Povežite se s nama

Vijesti

Petak je dan D za leteće krvopije – provjerite gdje ‘padaju’ prvi komarci

Akcija suzbijanja letećih komaraca hladnim ULV zamagljivanjem nastavlja se od petka, 15.srpnja, u ranim jutarnjim satima. Imamo i važnu obavijest za građane i pčelare!

Objavljeno

na

Akcija suzbijanja komaraca na području grada Velike Gorica nastavlja se ovog petka, najavili su iz tvrtke EKO-DERATIZACIJA d.o.o., koja je ovlašteni izvršitelj. Suzbijanje komaraca –krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u period od 5 do 7 sati ujutro i to insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

– Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari koji drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca – poručuju iz tvrtke Eko deratizacija.

U slučaju loših vremenskih prilika, akcija će se obaviti u prvom mogućem povoljnom terminu.

Leteće krvopije zamagljivat će se na području Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića prema prema niže navedenom rasporedu:

Velika Gorica

Omeđeno:

Zadarska, Ulica kneza Ljudevita Posavskog, Kolodvorska ul., Ul. Bratstvo I., Matice Hrvatske, Ul.kralja Zvonimira (do Zagrebačke ul.), Kurilovečka ul. (do Zagrebačke ul.), Trg kralja Tomislava,Sisačka, Ul. Seljine brigade, Vjekoslava Majera, Zagrebačka, Jurja Dobrile, Šetalište Franje Lučića, Ul. kralja Zvonimira, Rakarska ul. do Av. Pape Ivana Pavla II., Pleška ulica do Av. Pape Ivana Pavla II., Hrvatske bratske zajednice.

Omeđeno:

Ul. bana Josipa Jelačića, Josipovićeva, Lomnička, Kurilovečka ul., Nikole Tesle, Ruđera Boškovića, Andrije Kačića Miošića, Kolodvorska, Ruđera Boškovića, kneza Porina, Slavka Kolara, Ljudevita Gaja, Horvatova, Stjepana Fabijančića Jape, Braće Radić odv., Emilija Laszowskog (do Ul. Matice Hrvatske)

Omeđeno:

Pleso (Vladimira Nazora, Mikulićeva, Pleška do Av. Pape Ivana Pavle II.), Klarići, Ilovnjak, Rakarska do Av. Pape Ivana Pavla II.

 

Naselje Gradići

Omeđeno:

Ul. kralja Tomislava, Vukovarska, Silvija Strahimira Kranjčevića, Vladimira Nazora, Drniška, Kijevska, Prigorska, Zagrebačka, Primorska, Gradička, Braće Radića, Ljudevita Gaja, Matije Gupca (oko igrališta i park), Hercegovačka, Dalmatinska, Slavonska (do crkve), Baranjska, Augusta Šenoe

 

Naselje Velika Mlaka

Omeđeno:

Sv. Barbare, Kovači, Prilaz Kovačima, Smendrovićeva, Dobriše Cesarića, Tina Ujevića, Turopoljska, Školska, Pažuli, Bradašićeva, Vlatka Mačeka, Nikole Tesle, Fra Grge Martića, Ivana Gorana Kovačića, Nikole Kramarića, Pavlinska, Vladimira Nazora, Antuna Grahovara, Napredak, Munđeri, Karla Weingärtnera (do kraja), Jocina, Dolenec, Ivana Lackovića

 

HOTNEWS

Gorička policija za vikend najavila pojačanu kontrolu vozača

Prometna policija bit će u akciji od 24. do 27. ožujka.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tijekom vikenda pred nama, policija će provoditi akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Osim toga, kažnjavat će i nekorištenje pojasa vozača i putnika te nepropisan prijevoz djece. Najavili su i kako će alkotestirati sve zaustavljene vozače.

– Prometna policija sankcionirat će i one vozače koji se nepropisno kreću kolnikom, ne poštuju prednost prolaska i nepropisno pretječu. Kažnjavat će se i drugi prekršaji koji  utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – poručili su iz policije.

Nastavite čitati

Vijesti

Dan narcisa obilježit će se diljem Zagrebačke županije

Članovi udruge Edukacijom protiv raka dojke će od 8 do 12 sati prodavati narcise

Objavljeno

na

Prva subota nakon prvog dana proljeća tradicionalno se obilježava kao Dan narcisa, a ove godine dan posvećen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke obilježit će se 25. ožujka. Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije tim će povodom organizirati javnozdravstvenu humanitarnu akciju koja će trajati od 8 do 12 sati diljem Zagrebačke županije, gdje će članice prodavati narcise, cvijet koji simbolizira proljeće i buđenje nove nade. Sredstva prikupljena ovom akcijom namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

 

 

Nastavite čitati

Moja županija

Zgrada suda u Zaprešiću, oštećena u potresu, ide u obnovu

Obnovu će u cijelosti s 4,34 milijuna eura financirati Zagrebačka županija.

Objavljeno

na

Zgrada suda, gruntovnice i katastra u Zaprešiću koja je teško stradala u petrinjskom potresu, uskoro će u kompletnu obnovu, a koju će u cijelosti financirati Zagrebačka županija. Tim povodom župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk potpisali su ugovor vrijedan 4,34 milijuna kuna.

Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije koji je raspisan u travnju prošle godine, a za što je kroz decentralizirana sredstva do kraja 2024. godine osigurano nešto više od 21 milijun eura.

Foto: Zagrebačka županija

– Do sada smo potpisali 75 ugovora ukupne vrijednosti 16,6 milijuna eura i vjerujem da će nas ta pomoć Vlade RH pratiti i kasnije kako bi obnovili sve javne objekte. Najveći dio sredstava do sada je otišao u Zaprešić s obzirom da su tamo i najveće štete od potresa. Prošle godine potpisali smo ugovore za obnovu zgrade Pučkog otvorenog učilišta, za projektnu dokumentaciju, elaborate te sanaciju škole, a kad k tome dodamo današnji ugovor riječ je o ukupno 7,6 milijuna eura – rekao je Kožić.

Gradonačelnik Turk istaknuo je kako su se ovim ugovorom stvorili preduvjeti i za raspisivanje natječaja za obnovu zgrade suda.

– Obnova obje zgrade izrazito je važna za Grad Zaprešić i za naše stanovnike. Teško smo našli privremene adekvatne lokacije za izmještanje službi i svi jedva čekamo povratak u obnovljene zgrade – naglasio je Turk.

Nastavite čitati

Vijesti

Članovi Izazova izradili su uskrsne ukrase, a ponudit će ih na prodajnoj izložbi

U petak od 12 do 14 sati

Objavljeno

na

Objavio/la

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica organizira prodajnu izložbu povodom Uskrsa. U dvorištu Centra u Kolodvorskoj ulici u petak, 24. ožujka, od 12 do 14 sati pokazat će što su pripremili mali i veliki članovi Učeničke zadruge V.G. Izazov pod vodstvom profesorice Kristine Majdak.

– Pozivamo roditelje, radnike Centra, susjede i sve ljude dobre volje na svoju prodajnu izložbu uskrsnih predmeta – kažu iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Donosimo kratak vodič roditeljima budućih prvašića

Svoje prve školske korake i ove će godine napraviti više od 700 goričkih prvašića

Objavljeno

na

Objavio/la

Svoje prve školske korake i ove će godine napraviti više od 700 prvašića u 10 matičnih i 15 područnih škola na području Velike Gorice, kao i općina Orle, Pokupsko i Kravarsko. No, prije nego što sjednu u školske klupe važno je utvrditi psihofizičko stanje djeteta, a roditelji imaju zadatak prikupiti i ispuniti potrebnu dokumentaciju.

Za roditelje koji imaju nedoumice oko upisa te što sve očekuje njihove buduće prvašiće provjerili smo kod specijalistice školske medicine Mateje Kopsa Sobote i pedagoginje Jasmine Rudić u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika. Više o upisima pronađite ovdje. 

Naslovna foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno