Poveži se s nama

Gospodarstvo

Novi život betonske nemani: Raj za grafitere i svadbene fotke postaje – tvornica!

Desetljećima napuštena građevina u Ulici Fausta Vrančića dobiva novu namjenu. Kupac zemljišta je tvrtka Modepack, koja se bavi proizvodnjom reciklirane ambalaže. Cijeli dio grada dobit će neusporedivo ljepšu vizuru, otvorit će se nova radna mjesta…

Objavljeno

Ne tako davno dio grada koji počinje tamo nakon Galženice, a završava prije željezničke pruge, mogao se smatrati – periferijom. Je, bila je tu jedna od najvećih osnovnih škola u državi, cijela naselja, generacije Goričana tu su odrastale, ali sve je djelovalo nekako uspavano, kao kvart u koji rijetko zalaze oni koji ondje ne stanuju.

A onda je niže po Kolodvorskoj, u srcu dijela grada o kojem je riječ, niknuo ogromni Konzum. I sve je odmah nekako živnulo. Preko ceste je ubrzo izgrađen Vulkalov centar, pa autopraonica, jedan hotel, drugi, vrtić… U samo nekoliko godina cijeli je taj dio Gorice doslovno procvjetao, grad se proširio u svakom smislu, došla je i nova prometnica, počele se graditi moderne zgrade…

I valjda jedino što je ostalo po starome danas je jedna masivna nakupina betona, građevina za koju valjda svi Goričani znaju, ali nitko ne zna zašto je takva, zapuštena i napuštena, koja je (bila) njezina svrha i zašto se nešto po tom pitanju ne učini. Pretvorilo se to mjesto u pravi raj za grafitere, koji su se tu neometano mogli izražavati, a njihova umjetnost je u kombinaciji sa zubom vremena i masom betona stvarala ambijent koji je brojnim goričkim mladencima poslužio kao kulisa za “cool” svadbene fotografije. Nasred livade, zaboravljeno i naizgled odbačeno mjesto, nekako šarmantno u toj zapuštenosti…

Međutim, i tome dolazi kraj! Ovaj će prostor, koji se prostire na više od 30.000 kvadrata, konačno dobiti svoju konkretnu namjenu. Ubrzo će se na mjestu napuštene i oronule građevine izgraditi moderan objekt s gospodarskom namjenom, kojeg će okruživati uređeni i dotjerani zeleni pojas.

Kako smo uspjeli doznati, zemljište je već kupljeno, a nakon malo “kopanja” došli smo i do odgovora na pitanje tko je novi vlasnik. Tvrtka se zove Modepack, trenutačno je locirana u Zagrebu (Odri), a u projekt preseljenja u Veliku Goricu, u novi pogon, zagrizli su vrlo ozbiljno.

– Možemo potvrditi da smo kupili zemljište i građevinu o kojoj je riječ – uljudno su iz tvrtke odgovorili na upit, ispričavajući se što u ovom trenutku javnosti ne mogu iznijeti nešto više podataka.

– U ovom trenutku možemo reći da ćemo preurediti i u funkciju dovesti građevinu i okolni prostor, a u realizaciju ćemo krenuti čim bude moguće. S više informacija izaći ćemo u sljedećih mjesec dana, nakon što cijela dokumentacija bude završena. Također, nakon preseljenja u planu su i nova zapošljavanja – dodali su iz tvrtke.

Bespuća interneta kažu da se Modepack bavi proizvodnjom visoko kvalitetne ambalaže svih vrsta s e-Commerce primjenom, da više od 90 posto proizvodnje ide u izvoz, ali i da se baziraju na recikliranim materijalima i vode veliku brigu o okoliša. Što je dobar dodatak tome da će se otvoriti radna mjesta, da će cijeli dio grada biti ljepši i funkcionalniji…

To pogotovo vrijedi nakon što su se pojavile informacije kako je kupljeno i zemljište odmah pokraj ovoga, na koje će doći zasad nepoznata tvrtka. Neslužbeni izvori kažu da će se između ta dva zemljišta raditi i nova prometnica, koja bi se nastavljala na već pripremljeni priključak nedaleko novog centra Hrvatske pošte, okruživali bi je drvoredi i biciklistička staza, dok je u sljedećoj fazi u planu i izgradnja stambene zgrade na dijelu livade bližem postojećoj cesti.

Ukratko, dosad neiskorišteni dio grada dobit će konkretnu funkciju i puno ljepšu vizuru. Čekamo nove vijesti…

Gospodarstvo

Do novca bez zaduživanja? Moguće je uz otkup zlata!

Kako je zlato uvijek na cijeni, iz poslovnice klijenti izlaze zadovoljni, sa znatno podebljanim novčanikom!

Objavljeno

on

Autor

Pandemija koronavirusa je uz ozbiljne zdravstvene probleme uzrokovala i velike potrese u gospodarstvu. Mnoge su obitelji pogođene posljedicama zatvaranja obrta i poduzeća, gubitkom poslova ili smanjivanjem plaća. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ukupan broj nezaposlenih u Hrvatskoj lani se povećao za više od 21 posto u odnosu na kraj 2019. a ove se godine kriza nastavlja… Rupe u kućnim proračunima ljudi su često prisiljeni zatvarati uzimanjem gotovinskih kredita pod svakakvim uvjetima. Posljedice su nažalost česte blokade računa, ovrhe i ulazak u još veće probleme.

I mnogi su se građani Velika Gorica tako pitali hoće li moći zatvoriti financijske potrebe do kraja mjeseca ili će se morati zadužiti. No, saznali su da postoji jednostavniji način dolaska do gotovine.

U poslovnici Auro Domusa jedinog hrvatskog lanca specijaliziranog za otkup zlata, moguće je doći do gotovine brzo i jednostavno. Za komad lom zlata, zaboravljenu zlatnu ogrlicu ili zubno zlato moguće je dobiti pozamašan iznos gotovine. Mnogi kod kuće imaju takav zlatni predmet na kojeg su možda i zaboravili, a može im riješiti neki financijski problem. Ili ga barem znatno olakšati. Sve što trebaju učiniti je donijeti ga u poslovnicu Auro Domusa gdje će ga ljubazni djelatnici besplatno procijeniti i ponuditi otkup.

Kako je zlato uvijek na cijeni, iz poslovnice klijenti izlaze zadovoljni, sa znatno podebljanim novčanikom!

Na ovaj se način zlato zanemareno u ladicama može najbolje iskoristiti kako bi se izbjeglo skupo zaduživanje i riješio problem nedostatka gotovine.

Auro Domus možete kontaktirati i saznati sve što vas zanima pozivom na besplatni broj info-telefona 0800 73 72 ili dolaskom u poslovnicu Velika Gorica na adresi Zagrebačka 15.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Djelatnici VG Čistoće krenuli s podjelom posuda za biootpad

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće…

Objavljeno

on

U cilju uspostave novog sustava gospodarenja otpadom na principu razvrstavanja otpada na kućnom pragu, VG Čistoća nastavlja s podjelom posuda svojim korisnicima, a prve na redu su posude za biootpad – komposteri i smeđe posude, koje će se narednih dana predati korisnicima u urbanom dijelu naselja Velike Gorice.

U utorak je krenula podjela kompostera i smeđih posuda za razvrstavanje biootpada počinje u gradskim četvrtima naselja Velika Gorica i to korisnicima u kućanstvima koji nemaju tu vrstu posude. Nakon završetka ovog dijela predaje posuda nastavit će se podjela i po ostalim naseljima Grada Velike Gorice.

– Podjela smeđih spremnika za biootpad za stambene zgrade krenut će uoči same primjene novog cjenika te uspostave novog sustava gospodarenja otpadom odnosno početkom 2022. godine – rekli su iz VG Čistoće.

Korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća. Sukladno prijedlogu Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici koji preuzmu komposter te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada. Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti obavješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje biootpada iz tih posuda.

– Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće na adresi Ljudevita Posavskog 45, od 1. studenoga. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad. Nakon podjele posuda za biootpad u predstojećem vremenu korisnicima će se predati na korištenje i žute te plave posude za razvrstavanje otpada, a što su pretpostavke za uspostavu novog sustava zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice koji nas očekuje za nekoliko mjeseci. – ističu iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO 20.Gastro Turopolja – ukusan, humanitaran i zabavan

Ovogodišnje izdanje najdugovječnije goričke manifestacije popratio je Gastro tjedan, 3.Gospodarski sajam i 5.Festival craft piva…

Objavljeno

on

Objektivom naše kamere zabilježili smo kako je prošao ovogodišnji 20.jubilarni Gastro Turopolja. Iako u nešto izmijenjenom izdanju, raznovrsne ponude nije nedostajalo..Kako je to bilo ove godine pisali smo ovdje, a više pogledajte u videu.

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno