Poveži se s nama

Crna kronika

Muškarac zbog prometnih prekršaja završio u zatvoru, oduzeto mu je vozilo i godinu dana ne smije voziti auto

Vozio teretni automobil za vrijeme zabrane, bez vozačke i važeće prometne… I nije mu prvi put

Objavljeno

Policija je tijekom nadzora prometa u srijedu u Sisačkoj ulici zaustavila teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je vozio 44-godišnjak.

– Utvrđeno je kako je 44-godišnjak upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Nadalje, vozačka dozvola mu je oduzeta rješenjem Policijske postaje Velika Gorica zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda dok mu je ujedno ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Policijski službenici su također utvrdili i da tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas – nabrojali su iz goričke prometne policije.

Budući da je provjerom utvrđeno da je osumnjičeni recidivist, odnosno da unatrag tri godine ima više od tri pravomoćne presude za isti prekršaj, privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nakon što je uhićen odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je mu je izrečena kazna zatvora od 28 dana i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Crna kronika

U požaru u Kozjači izgorjelo 200 bala sijena

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

U požaru koji je u srijedu zahvatio gospodarski objekt i kuću u Kozjači izgorjelo je oko 200 bala sijena, a visina materijalne štete je oko 30 tisuća kuna, javlja policija nakon očevida. I dalje ostaje neutvrđena visina štete na gospodarskom objektu u vlasništvu 38-godišnjakinje.

Podsjetimo, 73-godišnjakinja je 9. lipnja oko 14.40 sati otvorenim plamenom zapalila papir, no vatra je izmakla kontroli te je došlo do zapaljenja sijena. Nakon toga se požar proširio na krovište gospodarske kuće u vlasništvu 38-godišnje članice njene obitelji kao i na gospodarsku zgradu u vlasništvu 72-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Nastavi čitati

Crna kronika

Goričani ovog tjedna policiji predali veliku količinu ilegalnog oružja

Puške, bombe, streljivo, topovski udar… predali su oružje policiji i tako spriječili eventualnu tragediju

Objavljeno

on

Ovoga tjedna gorička policija zabilježila je dvije dragovoljne predaje oružja, pa je to prilika da se građane podsjeti kako je i dalje aktivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija”.

U srijedu, 9. lipnja, muškarac je u Policijsku postaju Velika Gorica donio 78 komada puščanog streljiva te jednu ručnu bombu. Oružje je pronašao dok je čistio staru kuću, a pretpostavka je kako se radi o oružju zaostalom iz vremena Domovinskog rata.

– Postupak građanina je pohvalan, ali bi svakako bilo bolje da je predaju eksplozivnih naprava obavio na način da nazove policiju i javi adresu gdje je oružje pronađeno. Naime, u tom slučaju na teren izlaze pirotehničari iz Policijske uprave zagrebačke koji oružje izuzimaju na stručan način, bez opasnosti za građane. Srećom, u ovom slučaju bomba nije u sebi imala punjenje – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović te dodao kako je upravo to učinio idući građanin koji je ovog tjedna također predao oružje.

Naime, muškarac s goričkog područja pronašao je je oružje dok je čistio kuću te je pozvao policiju. Policajci su osigurali mjesto pronalaska, a pirotehničari izuzeli automatsku i poluautomatsku pušku, tri spremnika za automatsku pušku, 859 komada različitog puščanog streljiva različitih kalibara, topovski udar i jedno punjenje za minobacačku minu.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

Crna kronika

Dječaku ukrali bicikl dok je bio na nastavi

Učenik je bio na nastavi, a bicikl je parkirao ispred Osnovne škole Eugena Kumičića

Objavljeno

on

Nepoznati lopov ukrao je bicikl marke Marin crne boje ispred Osnovne škole Eugena Kumičića. Kako javlja policija, krađa se dogodila 9. lipnja, u vremenu od 7.45 do 12.45, odnosno dok je učenik koji je u školu došao biciklom bio na nastavi.

– Vlasnik bicikla je 48-godišnjak, ali ga je koristio njegov maloljetni sin za prijevoz u školu – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno