Povežite se s nama

Vijesti

PapaMo: Gourmet pizza i vina idealno se slažu!

Kako je PapaMo svojom filozofijom autorskog tijesta bitno pomaknuo granice i pizzu plasirao u gourmet kategoriju, tako se sve češće razmišljalo o uparivanju pizza i vina.

Objavljeno

na

Duže planirano druženje ljubitelja vrhunske pizze i vina u velikogoričkom restoranu PapaMó, u organizaciji Kasandre Draganić (Blog Vilicom kroz Hrvatsku) i Domagoja Jakopovića Ribafisha, održalo se u ponedjeljak 19.10. u poslijepodnevnim satima. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, limitirao se broj uzvanika, što je događaju dao jednu intimniju atmosferu.

Tradicionalno sljubljivanje pizze uvijek se nekako veže uz Coca Colu ili pivo i tu svi znamo da nema greške. Provjerena kombinacija za sve generacije.

Kako je PapaMo svojom filozofijom autorskog tijesta bitno pomaknuo granice i pizzu plasirao u gourmet kategoriju, tako se sve češće razmišljalo o uparivanju pizza i vina. Ideji se na prvu bez puno razmišljanja pridružila Iuris vinarija, koja je sa svojim logističkim centrom smještena u Hrašću u neposrednoj blizini Velike Gorice.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

Vratimo se malo na tijesto, kao najbitniju osnovnu notu svake pizze. Scrocchieralla je tradicionalna vrsta tijesta za pizzu izuzetno popularna u Italiji, točnije u Rimu. PapaMo se autorskom recepturom, tehnikom i pristupom izrade tijesta, izdigao stepenicu više od tradicionalne scrocchieralle i time dao novu dodanu vrijednost ovoj deliciji. Hrskavo i krhko tijesto izvana, prozračno, rahlo i meko iznutra, odlike su ovog fantastičnog tijesta od četiri vrste brašna, koje nastaje u dvije etape miješanja, fermentacije i dvostrukog pečenja.

Harmonija svake osnovne note, su vrhunske namirnice poput rajčice San Marzano i mozzarelle Fior di latte, riccote i dozrijeli grana padano, kad su bazni sirevi u pitanju. Domaća šunka, špek, kulen, pršut i sve više tražena bresaola (odležani i na zraku sušeni goveđi pršut). Kad se sve zbroji, dobije se ta divna harmonija okusa i boja u kojoj pizza kao najpopularnije jelo, poprima zasluženi gourmet status.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

Kad imamo ovako preciznu priču na tanjuru, puno je lakše sljubiti i vina. Tako smo imali prilike kušati 5 vrsta PapaMó gourmet pizza i Iuris vina slijedećim redom, koje su pomno sljubili i davali opravdane komentare, sommelieri Tomislav Taritaš ispred branda Iuris i Tomo Jakopović, poznati sommelier, vinoljubac i prijatelj kuće PapaMó  .

BASIC, odnosno tradicionalna Margherita sa rajčicom San Marzano, mozzarellom Fior di latte, svježim bosiljkom i kalamate maslinama. Uz ovu vjernu klasiku, sljubljena je Iuris graševina.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

VEGE DVA, kao druga po izboru vegeterijanska pizza, bijela pizza bez rajčice, sa mozzarellom Fior di latte i ricotta sirom, svježim mladim špinatom, bosiljkom, mljevenim orasima i kalamate maslinama. Uz ovu nježnu, okusom blagu ali fino balansiranu pizzu sljubljen je Iuris Sauvignon Blanc Saltwater.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

PAPAMÓ , treća po redu na degustaciji, ujedno i simbol kuće u sastavu sa rajčicom San Marzano, mozzarellom Fior di latte i grana padano sirom, svježim šampinjonima, mini rajčicama i bosiljkom, pršutom, pečenom pancetom i kalamate maslinama. Uz ovu, karakterom snažnu pizzu sljubljen je Iuris Plavac Mali Jenaro.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

BRESAOLA sa rajčicom San Marzano, mozzrellom Fior di latte i grana padano sirom, svježim mini rajčicama i bosiljkom, bresaolom (goveđim pršutom) i kalamate maslinama. Uz ovu kombinaciju sljubljena je Iuris Tempera, slavna kupaža 4 moćne sorte : cabernet sauvignon, merlot, vranac i plavac mali.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

GURMAN ili danas popularni naziv GOURMET sa rajčicom San Marzano, mozzrellom Fior di latte, aromatičnom šunkom, špekom i kulenom, ljutkastim pepperoni paprikama i kalamate maslinama. Uz ovu kombinaciju, na iznenađenje svih, sljubljen je Iuris Sweet Muscat. Na prvu neobična kombinacija, ali izuzetno kompatibilna na relaciji ljuto i slatko.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

Dok smo još bili u slatkom muškatnom raspoloženju, stigao je fino balansirani mali pozdrav iz kuhinje, Semifreddo sa orašastim voćem, umakom od karamele i coulisom od šumskog voća, također već prepoznatljiv simbol slatke strane PapaMo kuhinje.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku / Kasandra Draganić

Drago nam je da smo bili gosti ove vrlo interesantne gastro-enološke prezentacije i druženja u dobrom društvu i ugodnom ambijentu!

Na kraju zasluženo zaključujemo, uz ovakve gastro entuzijaste, Velika Gorica postaje  sve više poznata kao gastronomska destinacija!

 

Galerija fotografija:

 

Najave

Ispred velikogoričkih osnovnih škola večeras se odaje počast žrtvama iz Prečkog

Ostajemo zajedno u ovim teškim trenutcima.

Objavljeno

na

Objavio/la

U spomen na žrtve tragičnog događaja u Prečkom i svih pogođenim tom nesrećom, velikogoričke škole organizirale su danas, 23. prosinca, okupljanje pred osnovnim školama.

Osnovna škola Eugena Kvaternika te Osnovna škola Velika Mlaka pozivaju sve roditelje, učenike i sve članove zajednice da dođu odati počast paljenjem svijeća.

Okupljanje počinje u 17:00 sati ispred obje škole, a dobrodošli su svi građani.

– Pokažemo zajedništvo i potporu u ovim teškim trenutcima – pozivaju organizatori.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Prvi dan nove godine donosi novi vozni red na goričkim lokalnim linijama

Izrađen je na temelju zahtjeva mjesnih odbora i građana.

Objavljeno

na

Iz Grada Velike Gorice obavještavaju Velikogoričane i korisnike lokalnog prijevoza na području grada kako će od 1. siječnja 2025. godine na snazi biti novi vozni red.

– Novi vozni red izrađen je na temelju zahtjeva mjesnih odbora i građana, obrađeni su i prihvaćeni svi provedivi zahtjevi s obzirom na tehničke elemente linija i vrijeme obrta autobusa na pojedinim linijama – ističu iz Grada.

Novi vozni red pronađite ovdje. 

Nastavite čitati

Vijesti

Rasplesani Badnjak u Gorici! Gorički DJ zagrijat će atmosferu u Parku Plemenite opčine turopoljske

Od 11 do 16 sati.

Objavljeno

na

Badnjak je vrijeme topline, druženja i opuštanja, a gdje bolje provesti taj poseban dan nego na Adventu u Gorici! Od 11 do 16 sati na pozornici u Parku Plemenite opčine turopoljske očekuje vas nezaboravna atmosfera uz Velikogoričana, talentiranog DJ-a Pete Spruce, poznatog po hitovima s raznim poznatim DJ imenima.

Topla i rasplesana atmosfera na Adventskoj pozornici bit će savršena prilika da s prijateljima uživate uz kuhano vino, mirise blagdana i dobro društvo! Iskoristite priliku i za dobru zabavu na ledu, toboganu ili panoramskom kotaču.

– Dođite i provedite svoj Badnjak uz osmijeh, glazbu i blagdansku čaroliju – pozivaju iz goričke Turističke zajednice.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Počivajte u miru, Doktore… Preminuo mraclinski zubar Damir Šafar

Damir Šafar preminuo je u 83. godini, a iza sebe je ostavio značajan doprinos u društvenom i kulturnom životu Mraclina. Posljednji ispraćaj omiljenog Doktora bit će u petak u 14 sati na groblju u Vukovini

Objavljeno

na

Tužan Božić i tužan kraj godine za sve nas u Mraclinu…, oglasili su se dan prije Badnjaka iz mraclinskoga KUD-a Dučec s viješću koja je potresla cijeli Mraclin, ali i cijeli naš kraj.

U 83. godini je preminuo doktor dentalne medicine, mraclinski zubar Damir Šafar, koji je dao svoj značajan doprinos posljednjoj eri u životu mjesnog Kulturno-umjetničkog društva.

“Danas nas je zauvijek napustio naš dragi prijatelj, naš maestro, naš doktor, naš dragi gospodin Damir Šafar. Maestro, koliko smo svirki zajedno odsvirali, falit će nam tvoja harmonika, tvoja volja i pozitivna energija. Počivaj u miru Božjem, dobri naš Doktore”, oproštajne su riječi njegovih folkloraša, koji će se dva dana nakon Božića morati okupiti iz razloga iz kojih se nitko ne želi okupljati…

A okupit će se u petak, 27. prosinca, na groblju u Vukovini, gdje će u 14 sati početi posljednji ispraćaj dobrog doktora Šafara. Iza sebe je ostavio značajan društveni i profesionalni opus, gomilu prijatelja i poznanika te obitelj, suprugu Štefanije i sinove Dalibora i Zvonimira.

Počivajte u miru, Doktore…

Nastavite čitati

Najave

Osjetite blagdanske note uz koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica

Utoni u blagdane sa prekrasnim zvukovima.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ako se želite uživiti u još malo božićnog ugođaja, Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, danas, 23. prosinca organizira samostalni božićno-novogodišnji koncert.

Koncert će se održati u goričkom Pučkom otvorenom učilištu, s početkom od 20 sati.

Orkestar se sastoji od tridesetak mladih članova, a često su dio mnogih velikogoričih događanja. Svoju glazbu, od domaće do strane, pronose i diljem Hrvatske.

Ulaz je besplatan, a bit će moguć par minuta prije koncerta, radi održavanja kino projekcije.

Nastavite čitati

Reporter 444 - 19.12.2024.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.