Poveži se s nama

Vijesti

MOST: Izaberite promjenu, vidjet ćete da će to donijeti dobro Gorici

Do sada su se MOST-ovci osvrnuli na brojne teme i probleme koje žele riješiti, a tema zadnjeg predizbornog obraćanja javnosti bila je poticajna stanogradnja

Objavljeno

Temom poticajne stanogradnje velikogorički MOST zaključio je svoja obraćanja javnosti uoči nedjeljnih lokalnih izbora. Kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac istaknuo je kako je Grad Gorica propustio priliku sudjelovati u takvim projektima te se tako upisao na listu rijetkih hrvatskih gradova, i jedinih velikih gradova, koji ni na koji način nisu sudjelovali u projektima poticajne stanogradnje.

– Grad nije učinio ništa po tom pitanju u proteklih dvadeset godina, a mogao je učiniti puno. Gradu je Agencija za posjedovanje i promet nekretninama više puta nudila mogućnost sudjelovanja u ovakvim projektima, a on se uvijek na takve prijedloge oglušivao. Nedavno je u Podbrežnici privatni investitor htio, u okviru Zakona o poticajnoj stanogradnji, započeti takav projekt, prvi u Velikoj Gorici, međutim Grad je uz obrazloženje kako nema dovoljno financijskih sredstava za izgradnju lokalne infrastrukture i lokalne prometnice, propustio priliku sudjelovati – naveo je Ivan Bekavac te objasnio kako je poticajna stanogradnja odlična prilika da građani dođu do vlastitog doma bez da moraju dizati velike kredite s nepovoljnim kamatama.

– Grad Velika Gorica zanemaruje tu mogućnost, a ja pitam odgovorne zašto je to tako? – kazao je Bekavac te obećao kako će on, ako postane gradonačelnik, pokrenuti poticajnu stanogradnju u našem gradu.

Osim toga, Bekavac je dao i potporu stanarima zgrade u Zagrebačkoj 96 koji su pokrenuli pravni spor protiv investitora koji na susjednom gradilištu gradi tri stambene zgrade.

– Rečeno je kako se obavijest nije mogla dostaviti zbog velikog broja stanara, a znam da je riječ od četiri susjeda. Ovo je grozan presedan, gdje se pokazuje kako se na nezakonit način može utjecati na životne prilike nas koji zakone i propise slijedimo. Osobno ću na dužnosti gradonačelnika tražiti odgovornost osoba koje su potpisale obrazloženje i sve potrebne dozvole, i provesti postupak protiv tih osoba koje su ih oštetile zakonski – kazao je Ivan Bekavac i za kraj nabrojao probleme koje želi riješiti kao gradonačelnik Velike Gorice, od prometnih problema i izgradnje kompostane do zdravstvene zaštite.

Završno se građanima obratila i MOST-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić.

– U ovu političku bitku sam ušla nevino, dječje, čisto i bez ikakvih skrivenih namjera, osobnih grebanja i interesa. Mnogi su si uzeli za pravo reći kako sam neiskusna, no moje mišljenje je suprotno. Smatram i apsolutni fokus svog djelovanja ću usmjeriti na mlade i na mlade obitelji kako bi svako dijete i svaka mlada osoba živjela u svom gradu onako kako želi živjeti. Bez straha i bez nametanja. Mlade želimo slušati i kroz dijalog rješavati sve probleme da živimo zajednički – rekla je Županić.

14.5.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije MOST-a. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nikola Grmoja: Gorici je potrebna promjena

Još jednom je goričke MOST-ovce došao podržati i saborski zastupnik Nikola Grmoja te poručio kako je važno da građani izađu na izbore 16. svibnja jer ono što se događa na lokalnim izborima ima utjecaj i na nacionalnu razinu.

– I ako ne mijenjate političare, ako ne kažnjavate one koji su na vlasti, oni neće biti bolji. Treba im nekada dati ‘po prstima’. A treba i nama, ako mi budemo na vlasti. Političare je potrebno što češće mijenjati kako bi bili bolji. Izaberite promjenu. Vidjet ćete da će to donijeti dobro Gorici. Nudi nam se ista garnitura, malo promijenjenog lica, ali isti ljudi, iste strukture stoje iza toga. Jedina promjena je dr. Ivan Bekavac i Barbara Županić te stručni tim oko njih. Uvjeren sam da će građani to prepoznati – zaključio je Nikola Grmoja.

Kultura

FOTO: Szeged Trombone Ensemble otvorio 15. Velikogorički Brass festival

Objavljeno

on

Autor

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mađarski ansambl Szeged Trombone Ensemble otvorio je 15. Velikogorički Brass festival  u Parku dr. Franje Tuđmana večeras (četvrtak, 24. lipnja 2021.) s početkom u 20 sati. Prije izlaska mađarskih glazbenika na pozornicu okupljenim posjetiteljima kratkim govorima obratili su se Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Tomislav Špoljar, umjetnički direktor Brass festivala i Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije, koji je i otvorio Festival.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Među posjetiteljima su bili, između ostalih, predstavnik Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica i Dražen Kurilovčan, voditelj Odjela za kulturu POUVG-a.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Moderatorica programa bila je Mirjana Marković.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Počela gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom

Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju…

Objavljeno

on

Polaganjem kamena temeljca, počela je gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline. Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju. Gradnja objekta se u stopostotnom iznosu – s 14,09 milijuna kuna, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta „Okruženje za samoostvarenje“, u sklopu kojega se objekt gradi, je Udruga „Srce“, a partneri Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

– Iako se naše društvo sporo razvija, današnje polaganje kamena temeljca je dokaz da ono ipak postaje inkluzivno i da u njemu vidimo budućnost. U proteklih 16 godina Udruga ‘Srce’ je uvijek oko sebe imala dobre ljude, a njihova pomoć nije izostala ni ovoga puta- rekla je Đurđa Penava, predsjednica „Srca“, dodavši da je projekt „Okruženje za samoostvarenje“ prepun emocija.

Župan Stjepan Kožić rekao je da bi društvo bilo puno osjetljivije prema osobama kojima je potrebna pomoć kada bio bilo više udruga poput „Srca“.

– Svega ovoga ne bi bilo bez marljivih članova Udruge, prije svega roditelja, asistenata i volontera, koji su znali na koji način uspješno osmisliti i prijaviti ovaj projekt za bespovratna europska sredstva. Zagrebačka županija je dosad podržala niz vaših aktivnosti, a bit će uz vas i u budućem vremenu. Pomoći će realizaciju projekata koje ćete iznjedriti s ciljem podizanja kvalitete života vaših štićenika –  rekao je župan.

 

Nastavi čitati

Kultura

Ivanje u Novom Čiču posvećeno najmlađima

Radionice, čitanje priča za djecu, šatorski kamp i još mnogo toga…

Objavljeno

on

Mještani Novog Čiča u subotu će proslaviti dan svog zaštitnika sv.Ivana Krstitelja. Na žalost, zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVID-19, Ivanje će se održati bez već naveliko poznate Međunarodne smotre folklora.

– S obzirom na to, ove godine smo ovu manifestaciju odlučili održati u skromnijem izdanju i posvetiti je najviše djeci – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Na prostoru Etno naselja Novo Čiče, održat će se različite radionice i čitanje priča za djecu, izvest će se predstava za djecu pod nazivom “Uzbuna u plastičnom carstvu “, a postavit će se i šatorski kamp i napuhanci kako bi se najmlađi što bolje zabavili.

– Naravno, pripremili smo i kraći tamburaški koncert članova tamburaške sekcije KUD ”ČIČE” Novo Čiče, a po prvi puta predstavit će se i sekcije osoba s invaliditetom, te će se predstaviti tamburaška i pjevačka sekcija – objašnjava Duvnjak.

Uz sve ove sadržaje, moći ćete uživati u domaćim gastro delicijama, a cijeli program počinje u 16:30 sati.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno