Poveži se s nama

Crna kronika

Lažni djelatnik HEP-a 84-godišnjakinji ukrao novce

Pravio se da popravlja nešto u ormariću za struju te joj pokušao naplatiti ‘popravak’

Objavljeno

Lažno se predstavivši, nepoznati počinitelj je prevario 84-godišnjakinju i ukrao joj novce, javlja policija. U petak, 19. ožujka, oko 14 sati muškarac je došao do žrtve i predstavio se kao djelatnik HEP-a. U kući je došao do ormarića za struju i rekao joj da je nešto promijenio te da mu ona za to treba isplatiti novac. Žena mu je kazala kako ništa nije promijenio te da ona nije ništa ni tražila. Međutim, lopov je iskoristio situaciju te sa stola ukrao 200 kuna i otrčao u nepoznato.

– Ne puštajte u kuću ljude koji se nisu službenom ispravom legitimirali ili su odjeveni u službene odore. Takozvana mandura poduzeća Elektra je tamnoplave boje i na sebi ima istaknuti znak HEP. Upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na takve pokušaje – kaže inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije.

Crna kronika

Pao s traktorske prikolice natovarene drvima i teško se ozlijedio

Objavljeno

on

Jučer, 15. svibnja, oko 13.40 sati na cesti Buševec-Podvornica, 22-godišnjak se popeo na traktorsku prikolicu naslaganu ogrjevnim drvima i s visine od oko 2,6 metara pao na tlo, javlja policija. U padu se teško ozlijedio, a liječničku pomoć pružili su mu doktori u KBC Sestre milosrdnice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Dok su bili na izletu, lopov im provalio u auto i ukrao novčanik

Obitelj je automobil parkirala u blizini poznatog izletišta u Markuševcu Turopoljskom

Objavljeno

on

Nepoznati kradljivac provalio je u nedjelju, između 14 i 18 sati, u automobil koji je bio parkiran u blizini izletišta Cowboy u Markuševcu Turopoljskom. Lopov je razbio prozor na vozačevim vratima, otvorio vrata i iz pretinca ukrao ženski platneni novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasnik automobila je 37-godišnjak iz Zagreba koji je u Markuševac došao na izlet s obitelji. Šteta je oko 1.000 kuna.

– Savjet građanima je da osobne dokumente nose sa sobom ili, ako baš ne žele, neka ih spreme na mjesto gdje neće biti vidljivi počiniteljima, kao što je prtljažnik ili prostor ispod sjedala – upozorili su iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno