Povežite se s nama

promet

Maturanti u petak preuzimaju Metropolu! Imamo program norijade na Bundeku i važnu obavijest ZET-a

U petak 26. svibnja, od 11:20 do 13 sati, povremeno će se zaustavljati promet, busevi u smjeru Glavnog kolodvora će voziti obilazno, a ukidaju se i pojedina autobusna stajališta. Detalji u članku.

Objavljeno

na

Za maturante je već ovog petka posljednji dan nastave, koji se već desetljećima u Zagrebu obilježava njihovim ‘norenjem’ i masovnim okupljanjem na Trgu bana Josipa Jelačića s kojeg kreću prema novozagrebačkom Bundeku. Upravo tamo Grad Zagreb zadnjih 15 godina priprema središnju proslavu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata, u narodu znan kao norijada, koji se tradicionalno obilježava i u većini ostalih krajeva Hrvatske, u petak, 26. svibnja.

Iako je službeno okupljanje maturanata na Bundeku, za sve koji će ipak kreću sa sjeverne na južnu stranu Save, formirat će se povorka koju će pratiti policija, hitna služba i zaštitari. Stoga su iz ZET-a za taj dan najavili i posebnu regulaciju tramvajskog i autobusnog prometa, u periodu od 11:20 do 13 sati.

25.05.2022., Zagreb -Maturanti u koloni krenuli pješice prema Bundeku/Maria Dianezevic Basic/PIXSELL

– Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12:20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot – izvijestili su iz ZET-a.

25.05.2022., Zagreb – Maturanti se okupili uz jezero Bundek gdje nastavljaju s proslavom/ Sanjin Strukić/PIXSELL

Obzirom kako će i brojni velikogorički maturanti krenuti put Zagreba, donosimo i detalje programa koji će u parku Bundek trajati od 13 do 20 sati.

– Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont.

25.05.2022. Velika Gorica, norijada 2022./Foto: David Jolić/cityportal.hr

S ciljem sigurnog i primjerenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, tijekom održavanja programa, u parku Bundek će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Nakon završetka programa, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza – priopćili su iz Grada Zagreba.

Naslovna fotografija: 25.05.2022., Zagreb – Maturanti u koloni krenuli pješice prema Bundeku /Sanjin Strukić/PIXSELL

promet

Policija najavila vikend akciju pojačanog nadzora u prometu, alkotestirat će sve zaustavljene vozače

Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tijekom vikenda, od 2. do 5. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije ‘Alkohol i droge’ i ‘Brzina’, s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisni prijevoz djece i ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – najavili su iz Policijske uprave zagrebačke.
Naslovna fotografija: Policijska uprava zagrebačka

Nastavite čitati

promet

Novom signalizacijom protiv čestih prometnih nesreća kod Doma zdravlja

Odluka je donesena na inicijativu Gradske četvrti Vladimir Nazor.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zbog učestalih prometnih nesreća kod skretanja prema Domu zdravlja iz Ulice Matice Hrvatske u Pucekovićevu, na toj će se lokaciji uskoro postaviti dodatna prometna signalizacija, doznajemo iz Gradske četvrti Vladimir Nazor.

Upravo je na njihovu inicijativu početkom mjeseca gradski Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet izdao rješenje o radovima na temelju elaborata tvrtke Sigprom iz Velike Gorice.

– Radovi na postavljanju prometnih znakova i obilježavanja oznaka na kolniku odvijat će se na dijelu Ulice Matice hrvatske, od Kolodvorske ulice do Trga grada Vukovara, a izvodit će ih VG Komunalac – izvijestili su iz ove gradske četvrti.

Najčešći razlog prometnih nesreća je bio zbog naglih i neopreznih prestrojavnja vozilom prilikom skretnja iz Ulice Matice hrvatske u Ulicu Josipa Pucekovića prema Domu zdravlja.

*Naslovna fotografija: čitatelj/cityportal.hr

-u članku korištene fotografije GŠ V.Nazor

Nastavite čitati

promet

Zbog asfaltiranja Velikogoričke ulice na snazi posebna regulacija prometa

Za promet se zatvara cesta od raskrižja sa Sisačkom do raskrižja s Ulicom Seljine brigade.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz VG Komunalca stiže obavijest za sve sudionike u prometu, a vezano uz dovršetak radova na Velikogoričkoj ulici u smjeru Novog Čiča.

– Zbog radova u Novom Čiču na obnovi i asfaltiranju prometnice, za promet se zatvara cesta od raskrižja sa Sisačkom do raskrižja s Ulicom Seljine brigade.

Ulica će biti zatvorena za promet za vrijeme trajanja polaganja asfalta. Predviđen završetak radova je unutar četiri radna dana – izvijestili su.

Nastavite čitati

promet

FOTO Započeli radovi ispred Hitne, a parking pun automobila – vozite obilazno, izbjegnite gužve

Radovi će trajati od kraja idućeg tjedna.

Objavljeno

na

Objavio/la

U zoni kod velikogoričkog Doma zdravlja svakodnevno se traži mjesto više za parking, a idućih desetak dana situacija će biti još napetija, jer započeli su radovi na servisnoj cesti ispred Hitne. Brojni vozači ostali su zbunjeni novom regulacijom prometa zbog koje je zabranjeno skretanje s obje strane prema Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, kao i parkiranje.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

U tijeku je prva faza radova koja uključuje frezanje asfalta, nakon čega slijedi asfaltiranje parkirališta s obje strane prometnice te na kraju presvlačenje novim slojem asfalta.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Iako su iz VG Komunalca i putem medija i putem predstavnika suvlasnika okolnih zgrada obavijestili o početku radova, brojni su svoje automobile ostavili na parkiralištu.

– Pričekat ćemo neko vrijeme da ljudi uklone automobile, radit ćemo što možemo, a po potrebi će nam u potrazi za vlasnicima vozila pomoći i policija. Nije to prvi put, isto je bilo i kad smo radili parking u Kolarevoj, na kraju se sve riješi – poručuju iz VG Komunalca.

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: radovi na servisnoj cesti i parkingu ispred velikogoričke Hitne/G.Kiš, cityportal.hr

Nastavite čitati

promet

Sve ZET-ove autobusne linije u četvrtak voze obilazno u smjeru Novog Zagreba

Za vrijeme posebne organizacije prometa, ZET-ovo stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zbog održavanja startne ceremonije Svjetskog reli prvenstva (WRC Croatia Rally 2023), u četvrtak, 20. travnja, od 11 do ponoći, autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u smjeru Novog Zagreba zbog zatvaranja zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice, obavještavaju iz ZET-a.

Autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) prometovat će na način da će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Vukovarsku, desno na Držićevu, pa do Slavonske avenije, potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama. Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Kako će u četvrtak prometovati ostale autobusne linije ZET-a provjerite OVDJE.

 

Naslovna fotografija: Autobusna stanica na Glavnom kolodvoru ZET-ove linije 268 za Veliku Goricu/Grgur Zucko/PIXSELL

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.