Povežite se s nama

promet

Od utorka zbog radova privremena regulacija prometa u Mraclinu

Iz Grada mole stanovnike da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu

Objavljeno

na

Zbog izvođenja radova na sustavu odvodnje otpadnih voda na području Donjeg Turopolja od 16.08.2022. do 16.10.2022. godine obustavit će se promet u Ulici Braće Radića u Mraclinu na dijelu od Crkve sv. Vida do raspela za skretanje prema Okuju.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati obilaznim prometnicama sukladno Prometnom elaboratu – privremena regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova dogradnje sustava odvodnje za područje donje Turopolja (podsustav (TEC) Mraclin – Okuje, oznaka projekta: TD 38/22 od kolovoza 2022. godine, izrađen od ovlaštenog inženjera cestovnog prometa Marija Zelenike, dipl. ing. prom. Izvođač radova tvrtka ROCO-COMMERCE d.o.o. dužna je osigurati prolaz interventnim vozilima, vozilima stana i poslovnih subjekata u zoni radova.

Od utorka 16. kolovoza 2022. godine od 08:00 sati do završetka radova javni prijevoz putnika prometovat će djelomično izmijenjenom trasom na sljedeći način:

Autobusna linija 304 (Velika Gorica – Mraclin): Velika Gorica (terminal) – Sisačka (DC30) – (desno) Ulica braće Radić – Mraclin (crkva Svetog Vida).

Istom trasom u povratku prema terminalu Velika Gorica.

Autobusne linije 302 (Velika Gorica – Velika Buna) i 303 (Velika Gorica – Kozjača) za potrebe putnika iz naselja Okuje isključivo radnim danom prometovat će izmijenjenom trasom u određenim polascima na sljedeći način:

– U 5:30 sati autobus linije 302 iz Velike Bune prometovati će preko OKUJA za terminal Velika Gorica.
– U 12:30 sati autobus linije 303 iz Kozjače prometovati će preko OKUJA za terminal Velika Gorica.
– U 16:15 sati autobus linije 303 iz Velike Gorice prometovati će preko OKUJA za Kozjaču.
– U 21:10 sati autobus linije 302 iz Velike Gorice prometovati će preko OKUJA za Veliku Bunu.

autobusna linija 325 (Velika Gorica – Vukojevec):

Radni dan – 21:00 i 23:10 sati

Velika Gorica – Sisačka (DC30) – (desno) Ulica braće Radić – Mraclin (crkva Svetog Vida) – Ulica braće Radić – (desno) Sisačka (DC30) – redovnom trasom do Vukojevca. Iz Vukojevca redovnom trasom do Velike Gorice.

Subota – 4:35 sati
Vukojevac – DC30 – Buševec igralište – (lijevo) Ulica braće Radić, Mraclin – Ulica braće Radić – (lijevo) Sisačka (DC30) – Velika Gorica.

Crna kronika

FOTO Sudar na nadvožnjaku prema Kušancu, na intervenciju izašla i dva vatrogasna vozila

Vatrogasci su intervenirali kako bi Hitna pomoć mogla doći do žene koja je nastradala u sudaru autobusa i osobnog vozila. Zbog policijskog očevida, promet je zasad zatvoren na toj dionici.

Objavljeno

na

Objavio/la

Na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca došlo je do sudara autobusa i osobnog vozila, u tijeku je policijski očevid, na terenu je i Hitna pomoć, a na intervenciju su upućena i dva vatrogasna vozila s devetero vatrogasaca, potvrdio nam je zapovjednik JVP Velika Gorica, Ivica Maceković.

Vatrogasci su omogućili Hitnoj pomoći da dođe do žene koja je nastradala u nesreći.

Promet se odvija otežano.

Foto: JVP

 

Nastavite čitati

Crna kronika

VIDEO Teža prometna na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske, u tijeku policijski očevid

Zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Objavljeno

na

Objavio/la

U tijeku je policijski očevid zbog prometne nesreće koja se dogodila oko 13 sati na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske ulice. Kako nam javlja čitatelj s mjesta događaja, sudarili su se autobus i osobni automobil.

Zasad nema podataka o eventualnim ozlijeđenim osobama, a više detalja bit će poznato nakon završetka očevida.

 

 

 

Video: čitatelj Damjan Senjak

Nastavite čitati

HOTNEWS

Evo što kaže HAK-ova prometna prognoza za božićne blagdane

I ne zaboravite – bez obzira na neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, zimska oprema je obavezna od 15. studenog na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje.

Objavljeno

na

Objavio/la

U tijeku je božićna šoping groznica, pa smo zadnjih dana svjedoci pojačanih prometnih gužvi posebno oko trgovačkih centara. Za to i nema posebnog savjeta, osim klasičnog – živce na tregere i samo pomalo.

No, pojačan promet već se bilježi i na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i u smjeru istoka, pa su iz Hrvatskog autokluba objavili prometnu prognozu za Božić i blagdan Sv. Stjepana.

Turisti koji će Božić željeti proslaviti na našoj obali, pojačan promet mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8), te u putničkim brodskim lukama. Čekanja može biti na svim graničnim prijelazima, osobito onima sa Slovenijom, Srbijom, te Bosnom i Hercegovinom.

Podsjećaju sve vozače i kako je zimska oprema obavezna od 15. studenog na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje i to bez obzira na neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine.

U dolasku i povratku s blagdana ipak se ne očekuju veći problemi na cestama. Najviše poteškoća može uzrokovati samo vrijeme, odnosno hladnoća, padaline i poledica. Stoga, budite oprezni u vožnji te se pravovremeno informirajte o stanju na cestama, koje ćete pronaći OVDJE.

Iz HAK-a ističu kako u ovo blagdansko doba valja voziti oprezno, bilo u gradskoj vožnji, gdje moramo biti susretljivi, strpljivi i bistre glave, bilo na autocestama, uz prilagođenu vožnju uvjetima na cestama, a osobito kad je vidljivost smanjena zbog magle.

 

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

VIDEO/FOTO: Zimska služba noćas nije spavala! Utrošeno 60 tona soli, kod Dubranca napadalo 10 centimetara snijega

Prognostičari za danas najavljuju pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana uz slabe oborine na granici kiše i snijega, a u gorju snijeg.

Objavljeno

na

Objavio/la

Prvi snijeg nije iznenadio velikogoričku Zimsku službu, koja je na terenu s ralicama bila gotovo čitavu noć. Krenuli su oko 22 sata i do 5 ujutro su očistili i preventivno posipali solju sve prioritete. Najviše posla su, očekivano, imali na našim bregima.

– U nizinama smo iz predostrožnosti posipali sa solju sve prioritete, a u bregima su očišćene ceste od Gudca, Peršinovec do granice s općinom Pokupsko, Vukomerić, dio oko Podvornice, Velika i Mala Buna, Kozjača, a dio kod Dubranca i Bukovčak bilo je i 10 centimtara snijega. Bile su angažirane ralice, krenuli smo oko 22 sata na glavnim prometnicama, još dodatno u 3 ujutro i sporedne ceste. Snijeg je stao oko 4 ujutro, pa smo od 22 sata sinoć do jutros u 5 sati sve preventivno posipali solju kako bi se spriječilo zaleđivanje – rekao nam je Nikola Gelo, jedan od voditelja velikogoričke Zimske službe, koji nam je ustupio i video s noćašnje intervencije.

Utrošeno je oko 60 tona soli za čitavo područje Velike Gorice i Vukomeričkih gorica, koje su pod njihovom nadležnošću.

Prognostičari za danas najavljuju pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana uz slabe oborine na granici kiše i snijega, a u gorju snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka između 1 i 4°C.

Foto: Bukovčak/čitatelj

Foto: Pokupsko/čitatelj

Foto: Kravarsko/čitatelj

Nastavite čitati

promet

Tramvaji sutra zaobilaze centar Zagreba

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Objavljeno

na

Zbog održavanja atletske utrke “Zagrebački noćni cener” sutra od 18:45 do 20:15 sati bit će obustavljen tramvajski promet llicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot
Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubec
Linija 12: Ljubljanica – Savska – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Dubrava
Linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Ulica grada Vukovara – Žitnjak
Linija 14: Savski most – Savska – Vodnikova – Glavni Kolodvor – Draškovićeva – Mihaljevac
Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava – Borongaj

– Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje – poručili su iz ZET-a.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno