Poveži se s nama

Crna kronika

Opljačkan Gorički klub mladih: Od iduće godine Galženica pod video nadzorom

Objavljeno

Gorički klub mladih otvoren je prije 10-ak dana, a ovog vikenda već je ostao bez opreme. Naime, netko je tijekom noći provalio u Dom kulture Galženica i ukrao projektor, laptop i fotoaparat.

 

“U petak smo bili tamo i bila je Noć kazališta. Iz knjižnice su jutros primijetili da je provaljeno. Sve što su nam ukrali je nova oprema koju smo tek nabavili i platili smo ju oko 5.000 kuna. Ali, naši programi idu dalje. Večeras je otvaranje Humphrey Bogart Festivala. Snalazit ćemo se s posuđenim laptopima i projektorom dok ne nabavimo nove ili dok nam ne vrate ove otuđene”, rekao je voditelj Goričkog kluba mladih Matej Peranić i dodao kako su o svemu obavijestili i pročelnika Krešimira Ačkara, koji je obećao pomoći. Naime, i ovu ukradenu opremu financirao je Grad Velika Gorica.

 

“Nama nisu ništa ukrali, ali su nam napravili materijalnu štetu jer su obili vrata. Najviše je oštećen Klub mladih i to mi je jako žao. Inspektor nam je rekao da nam trenutno kamere ne mogu pomoći tako da ćemo pričekati iduću godinu kada planiramo krenuti u rekonstrukciju Doma kulture Galženica. Novouređena zgrada imat će i kamere i cijele nove sustave”, objasnila je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

 

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Lopov iz vrtne kućice odnio agregat za struju

Provala se dogodila u mjestu Pustike

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 10. do 24. travnja u vrtnu kućicu u mjestu Pustike, javlja gorička policija. provalnik je podesnim alatom pokidao i odstranio lokot s ulaznih vrata vrtne kućice i ušao u kućicu. Ukrao je agregat za struju vrijedan oko 1.500 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

U četiri krađe ukrala parfeme vrijedne oko 10 tisuća kuna

Policija je otkrila identitet kradljivice

Objavljeno

on

Hrvatska državljanka (32) s prebivalištem na području Zagreba u četiri je navrata ukrala parfeme i razne artikle manje vrijednosti u goričkoj poslovnici trgovine Muller na šetalištu Franje Lučića, otkrila je gorička policija kriminalističkim istraživanjem. Dvije od krađa 32-godišnjakinja je počinila u veljači, a dvije u travnju, od kojih je posljednja bila 15. travnja. Vrijednost ukradene robe u ove četiri krađe je oko 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno