ovaj autić na struju koji je potpuno naš proizvod.- govori Josip.

-Počeli smo se upoznavati Arduino platformom te smo tražili neki projekt koji bi mogli započeti. Nakon malo googlanja, našli smo šasiju automobila  te smo odlučili složiti svoj sustav upravljanja.- dodaje Antonio.

Slaganje autića traje već nekoliko mjeseci, ali najviše zbog dijelova.  -Najveća prepreka pri izradi je nabava dijelova. Veliku većinu nije moguće nabaviti kod nas te smo gotovo sve naručivali iz Kine, što je popraćeno čekanjem tjednima dok dijelovi ne stignu.- kaže Antonio.

Ovaj problem mislili su riješiti nabavom 3D printera, ali naravno to iziskuje malo veća ulaganja, ali naglašavaju da im je to svakako cilj, kako bi smanjili svoju ovisnost o drugima. 

Uz autić imaju i puno drugih ideja koje misle realizirati, ali naglašavaju kako je najveći ograničavajući faktor vrijeme, ali da je volja za rad uvijek prisutna.

-Budući da obojica studiramo na tehničkom fakultetu ovo nam služi kao dobra vrsta prakse za neki budući posao, tako da u svakom slučaju znanje koje koristimo ovdje možemo koristiti i na poslu, a tko zna, možda nam neki proizvod uspije na većoj razini i otvorimo privatni obrt.- rekao je Josip.

Sam autić još nije kompletno gotov, ali smatraju da će biti u funkciji u skoroj budućnosti. Kreativne ideje uvijek su dobrodošle, a osobe kao što su Antonio i Josip pokazuju kako i Velika Gorica ima kreativne i pametne mlade ljude.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Zadovoljstvo u Kosnici zbog dobre suradnje s Gradom

Objavljeno

on

Vrijeme godišnjih odmora u punom je jeku, ali to ne znači da je sve stalo i da radova diljem našeg grada i okolnih naselja nema. Naprotiv, radovi su na sve strane, a zadovoljstvo kako se situacija razvija u Facebook grupi Volim Kosnicu izrazio je tamošnji predsjednik Mjesnog odbora Josip Vlašić.

-Prošli tjedan grad Gorica isporučio je prvi kontejner za sanitarne prostorije na igralištu, a radi se i na pripremi priključka na vodu i kanalizaciju. Uz isporučeni kontejner grad je obećao isporučiti još 4 kontejnera koja bi zajedno sačinjavala prostoriju višestruke namjene odnosno koji bi uz mjesni odbor koristile i sve udruge koje djeluju na području mjesnog odbora, a i sami mještani.- kaže Vlašić.

Kako je naveo Vlašić, sprava na dječjem igralištu ugrađena je na svoje staro mjesto od strane izvođača radova koji je između ostalog na kolektivnom godišnjem odmoru pa su radovi na pripremi ulica za asfaltiranje privremeno stali.

Nastavi čitati

Vijesti

Reciklažna dvorišta na goričkom području sutra zatvorena

Objavljeno

on

Sutra je u Hrvatskoj državni praznik koji će mnogima biti neradni dan, pa ako ste planirali neko ljetno pospremanje i odvoz otpada na reciklažno dvorište, VG Čistoća uputila je obavijest.

-U četvrtak 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, reciklažna dvorišta Velika Gorica i Mraclin neće raditi. Komunalni otpad odvoziti će se po redovnom rasporedu za četvrtak. – kažu iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

Reporter 406 - 29.07.2021.

Facebook

Izdvojeno