Poveži se s nama

Vijesti

Korisnici goričkog Centra za odgoj i obrazovanje izrađuju ukrase za nadolazeće blagdane

U petak će u svom dvorištu, za djelatnike Centra i roditelje korisnika imati prodajnu izložbu…

Objavljeno

Vrijedne ruke korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica te njihovih voditeljica pripremaju nove proizvode za nadolazeće blagdane. Izrađivali su tako lavandine kišobrane i anđele od vune i još mnogo toga, a s obzirom da u nedjelju palimo prvu adventsku svijeću izradili su i prigodne vjenčiće i aranžmane.

– Naša Učenička zadruga V.G. Izazov iduće će godine proslaviti 15.rođendan, a trenutno brojimo oko 40 članova. To su uglavnom učenici od 5. do 8. razreda i korisnici radno produktivnih aktivnosti – istaknula je voditeljica zadruge, Kristina Majdak.

Uoči prve adventske nedjelje, u dvorištu Centra u Kolodvorskoj 68, održat će prodajnu izložbu.

– Zbog pandemije isključivo smo napravili tu prodajnu izložbu za naše djelatnike i roditelje naših korisnika. Biti će na otvorenom i molimo sve koji dođu da se drže propisanih mjera i održavaju distancu. Napravili smo oko 60 različitih vjenčića i vjerujemo da ćemo sve uspjeti prodati – rekla je Majdak.

 

Sport

Članovi TKD Velika Gorica na županijskom natjecanju osvojili 23 medalje

Taekwodno klub Velika Gorica nastupio je s 23 natjecatelja koji su osvojili 23 medalje…

Objavljeno

on

Članovi Taekwondo kluba Velika Gorica u subotu 27.studenog, nastupili su na 14.taekwondo prvenstvu Zagrebačke županije, koje se održalo u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak u Sv. Nedelji, a gdje je domaćin turnira bio taekwondo klub Motiv+.

– Na natjecanju je nastupilo 120 natjecatelja iz 10 županijskih klubova. Mi smo nastupili sa 23 naša natjecatelja i osvojili 23 medalje od čega su 13 zlatne, 4 sebrne i 6 brončanih. U ekipnom poretku osvojili smo prva mjesta kod mlađih kadeta/kadetkinja i juniora/juniorki, drugi smo bili u konkurenciji kadeta/kadetkinja, dok smo u ukupnom plasmanu osvojili prvo mjesto i bili najbolji klub u županiji – istaknuli su iz Kluba.

U kategoriji mlađih kadeta/kadetkinja, zlato su osvojili Ema Bakula, Franka Štriga, Lejla Lea Kajfeš, Matej Turković, Stjepan Zitek. Srebrne su bile Pula Kućiš i Meri Muža, dok je Gabriela Bačurin bila brončana.

Foto: 14.taekwondo prvenstvo Zagrebačke županije – TKD Velika Gorica – mlađi kadeti/kadetkinje

Kod kadeta/kadetkinja zlatne su bile Lana Gavrilov, Katarina Bačurin, Marinela Bašković, Dora Habijančić i Lucijan Kompes. Srebro je osvojila Nika Bukovac, a broncu Iva Hapać, Petra Braim, Jan Becić i Matija Kompes.

A od juniora/juniorki, zladnu medalju su osvojile Antonija Pušić, Sara Habijančić i Ema Kučiš. Srebrna je bila Karla Prlić, a brončana Sara Anđelić.

Foto: 14.taekwondo prvenstvo Zagrebačke županije – TKD Velika Gorica

Čestitamo svima!

Nastavi čitati

Vijesti

Fakultet prometnih znanosti na 350 stranica izradio studiju javnog lokalnog prijevoza

Objavljeno

on

S ciljem utvrđivanja trenutnog stanje sustava linijskog prijevoza putnika na području Grada Velika Gorica, Fakultet prometnih znanosti je izradio studiju pod nazivom „Analiza javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu Grada Velike Gorice“.

Osnovni dio studije predstavljen je javnosti 14. listopada 2021., nakon čega su pozvani građani da daju svoje prijedloge i komentare na predloženi model organizacije lokalnog prijevoza.

Podsjetimo, prijedlozi Studije rezultirali su nekim poboljšanjima poput uvođenja četiri nove linije, povezivanja  željezničkog kolodvora s lokalnim linijskim prijevozom putnika te su usklađeni polasci sa željezničkim polascima prema Gradu Zagrebu. Izmijenjene su pojedine trase linija radi prilagođavanja putnicima te je povećan broj polazaka na pojedinim linijama. Osim toga, povezana su i naselja koja prije nisu imala javni prijevoz.

Nakon svih pristiglih prijedloga projektni tim dovršio je studiju koju možete pogledati OVDJE.

Nastavi čitati

Vijesti

Krenuo blagoslov obitelji Novog Čiča i susjednih naselja

Blagoslov kuća počeo je već danas i trajat će do 09.prosinca.

Objavljeno

on

Autor

Stariji žitelji Novog Čiča pamte vremena kad je Blagoslov obitelji i domaćinstva bio na Štefanje, a kasnije i na Sveta Tri Kralja. Župa je u međuvremenu daleko veća geografski i kvantitetom pa je nemoguće sve obaviti za dan, dva ili tri. Zbog toga je svećenik Marijan Prepeljanić odlučio da blagoslov krenuo već u ponedjeljak 29. studenog najprije u Lazini Čičkoj a onda redom prema rasporedu dolje.

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI

NOVO ČIČE

Ponedjeljak, 29.11.2021.:
1. Lazina Čička od Šćitarjevske
2. Lazina Čička od Ribnice do kapelice

Utorak, 30. studenog:
Trg Antuna Cvetkovića, Posavska, Petrnaci

Srijeda, 1. prosinca:
1. Jagodno (glavna cesta do Ribnice)
2. Jagodno II. Odvojak, Ribnica uz glavnu cestu, Želingradska

Četvrtak, 2. prosinca:
1. Ribnica, Grgareva, Kišov Brijeg, Ribarova
2. Ribnica od Kišovog Brijega

Petak, 3. prosinca:
1. Športska, Jezerska, Zavrtnica
2. Vukovinska, Jezerska, Velikogorička (desna strana)

Subota, 4.prosinca:
Velikogorička (lijeva strana), Brezovačka

Ponedjeljak, 6. prosinca:
Poljana Čička I

Utorak, 7. prosinca:
Poljana Čička II

 

BUKEVJE

Utorak, 7. prosinca:
Drnek

Srijeda, 8. prosinca:
1. Sop, Obed, Zablatje, Gornje Bukevje
2. Donje Bukevje, Ilica

Četvrtak, 9. prosinca:
Strmec Bukevski-prije podne
Čret Posavski-poslije podne

Nastavi čitati

HOTNEWS

Ačkar:”Proračun je razvojan i usmjeren na potrebe građana, zadovoljstvo osnovnih životnih uvjeta, ali i sveukupni gospodarski rast Velike Gorice!”

U odnosu na prošlogodišnji, veći je za oko 72 milijuna kuna, a njegovo se primarno povećanje odnosi na sredstva za asfaltiranje prometnica i uređenje prometne infrastrukture za što je planirano gotovo 100 milijuna kuna…

Objavljeno

on

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Velika Gorica, gradonačelnik Krešimir Ačkar na konferenciji za medije osvrnuo se na prijedlog Proračuna za 2022.godinu koji iznosi 633.570.595,00 kuna. U odnosu na prošlogodišnji proračun, veći je za 72.447.620,00 kuna.

– Povećanje Proračuna u odnosu na 2021.godinu primarno se odnosi na povećanje sredstava za asfaltiranje prometnica i uređenje prometne infrastrukture za što je planirano gotovo 100 milijuna kuna. To je ujedno najveći iznos za prometnu infrastrukturu u povijesti. Uređuju se prometnice obuhvaćene projektom aglomeracije, gradimo nogostupe i poboljšavamo prometnu sigurnost. Grade se prometnice koje prometnice koje donose nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako se ujedno nastavljamo i s izgradnjom novih vrtića i povećanjem vrtićkih kapaciteta.

– Za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Žirek u Koprivničkoj osigurano je 9,2 milijuna kuna. Početkom 2022.godine trebao bi biti završen Područnog vrtića Ciciban u Maloj Buni. Trenutno nam je u fokusu osiguranje mjesta u vrtićima za svu djecu, jer potreba je sve veća. Iduće godine planiramo Gradskom vijeću uputiti usvajanje nove odluke s nižim cijenama vrtića koja bi, kao što smo najavili, do kraja mandata trebala rezultirati i besplatnim vrtićima – istaknuo je gradonačelnik.

Ukupno je za predškolski odgoj planirano  više od 75 milijuna kuna, za školstvo 138 milijuna kuna, ali isto tako nastavlja se sa stipendiranjem učenika i studenata. Za sve srednjoškolce bit će osigurana jednokratna financijska potpora, a nastavlja se i projekt pomoćnika u nastavi…

29.11.2021. – Velika Gorica – Konferencija za medije gradonačelnika Krešimira Ačkara o Proračunu za 2022 – foto: Cityportal.hr/Suzana Majstorović

Poznato je kako je potres od 29.prosinca 2020.godine na širem velikogoričkom području doveo do štete procijenjene na 100 milijuna kuna.

– U idućoj godini planiramo obnoviti Područnu školu Dubranec za što je predviđeno nešto više od 6 milijuna kuna. Osim toga 700 tisuća kuna predviđeno je za sanaciju Starog grada Lukavec, a školska sportska dvorana OŠ Eugen Kumičić je već sanirana – naglasio je Ačkar.

Povećavaju se i stavke za socijalna davanja. Proračunom se osigurava i funkcioniranje svih gradskih zajednica, vatrogasnih, sportskih, kulturnih…Nastavljaju se i ulaganja u izgradnju objekata za gospodarenje otpada te se pojačava aktivnost na suzbijanju ilegalnog odlaganja otpada. Gradonačelnik Ačkar rekao je kako već prve postavljene lovačke kamere bilježe rezultate.

– Oko 35 milijuna kuna izdvojeno je za subvenciju javnog gradskog prijevoza  kojim ćemo se intenzivno baviti iduće godine – rekao je gradonačelnik te dodao kako postoji cijeli niz projekata koji se financiraju europskim sredstvima, a onaj najveći je svakako Poduzetnički inkubator za koji je planirano više od 14 milijuna kuna.

– Vidljivo je da smo pri predlaganju proračuna vodili računa o svim skupinama našeg društva i svim potrebama građana. U njegovu izradu uključili smo građane putem anketa, mjesnu samoupravu, gradske upravne odjele i ustanove. Ovaj proračun je razvojan i usmjeren na potrebe građana, zadovoljstvo osnovnih životnih uvjeta, ali i sveukupni gospodarski rast Velike Gorice. S ponosom ističem i kako je ugovoreni iznos sredstava iz državnog proračuna i europskih fondova 43,5 milijuna kuna – zaključio je na kraju gradonačelnik Ačkar.

Nastavi čitati

Vijesti

Na online radionici VE-GO-RA-e doznajte zašto ulagati u alternativne izvore energije

Plaćati manje račune za potrošnju energenata više nije luksuz rezerviran za pojedince, danas je to potreba svakoga od nas…

Objavljeno

on

Velikogorička Razvojna agencija organizira radionicu na temu „ Zašto ulagati u alternativne izvore energije“.

– Korištenje obnovljivih izvora energije kao alternativnih izvora sve više je u upotrebi poput fotonaponske ćelije koje koriste energiju sunca i dizalice topline koje koriste energiju iz zraka. No, sustavna edukacija o njihovim benefitima i nužnostima njihovog korištenja je potrebna. Plaćati manje račune za potrošnju energenata više nije luksuz rezerviran za pojedince, danas je to potreba svakoga od nas – ističu iz Vegore.

Ako vas muče određena pitanja na ovu temu ili se jednostavno želite više informirati o temi alternativnih izvora energije prijavite se. Radionica je online, a prijaviti se možete ovdje. 

Sve će se održati sutra, točno u podne.

 

Nastavi čitati

Reporter 410 - 17.11.2021.

Facebook

Izdvojeno