Povežite se s nama

promet

Od utorka zbog radova privremena regulacija prometa u Mraclinu

Iz Grada mole stanovnike da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu

Objavljeno

na

Zbog izvođenja radova na sustavu odvodnje otpadnih voda na području Donjeg Turopolja od 16.08.2022. do 16.10.2022. godine obustavit će se promet u Ulici Braće Radića u Mraclinu na dijelu od Crkve sv. Vida do raspela za skretanje prema Okuju.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati obilaznim prometnicama sukladno Prometnom elaboratu – privremena regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova dogradnje sustava odvodnje za područje donje Turopolja (podsustav (TEC) Mraclin – Okuje, oznaka projekta: TD 38/22 od kolovoza 2022. godine, izrađen od ovlaštenog inženjera cestovnog prometa Marija Zelenike, dipl. ing. prom. Izvođač radova tvrtka ROCO-COMMERCE d.o.o. dužna je osigurati prolaz interventnim vozilima, vozilima stana i poslovnih subjekata u zoni radova.

Od utorka 16. kolovoza 2022. godine od 08:00 sati do završetka radova javni prijevoz putnika prometovat će djelomično izmijenjenom trasom na sljedeći način:

Autobusna linija 304 (Velika Gorica – Mraclin): Velika Gorica (terminal) – Sisačka (DC30) – (desno) Ulica braće Radić – Mraclin (crkva Svetog Vida).

Istom trasom u povratku prema terminalu Velika Gorica.

Autobusne linije 302 (Velika Gorica – Velika Buna) i 303 (Velika Gorica – Kozjača) za potrebe putnika iz naselja Okuje isključivo radnim danom prometovat će izmijenjenom trasom u određenim polascima na sljedeći način:

– U 5:30 sati autobus linije 302 iz Velike Bune prometovati će preko OKUJA za terminal Velika Gorica.
– U 12:30 sati autobus linije 303 iz Kozjače prometovati će preko OKUJA za terminal Velika Gorica.
– U 16:15 sati autobus linije 303 iz Velike Gorice prometovati će preko OKUJA za Kozjaču.
– U 21:10 sati autobus linije 302 iz Velike Gorice prometovati će preko OKUJA za Veliku Bunu.

autobusna linija 325 (Velika Gorica – Vukojevec):

Radni dan – 21:00 i 23:10 sati

Velika Gorica – Sisačka (DC30) – (desno) Ulica braće Radić – Mraclin (crkva Svetog Vida) – Ulica braće Radić – (desno) Sisačka (DC30) – redovnom trasom do Vukojevca. Iz Vukojevca redovnom trasom do Velike Gorice.

Subota – 4:35 sati
Vukojevac – DC30 – Buševec igralište – (lijevo) Ulica braće Radić, Mraclin – Ulica braće Radić – (lijevo) Sisačka (DC30) – Velika Gorica.

promet

Popularna utrka ‘Holjevka’ mijenja trasu autobusne linije 268, zabrana prometa i za osobna vozila

Od 10:30 do 13 sati na snazi je potpuna zabrana prometa preko Mosta slobode, Holjevčevom, Vukovarskom, Ulicom HBZ, Bundekom – donosimo alternativne pravce.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ove nedjelje se održava tradicionalna atletska utrka ‘Holjevka’ čija glavna trasa ide preko Mosta slobode, Ulice Hrvatske bratske zajednice, Vukovarske, Avenije Većeslava Holjevca do cilja na Bundeku.

Zbog osiguranja utrke iz zagrebačke policije obavještavaju kako će se u periodu od 10.30 do 13 sati uspostaviti privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila:

– Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Mostom slobode, Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom (istočnije od „Zagrebačkog velesajma“) i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Bušićeve ulice do Avenije Većeslava Holjevca).

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru jug – sjever i obratno su:

-Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija – Ulica grada Vukovara,

-Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Ulica grada Vukovara.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru istok – zapad i obratno su:

–  Ulica grada Vukovara od Savske ulice do Držićeve avenije,

–   Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,

–  Avenija Dubrovnik od „rotora Remetinec“ do „rotora Zapruđe“.

I ZET-ova linija 268, Glavni kolodvor – Velika Gorica  vozit će u navedenom periodu djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera, a privremeno se ukidaju i neka autobusna stajališta.

U vremenu od 10:30 do 13 sati  autobusna linija 268 će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića, pa opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca otkuda prometuje uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek, a u smjeru Glavnog kolodvora koristit će se stajalište Muzej suvremene umjetnosti – jug.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Prometna kod Interspara, stvaraju se gužve, policija na terenu

Objavljeno

na

Objavio/la

Zbog prometne nesreće na raskrižju Rakarske i Avenije Ivana Pavla II., kod Interspar Hipermarketa, stvaraju se poprilične gužve u toj zoni, pa ako možete, izbjegnite.

Policija je izišla na teren, očevid je u tijeku i zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Zbog oduzimanja prednosti, razbio mu auto i zaradio kaznenu prijavu

Ljutiti 32-godišnjak je pratio vozilo koje mu je oduzelo prednost i u trenutku zaustavljanja na raskrižju rukama i nogama ‘napao’ vozilo, te počinio štetu od 500-tinjak eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz velikogoričke policije izvijestili su o jednom prometnom incidentu koji je na koncu doveo do kaznene prijave i oštećenja jednog vozila, a sve zbog  – oduzimanja prednosti. Naime, početkom siječnja jedan je 32-godišnji vozač sa šireg područja Velike Gorice zaradio kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari, u ovom slučaju osobnog vozila.

– Prvo je došlo do incidenta u prometu, do nekog oduzimanje prednosti, nakon čega je počinitelj pratio svojim vozilom oštećenog i kad se ovaj zaustavio na raskrižju ceste Ivana Pavla II. i 135.brigade, izašao je iz svog vozila i prišao vozilu koje mu je oduzelo prednost. Počeo je rukama i nogama lupati po vozilu i tom prilikom polomio vjetrobansko staklo i retrovizor, te počinio štetu od 500-tinjak eura, nakon čega je sjeo u svoje vozilo i udaljio se u nepoznato – izvvijestila je velikogorička policija.

Protiv 32-godišnjaka je uz kaznenu prijavu podneseno i posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Sudar na nadvožnjaku prema Kušancu, na intervenciju izašla i dva vatrogasna vozila

Vatrogasci su intervenirali kako bi Hitna pomoć mogla doći do žene koja je nastradala u sudaru autobusa i osobnog vozila. Zbog policijskog očevida, promet je zasad zatvoren na toj dionici.

Objavljeno

na

Objavio/la

Na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca došlo je do sudara autobusa i osobnog vozila, u tijeku je policijski očevid, na terenu je i Hitna pomoć, a na intervenciju su upućena i dva vatrogasna vozila s devetero vatrogasaca, potvrdio nam je zapovjednik JVP Velika Gorica, Ivica Maceković.

Vatrogasci su omogućili Hitnoj pomoći da dođe do žene koja je nastradala u nesreći.

Promet se odvija otežano.

Foto: JVP

 

Nastavite čitati

Crna kronika

VIDEO Teža prometna na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske, u tijeku policijski očevid

Zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Objavljeno

na

Objavio/la

U tijeku je policijski očevid zbog prometne nesreće koja se dogodila oko 13 sati na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske ulice. Kako nam javlja čitatelj s mjesta događaja, sudarili su se autobus i osobni automobil.

Zasad nema podataka o eventualnim ozlijeđenim osobama, a više detalja bit će poznato nakon završetka očevida.

 

 

 

Video: čitatelj Damjan Senjak

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno