Povežite se s nama

Najave

Kako prevladati strah od letenja

Tečaj je namjenjem svim ljudima koji osjećaju od blage nelagode do izrazito jakog straha na samu pomisao o letenju avionom. Datum sljedećeg tečaja tečaja  biti će 5. listopada 2019. godine, a nakon predavanja i vježbi, zajedno u prisustvu tima, polaznici idu na svoj prvi let putničkim „Jet“ zrakoplovom

Objavljeno

na

strah letenje
Oduvijek ste htjeli posjetiti udaljene destinacije za koje nije najspretniji prijevoz busom ili vlakom zbog duljine putovanja? Mnogi pristaju i na takve alternative zbog aerofobije – straha od letenja! Naime, iracionalan strah od letenja značajnom dijelu populacije utječe na život u manjoj ili većoj mjeri. Iako bi umjesto straha od letenja bilo mnogo logičnije plašiti se vožnje automobilom, a budući da komercijalno (putničko) letenje predstavlja najsigurniji, najbrži i najpraktičniji način putovanja.
avion nebo

 Vođeni tom mišlju, već osam godina ekipa stručnjaka u suradnji sa MZLZ organizira ovaj tečaj oslobađanja straha od letenja, a cilj je ukloniti nelagodu, staviti strah pod kontrolu i osposobiti polaznike da samostalno mogu letjeti avionom s osmijehom na licu. Riječ je o prvom i jedinom regionalnom “Fear of flying” tečaju, namjenjenom svim ljudima koji osjećaju od blage nelagode do izrazito jakog straha. Datum sljedećeg tečaja tečaja  biti će 5. listopada 2019. godine.

– Na našim tečajevima mnogi su već prošli koji danas vrlo uspješno i sretno lete. Uz lagane vježbe disanja i opuštanja naše polaznike čeka i blok predavanja o samom strahu te tehnikama upoznavanja i kontroliranja svog straha koje će isti taj dan na letu i koristiti – poručili su iz tima stručnjaka.

Tečaj se temelji na cjelodnevnim predavanjima pod stručnim vodstvom našeg tima, a nakon predavanja i vježbi, zajedno u prisustvu tima krećemo na privatni let putničkim „Jet“ zrakoplovom. Za sve informacije o tečaju i cijeni istog možete se javiti na facebook stranici u inbox ili poslati mail upit na: info@strahodletenja.com.

Kultura

Dječji folklorni susreti donose raskoš pjesme, plesa i pažljivo čuvanog ruha

Organizator koncerta je FA Turopolje, a počinje sutra u 16 sati u dvorani Gorica.

Objavljeno

na

Objavio/la

Djecji folklorni susreti FA Turopolje

Folklorni ansambl Turopolje nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovno organizira Dječje folklorne susrete.

U programu će uz domaćine koji će se predstaviti s četiri dječje skupine, nastupiti i gostujući folklorni ansambli.

– Radujemo se nakon veće stanke ponovno pokazati naše narodne pjesme, plesove, ali i pažljivo čuvano ruho. Dođite i uživajte u programu koji smo pripremili s našim najmlađim članovima. Uz naše drage goste upoznat ćete i ostale dijelove Lijepe naše – poručili su iz FA Turopolja.

Koncert je sutra u Pučkom otvorenom učilištu, a počinje u 16 sati. Ulaz je slobodna.

 

Nastavite čitati

Kultura

Učenici trubači večeras sviraju u Galženici

Koncert počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan. 

Objavljeno

na

Koncert trubaca

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića večeras će u Dvorani Galženica održati koncert. Prilika je to za učenike trubače da pokažu što su naučili.

– Pozornica dvorane Galženica poslužit će mladim trubačima Umjetničke škole Franje Lučića da pred radoznalim očima i pozornim ušima svojih kolega, nastavnika, vršnjaka i onih starijih zauzdaju uzbuđenje i ukrote tremu i uznastoje im dostojno prikazati ishod svoga truda i svoga dara – ističu iz škole.

Koncert počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Kultura

U Galženici sutra promocija knjige i otvorenje izložbe “Svjetove nadilazimo”

Skupna izložba rezultat je suradnje Zlate Cundeković sa 17 grafičara različitih generacija ioko likovnog opremanja njene istoimene knjige poezije.

Objavljeno

na

Svjetove nadilazimo

Petak će u Galženici biti u znaku promocije grafičko-poetske knjige Zlate Cundeković “Svjetove nadilazimo”, kao i istoimene skupne izložbe grafika.

Program će početi u 18 sati promocijom knjige u Dvorani Galženica, gdje ćemo imati prilike ćuti nekoliko pjesama, ali će se predstaviti i prilozi likovnih grafičara. U glazbenom programu nastupit će Lidija Bajuk i glazbenica harfistica Marija Mlinar.

Nakon toga, u 19 sati, u Galeriji Galženica slijedi otvorenje skupne izložbe na kojoj će se predstaviti radovi 17 grafičara u korelaciji s poetskim ciklusima Zlate Cundeković.

– Skupna izložba rezultat je suradnje pjesnikinje, dugogodišnje kulturne i kazališne djelatnice te menadžerice u kulturi Zlate Cundeković, sa 17 grafičara različitih generacija iz Hrvatske, Slovenije  i Čila, oko likovnog opremanja njene istoimene knjige poezije koja se sastoji od petnaest ciklusa te pogovora Luka Paljetka. Na koricama knjige poezije nalazi se grafika mlade hrvatske umjetnice Ene Bajuk, dok je 15 poetskih ciklusa unutar knjige odvojeno s pratećom grafikom hrvatskih i slovenskih umjetnika – ističu iz Galerije.

27. Marija Tomaz Kilim Jelentri kombinirana tehnika 69x99cm 2017.

Foto: 27. Marija Tomaz Kilim -Jelentri, kombinirana tehnika,

Autorica koncepcije izložbe i knjige je Zlata Cundeković, odabir umjetnika izvršila je Nevenka Arbanas, a kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol.

Izložba se može razgledati do 23. prosinca.

 

Nastavite čitati

Kultura

Poslušajte predavanje o osmanskim upadima i napadima na Turopolje

Početak druženja je u 19,30 sati.

Objavljeno

na

Maticin cetvrtak

“Osmanski upadi i napadi na Turopolje” tema je ovotjednog izdanja Matičinog četvrtka u Područnoj knjižnici Galženica.

Predavanje će sutra održati povjesničar Dino Mujadžević, viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Mujadžević je autor niza znanstvenih radova iz područja osmanistike i islamologije, te hrvatske i bosansko-hercegovačke povijesti. Napisao je monografiju “Bakarić: Politička biografija” (2011), a urednik je zbornika radova o Franjevcima u Slavonskom Brodu.

Međunarodni je predavač – reprezent osmanske prošlosti i kulture, dobitnik Humboldtove stipendije 2016-2017. Od 2021.g. ponovno radi u Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Hrvatskog instituta za povijest.

Početak druženja je u 19,30 sati, a ako niste u prilici posjetiti predavanje uživo u knjižnici, sljedećih dana možete ga pogledati putem mrežne stranice Ogranka www.matica-gorica.hr

Nastavite čitati

Najave

Advent u Turopolju i ove godine u Parku turopoljskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio/la

advent turopolje e1669022103117
I ove godine, u organizaciji Društva žena TUR, Turopolje i uz pomoć mjesnog DVD-a i nogometnog kluba, te potporu mjesnog odbora, u Turopolju će biti organiziran Advent, paljenje adventskih svijeća uz prigodan program.
– Planirajmo zajedno da Adventske nedjelje provodimo u dobrom društvu i božićnom raspoloženju u Parku turopoljskih branitelja – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno