Poveži se s nama

Vijesti

Odabrani izvođači radova na projektu Aglomeracija Velika Gorica

Gradonačelnik najavio kako bi radovi mogli početi već do kraja ove godine

Objavljeno

Završen je postupak odabira izvođača na najvećem projektu u povijesti grada – rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje “Aglomeracija Velika Gorica”, pohvalio se danas na svojoj službenoj Facebook stranici gradonačelnik Dražen Barišić.

– Ugovori o izgradnji potpisat će se u idućih mjesec dana, a ako vremenski uvjeti budu povoljni, prvi radovi bi mogli početi već do kraja ove godine – istaknuo je gradonačelnik.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

 

Prema informacijama iz Grada, rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje šireg i užeg područja Velike Gorice, čija je procijenjena vrijednost 98.750.718 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka ROCO-COMMERCE d.o.o. za 89.256.034,00 kuna (bez PDV-a). Ista tvrtka izvodit će dogradnju sustava odvodnje za područje Donjeg Turopolja, čija je procijenjena vrijednost 204.003.601 kuna (bez PDV-a), a obavit će se po cijeni od 198.927.027,89 kuna (bez PDV-a).

Dogradnju sustava odvodnje za područje oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec, čija je procijenjena vrijednost 130.558.051 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka PIONIR d.o.o. po cijeni od 110.196.799,40 kuna (bez PDV-a).

Odluka o odabiru izvođača radova donesena je 16. listopada.
– Sljedeći korak koji predstoji je sklapanje ugovora s odabranim izvođačima radova te će se isti sklopiti unutar 30 dana od izvršnosti Odluke o odabiru – poručili su iz Grada.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno