Povežite se s nama

Crna kronika

Mraclinci se okupljaju kako bi pomogli nesretnoj obitelji Amić

Na obitelj Amić iz Mraclinskih Laza ove su se godine srušile teške nesreće: prometni udes s troje poginulih početkom svibnja, a sad i nesreća na gradilištu sa smrtnim posljedicama. Iza svega ostaju brojna djeca bez očeva…

Objavljeno

na

DSC 0022 1 scaled

O tome kakvo je Mraclin selo, na kojim je temeljima sazdano, mogli ste pročitati nedavno, u našoj priči “Legenda o Mraclinu”, a u svakodnevnoj praksi možemo doznati još ponešto o tome mjestu i o tim ljudima. Kao, primjerice, u ovom slučaju, kad je na vrlo aktivnoj, ažurnoj i dobro vođenoj stranici mraclin.hr objavljen poziv sumještanima da se uključe u akciju pomoći svojim susjedima…

“Na naše sumještane, obitelj Amić iz Mraclinskih Laza, ove su se godine srušile teške nesreće: prometni udes s troje poginulih početkom svibnja, a sada i nesreća na gradilištu sa smrtnim posljedicama. Iza svega ostaju brojna djeca bez očeva. U povodu posljednjeg slučaja, nesreće Vinka Amića, oca petero djece, pokrenuta je inicijativa za prikupljanje financijske pomoći. Svi koji se mogu odazvati neka se jave gđi Katici Bokotovoj (kontakt u uredništvu portala)”, objavljeno je na mraclin.hr.

Odaziv će, ne sumnjamo, biti značajan. I, vjerujemo, prijeći će granice Mraclina…

 

Crna kronika

Prvo ukrao bakrene sirovine, pa usput i prikolicu s kojom ih je odvezao u nepoznatom smjeru

Lopov je opelješio tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča i to tijekom produženog vikenda.

Objavljeno

na

Objavio/la

Policija 1

Dok je period od 17. do 21. studenog za tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča, kao i za većinu radnog naroda, bila prilika za nekoliko dana odmora, neki su to iskoristili na sasvim drugi način. Tako je i još uvijek nepoznati lopov imao pune ruke posla tijekom produženog vikenda.

– U tom je periodu došlo do provale u tvrtku Popijač-Kovinar, kada je nepoznati počinitelj došao do pogona u Velikogoričkoj ulici, gdje je polomio cilindričnu bravu skladišta i otuđio veću količinu bakrene sirovine i proizvoda pod bakra i mesinga. Ukradeno je stavio u prikolicu koju je također tamo našao, pa je i nju otuđio. Šteta se procjenjuje na više od 10 tisuća kuna – izvijestila je velikogorička policija.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

U dva dana velikogorička policija uhitila četiri dilera marihuane i kokaina

Prvo su uhitili 38-godišnjaka koji je imao drogu u autu i stanu, a idućeg dana na Krešimircu trojac s paketićima ilegalnog sadržaja.

Objavljeno

na

Objavio/la

marihuana

Velikogorička policija ovog je tjedna imala pune ruke posla s dilerima droge. Prvo su u nedjelju, 20. studenog zaplijenili 3,5 grama marihuane, koje je u svom vozilu imao 38-godišnjak s područja grada.

– Daljnjim krim-istraživanjem je na njegovoj kućnoj adresi pronađeno još 40-tak grama iste droge, kao i vaga za precizno vaganje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rečeno je na redovitoj konferenciji za medije u velikogoričkoj policiji.

Već idućeg dana, u ponedjeljak, 21. studenog, oko 21:30 sati policiji su u ruke ‘pala’ još tri dilera.

– Policijski službenici su oko 21:30 sati legitimirali trojicu, starosti 27, 20 i 16 godina,  sa šireg područja Velike Gorice, a kod sebe su imali vakumiranu PVC  vrećicu s 83 grama marihuane, jednu manju s 1,8 grama marihuane, te još dva paketića ukupne težine 1,5 grama kokaina. Svi su privedeni u policijsku postaju, a nastavkom istrage i pretragom stanova, kod najstarijeg je pronađeno još 2,9 grama marihuane, koja je bila raspakirana u manje paketiće, kao i 12,5 grama kokaina. Protiv svih su podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nastavite čitati

Crna kronika

‘Za vlastite potrebe’: Ukrao skoro 200 litara eurodizela iz radnih strojeva Šumarije

Krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak iz Siska.

Objavljeno

na

Objavio/la

prijevoz trupaca iz sume

Ovog tjedna provedeno je kriminalističko istraživanje zbog krađe goriva na štetu Hrvatskih šuma, odnosno Šumarije Velika Gorica .

– Gorivo je ukradeno u periodu sa 6. na 7.11., te još u vremenu 10. na 11.11., i to iz radnih strojeva kojima se izvlače trupci iz šume s područja naselja Barbarića Kravarskih. Prvi put je ukradeno 50-tak litara eurodizela, a drugi put 120 litara eurodizela. Provedenim krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak s područja grada Siska, a rekao je kako je gorivo koristio za vlastite potrebe – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustracija/Goran Kovačić/PIXSELL

Nastavite čitati

HOTNEWS

U jednom danu provaljeno u tri kuće u tri goričke ulice

Objavljeno

na

provala 1

Ovog tjedna, na meti lopova našao se jeda gorički kvart. Riječ je o Visokom brijegu, gdje je u tri ulice provaljeno u tri obiteljske kuće, izvijestili su iz goričke policije.

Prva provala bila je u utorak, 15. studenog u vremenu od 17 do 17:50 sati u, a provaljeno je u obiteljsku kuću 53-godišnjeg Velikogoričana u Domjanićevoj ulici.

– Nepoznati počinitelj u obiteljsku kuću provalio je kroz vrata terase u prizemlju kuće. Ušao je u kuću i ispremetao stvari te ukrao oko 2 tisuće kuna – isitču iz policije

Također bio je i pokušaj provale u kuću 49-godišnjakinje u Ulici Željka Sabola isti dan u vremenu od 17 do 21 sat.

– Ovdje je počinitelj zavlačenjem alata između krila i doprozornika prozora isti obio i ušao u kuću gdje je djelomično ispremetao stvari. No, iz nepoznatih razloga odustao je od namjere i udaljio se u nepoznato bez da je išta ukrao – dodaju iz goričke policije.

Treća provala bila je u istom vremenskom periodu, u noći s 15. na 16. studenog, od 17 do 03 sata, ali u Cesarćevoj ulici.

– Kuća je u vlasništvu 81-godišnjaka, a nepoznati počinitelj je i uovo slučaju prikladinim alatom obio i otvorio prozor. Ušao u kuću i ponovno djelomično ispremetao stvari te je nakon nekog vremena odustao u namjeri i otišao bez plijena – objašnjavaju.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Utvrđen uzrok požara kuće u Buševcu

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta nije utvrđena.

Objavljeno

na

Objavio/la

vatrogasci vg

Završen je očevid zbog požara koji je u petak, 11. studenog, oko 9:20 sati, izbio u kući u renovaciji u Buševcu u Ulici Dolenec. Požar su brzom intervencijom ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

– Obavljenim očevidom kuće na području Buševca je utvrđeno da je požar najvjerojatnije izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena na dijelove kuće čime je dovedene u opasnost život i imovina općeopasnom radnjom ili sredstvom. Ozlijeđenih osoba nije bilo dok materijalna šteta nije utvrđena – javlja zagrebačka policija.

 

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno