Poveži se s nama

HOTNEWS

Nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski bit će rekonstruiran do kraja godine

Vrijednost investicije procijenjena je na 40 milijuna kuna

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski koji je u rekonstrukciji. Vrijednost projekta je 40 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. Tijekom iduće godine trebala bi se asfaltirati i cesta koja ide preko nasipa.

„Ovim projektom željeli smo podići sigurnost građana kako se ne bi ponovila situacija koju smo imali tijekom poplava 2010. godine i iz tog razloga nasip je i rekonstruiran. Nastojali smo biti korektni i prema jedinicama lokalne samouprave, gradu Velikoj Gorici i Općini Orle, te ćemo rekonstruirati ceste kako bi ljudi mogli sigurno prometovati“, rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Tijekom protekle dvije godine rekonstruirano je 10 kilometara nasipa, a u 2018. godini trebali bi početi radovi nas Transverzalnom nasipu i nasipu Drnek – Suša, ukupne dužine 20 kilometra i vrijednosti 100 milijuna kuna. Svim ovim zahvatima trebao bi se trajno riješiti problem poplava na

„Jako puno toga je napravljeno i ovo doista izgleda impresivno. Ovi objekti nisu samo dobro utvrđeni i ne nude samo sigurnost, oni omogućavaju i bolju cestovnu komunikaciju koja je žila kucavica ovog kraja“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U sklopu ovog projekta trebao bi se riješiti i problem Čičke Poljane. Naime, trebao bi se izgraditi manji obuhvatni nasip, koji bi uz sustav kanala i sabirnih jama trebao spriječiti plavljenje ovog naselja.

HOTNEWS

Seniori Maraton kluba Velika Gorica uspješni u Karlovcu, Nina Vuković s reprezentacijom u Istanbulu

Mlade snage kluba sudjelovat će na mitingu u Zagrebu.

Objavljeno

on

Jučer je održano 9. izdanje Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i respektabilni atletičari iz Kenije i Etiopije. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen s kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Od ženskih predstavnica prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 0:46:11. Nakon Lane, u cilj ulazi i Sanja Klarin s vremenom 0:49:21 što joj je ujedno i novi osobni rekord na 10 km. Nedugo nakon Sanje, u cilj ulazi i Jasna Mikulić, kojoj je ovo bio klupski prvijenac kojeg je vrlo uspješno završila s vremenom 0:50:38.

Kod muškaraca jednog predstavnika  klub je imao na “Elite utrci” i dvojicu na glavnoj utrci. U elitnoj utrci je nastupio Bruno Škrinjarić, koji utrku završava s vremenom 0:33:50. Nakon Brune, ciljnom linijom prolazi i Martin Pečnik u vremenu 0:39:11, Hrvoje Mikulić, kojemu je također ovo bio klupski prvijenac, utrku završava za 0:45:23.

-Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima. Našoj seniorskoj momčadi sada slijedi kratak predah prije Plitvice maratona i polumaratona početkom srpnja, dok se naše mlađe snage već ovoga vikenda natječu u Zagrebu atletskom mitingu, a naša Nina Vuković brani boje hrvatske reprezentacije na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu. – kažu iz Maraton kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Država će s pola milijuna kuna financirati obnovu Starog grada Lukavec

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je potpisao ugovor o korištenju sredstava…

Objavljeno

on

U potresu koji nas je zadesio u prosincu prošle godine stradali su mnogi kulturni objekti na našem području, a među njima je najveću štetu pretrpio Stari grad Lukavec. Otpalo je dosta žbuke na svodovima, a projekt sanacije trebao bi uključiti i saniranje tornja. Obnova bi uskoro trebala početi, a dio sredstava osiguran je iz državnog proračuna.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija osigurali smo pola milijuna kuna iz državnog proračuna za radove na Starom gradu Lukavcu. Danas smo potpisali ugovor o korištenju sredstava, objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno