Poveži se s nama

Vijesti

Ovo su najbolji velikogorički osnovnoškolci i srednjoškolci!

Priznanja i pohvale primilo je 15 učenika osmih razreda osnovnih škola i 18 učenika srednjih škola s područja grada.

Objavljeno

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar danas je primio i prigodno nagradio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Priznanja i pohvale primilo je 15 učenika osmih razreda osnovnih škola s područja grada.

-Vi ste na jednoj prekretnici svoga života, a zbog toga što ste najbolji u prednosti ste pred ostalim vršnjacima prilikom odabira srednje škole. Kad krenete u srednju školu pokušajte nastaviti ovaj kontinuitet biti najbolji, i zapamtite u životu su najvažniji zdravlje i obrazovanje. Nemojte se pogubiti u nastavku obrazovanja i dozvoliti da vas pubertet uzme, pa da dođe do krize i popuštanja. Sjetite se ovih divnih trenutaka koji su vas vodili kroz osnovnu školu i svih divnih ljudi koji računaju na vas i u konačnici vaše budućnosti koja će isključivo biti podređena samo vama. Čestitam vam još jednom jer vi najbolje znate koliko je bilo učenja i odricanja da biste bili najbolji. – istaknuo je Ačkar.

14.06.2021., Velika Gorica, Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– U ime svih učenika osmih razreda želio bih se zahvaliti na prijemu i na knjizi, ali prije svega na priznanju koje nam je ukazano za sav trud i rad koji smo uložili tijekom godina i rezultatima koje smo time postigli. Stvarno je čast naći se u društvu najboljih učenika i nadam se da ćemo tako i nastaviti. – rekao je Luka Azinović iz Osnovne škole Eugena Kvaternika.

14.06.2021., Velika Gorica, Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Najbolji osnovnoškolci su Luka Cundeković i Marta Grgić iz OŠ Jurja Habdelića, Marija Rimac i Ela Lasić iz OŠ Nikole Hribara, Iva Karlović Papak i Luka Kvaternik iz OŠ Eugena Kumičića, Anton Pfeiffer Rimac i Luka Azinović iz OŠ Eugena Kvaternika, Karlo Mužić iz OŠ Novo Čiče, Lucija Turčić iz OŠ šćitarjevo, Stefan Gjorgiev iz Umjetničke škole Franje Lučića, Ante Matković i Lana Oštarić iz OŠ Velika Mlaka te Jan Dolački i Marta Trgovac iz OŠ Vukovina.

Priznanja i pohvale primilo je i 18 srednjoškolaca u čije ime se zahvalila Iva Mikulčić iz Gimnazije Velika Gorica.

-Zahvaljujem se u ime svih srednjoškolaca Grada Velike Gorice na ukazanom povjerenju i podršci, a ponajviše na vrednovanju našega truda u protekle četiri godine. Ovo priznanje puno znači u poticanju našeg daljnjeg rada, znači nama samima, ali i našim obiteljima koje su ponosne na nas, ali i našoj školi. – rekla je Mikulčić.

14.06.2021., Velika Gorica, Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, foto: Petra Škrinjarić

-Kada kažemo da ste najbolji, možda je to teška riječ, jer u ovome trenutku možda niste svjesni koliko je to bitno i koliko to određuje vašu budućnost. Čime god se bavili, budite u tome uspješni. Bit će teških  trenutaka, i na fakultetu i u životu koji je pun uspona i padova, zato nemojte nikada kada bude teško odustati. Odustajanje vam ne smije biti opcija niti u jednom trenutku. – rekao je gradonačelnik Ačkar.

14.06.2021., Velika Gorica, Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, foto: Petra Škrinjarić

Najbolji srednjoškolci su Antonija Andričić, Stellaprgić i Patricia Breljak iz Ekonomske škole Velika Gorica, Iva Mikulčić, Laura Čelak, Niko Duspara, Mateja Rožić i Fran Dumančić iz Gimnazije Velika Gorica, Annalena Martina Kohnle, Marija Malunec, Ivan Mirenić, Kristijan Fiket i Hrvoje Horvat iz Srednje strukovne škole Velika Gorica, Ines Borić iz Umjetničke škole Franje Lučića te Magdalena Fabijanac, Roko Babić, Matej Meštrić i Niko Stapić iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina.

CityLIGHTS

Krije li Petrovina buduće Rimce?

Objavljeno

on

Vožnja bicikla, čitanje knjiga, sakupljanje satova, sve su to hobiji koji imaju korisne utjecaje na osobu u smislu zdravlja, stjecanja novih znanja i slično.  Antonio Brajdić i Josip Komljenović iz Petrovine Turopoljske odlučili su biti malo više kreativni.

Kao svoj hobi, ova dva studenta FER-a su odabrali slaganje vlastitog automobila na daljinsko upravljanje.

-Već dugo vremena se bavimo slaganjem raznih tehničkih stvari. Izrađivali smo razne vrste proizvoda, kontrolere za mnoge svakodnevne stvari itd., a kao zaljubljenici u auto odlučili smo se napraviti ovaj autić na struju koji je potpuno naš proizvod.- govori Josip.

-Počeli smo se upoznavati Arduino platformom te smo tražili neki projekt koji bi mogli započeti. Nakon malo googlanja, našli smo šasiju automobila  te smo odlučili složiti svoj sustav upravljanja.- dodaje Antonio.

Slaganje autića traje već nekoliko mjeseci, ali najviše zbog dijelova.  -Najveća prepreka pri izradi je nabava dijelova. Veliku većinu nije moguće nabaviti kod nas te smo gotovo sve naručivali iz Kine, što je popraćeno čekanjem tjednima dok dijelovi ne stignu.- kaže Antonio.

Ovaj problem mislili su riješiti nabavom 3D printera, ali naravno to iziskuje malo veća ulaganja, ali naglašavaju da im je to svakako cilj, kako bi smanjili svoju ovisnost o drugima. 

Uz autić imaju i puno drugih ideja koje misle realizirati, ali naglašavaju kako je najveći ograničavajući faktor vrijeme, ali da je volja za rad uvijek prisutna.

-Budući da obojica studiramo na tehničkom fakultetu ovo nam služi kao dobra vrsta prakse za neki budući posao, tako da u svakom slučaju znanje koje koristimo ovdje možemo koristiti i na poslu, a tko zna, možda nam neki proizvod uspije na većoj razini i otvorimo privatni obrt.- rekao je Josip.

Sam autić još nije kompletno gotov, ali smatraju da će biti u funkciji u skoroj budućnosti. Kreativne ideje uvijek su dobrodošle, a osobe kao što su Antonio i Josip pokazuju kako i Velika Gorica ima kreativne i pametne mlade ljude.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Zadovoljstvo u Kosnici zbog dobre suradnje s Gradom

Objavljeno

on

Vrijeme godišnjih odmora u punom je jeku, ali to ne znači da je sve stalo i da radova diljem našeg grada i okolnih naselja nema. Naprotiv, radovi su na sve strane, a zadovoljstvo kako se situacija razvija u Facebook grupi Volim Kosnicu izrazio je tamošnji predsjednik Mjesnog odbora Josip Vlašić.

-Prošli tjedan grad Gorica isporučio je prvi kontejner za sanitarne prostorije na igralištu, a radi se i na pripremi priključka na vodu i kanalizaciju. Uz isporučeni kontejner grad je obećao isporučiti još 4 kontejnera koja bi zajedno sačinjavala prostoriju višestruke namjene odnosno koji bi uz mjesni odbor koristile i sve udruge koje djeluju na području mjesnog odbora, a i sami mještani.- kaže Vlašić.

Kako je naveo Vlašić, sprava na dječjem igralištu ugrađena je na svoje staro mjesto od strane izvođača radova koji je između ostalog na kolektivnom godišnjem odmoru pa su radovi na pripremi ulica za asfaltiranje privremeno stali.

Nastavi čitati

Vijesti

Reciklažna dvorišta na goričkom području sutra zatvorena

Objavljeno

on

Sutra je u Hrvatskoj državni praznik koji će mnogima biti neradni dan, pa ako ste planirali neko ljetno pospremanje i odvoz otpada na reciklažno dvorište, VG Čistoća uputila je obavijest.

-U četvrtak 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, reciklažna dvorišta Velika Gorica i Mraclin neće raditi. Komunalni otpad odvoziti će se po redovnom rasporedu za četvrtak. – kažu iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

Reporter 406 - 29.07.2021.

Facebook

Izdvojeno